miercuri, 10 iulie 2013

alef si tav = alfa si omega

Nu a trebuit sa merg la scoala ca sa invat ca exista un inceput si un sfarsit, primul si ultimul, cel dintai si cel de pe urma, ca alfabetul incepe cu litera A si se termina cu o alta litera - la noi e Z. Mereu am fost indemnata sa fiu prima, sa fiu de la inceput unde trebuie, sa fiu printre cei dintai, sa ...

La scoala am invatat ca a fost un inceput al acestei lumi insa despre sfarsit nu suntem invatati. S-a terminat perioada preistorica, razboiul, civilizatia insa sfarsitul lumii nu e un subiect despre care sa invete copiii la scoala.

Isaia, profesorul meu de teologie, ma invata ca Domnul, Dumnezeul Lui Avraam, Isaac si Iacov este Cel dintai si Cel de pe urma. "6 Aşa vorbeşte DOMNUL, Împăratul lui Israel şi Răscumpărătorul său, DOMNUL Oştirilor: «Eu sunt Cel dintâi şi Cel de pe urmă, iar în afară de Mine nu există alt Dumnezeu.
7 Cine este ca Mine? Să proclame, să vestească şi să înfăţişeze înaintea Mea ce s-a petrecut în vechime, de când Mi-am întemeiat poporul? Ce urmează să se mai întâmple? Să ne prezică ce se va întâmpla!
8 Nu vă temeţi, nu vă înspăimântaţi! Oare nu v-am vestit şi prezis aceste lucruri în trecut? Voi sunteţi martorii Mei! Există vreun alt Dumnezeu în afară de Mine? Nu există o altă Stâncă! Eu nu cunosc vreuna.» " Isaia 44:6-8

Mintea mea limitata nu poate pricepe toate notiune pe deplin si e normal sa fie asa. Inainte de Dumnezeu nu a fost nimeni. Nu exista alt Dumnezeu in afara de El. El e Rascumparatorul. El e Imparatul Lui Israel. Oricat as studia, cerceta, cauta, nu voi gasi date si informatii despre vreun zeu sau idol care sa fi miscat ceva, facut ceva, prezis ceva care sa se fi intamplat.

De-a lungul anilor am invatat ca despre Isus Christos (Yeshua HaMaschiach) pot invata din Noul Testament (Brit Hadasha) si in Vechiul Testament gasesc numai profetii despre El insa pot invata despre Dumnezeu Tatal. Isaia insa imi arata din nou si din nou ca ceea ce scrie Ioan e la fel cu ceea ce scrie el despre Isus Christos (Yeshua HaMaschiach). In Apocalipsa 22 citesc “12 „Iată, Eu vin curând şi răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui. 13 Eu sunt Alfa şi Omega, Cel Dintâi şi Cel De Pe Urmă, Începutul şi Sfârşitul." Pot sa Il vad pe Isus Christos (Yeshua HaMaschiach) in ceea ce scrie Isaia "Eu sunt Cel dintâi şi Cel de pe urmă, iar în afară de Mine nu există alt Dumnezeu. "

Dr. Danny Ben-Gigi explica in clipurile de mai jos semnificatia literelor Alef (Alfa sau A) si Tav (Omega).


Niciun comentariu: