marți, 23 iulie 2013

Tine minte! Nu uita!

Da, Israel a ales idolatria ca stil de viata, a ales sa traiasca depravat conform filosofiei idolilor, a ales sa isi insuseasca spiritualitatea lor. Si alegerile au consecinte! Neascultarea se plateste! Vor pleca in Babilon pentru 70 de ani ca si consecinta a neascultarii. Insa ... inainte de a pleca, Domnul le spune:
"21 «Ţine minte aceste lucruri, Iacove, căci tu eşti robul Meu, Israele!
Eu te-am modelat; eşti robul Meu.
O, Israele, nu te voi uita!
22 Ţi-am şters nelegiuirile cum s-ar duce un nor, şi păcatele cum dispare ceaţa.
Întoarce-te la Mine, căci Eu te-am răscumpărat!»

23 Strigaţi de bucurie, ceruri, căci DOMNUL a lucrat!
Strigaţi, adâncimi ale pământului!
Izbucniţi în cântec, munţilor!
Şi voi, pădurilor, cu toţi copacii voştri!
Căci DOMNUL l-a răscumpărat pe Iacov şi va fi slăvit în Israel." Isaia 44:21-23

Din nou face referire la Iacov, la numele lui, insa nu il mentioneaza ca il umileasca. Da, alegerile au fost gresite. Gandurile au luat-o pe aratura, faptele si alegerile nu sunt cum a spus Domnul. Dar, oricare ti-ar fi starea, oriunde te-ai afla, oricum ai fi, "tine minte". Tine minte a cui esti, cine te-a facut, modelat, cine ti-a dat viata.

"Tine minte" ca Domnul nu te uita indiferent cat de tare te-ai departat de El, cat de mult ai pacatuit, cat de mare pare zidul ce s-a ridicat intre tine si El. Si nu numai ca nu te-a uitat, a platit si a sters nelegiuirea, pacatul tau. Le-a facut sa dispara cum dispare ceata. Nu mai alerga in nestire, fara rost si scop. Intoarce-te! Esti rascumparat!

Profetia se implineste in Isus Christos = Yeshua HaMaschiach, pe Golgota cand Fiul Preaiubit, Cel venit de Sus, Mielul Lui Dumnezeu care ridica pacatul omenirii a murit pentru pacatele tuturor. Nu a tuturor celor cu ochi albastri, nu a tuturor celor din Israel, nu a tuturor celor ce au tenul mai deschis sau mai inchis. Nu, a tuturor oamenilor. El este Cel a biruit moartea, a inviat aducand speranta, viata vesnica!

Cerurile, pamantul si natura sunt chemate ca martori la procesul omenirii. Mai mereu Isaia ii convoaca la proces. De data asta insa nu ca martori tacuti sau ai acuzarii ci ca participanti activi la inchinare. Pe campia Betheemului, cam cu 2000 de ani in urma, cerurile au strigat laudele. Au strigat de bucurie ca Domnul a lucrat. Creatorul s-a intrupat. Creatia e chemata sa Il laude! Insa nu numai copacii, muntii si padurile sunt chemate sa izbucneasca in cantece de lauda ci si adancimile pamantului, gropile abisale si adancimile de sub munti si campii.

Si, de ce ma rog atata bucurie? Pentru ce? Pentru ca Domnul l-a rascumparat pe Iacov si vad din nou esenta numelui. L-a transformat pe Iacov din inselator in printul Domnului = Israel. Schimbat, trasformat, Israel acum Il slaveste pe Domnul, pe Cel ce l-a rascumparat, pe Isus Christos = Yeshua HaMaschiach.

Speranta, dragostea, iertarea, viata vesnica nu sunt concepte ale Noului Testament. Sunt profetite explicit poporului ce alesese neascultarea, idolatria. Promisiunea e data cand starea poporului era jalnica.

Aceeasi promisiune o are Domnul si astazi. Oriunde as fi, oricare mi-ar fi starea, orice as fi ajuns, sa ma intorc! Sunt iubita! Nu m-a uitat! Nu m-a abandonat chiar daca eu L-am abandonat pe El. Sunt a Lui chiar daca nu cred asta, chiar daca nu Il vad, aud, simt!

Accept rascumpararea si-mi simt inima inundata de bucurie, pace. Imi vine sa iau copacii la dans! Il recunosc  acum pe Creatorul meu in rasaritul incendiar, in cantecul pasarilor, in parfumul florilor, in zambetul stirb al unui copil, in mana intinsa sa mangaie cand inima parca se sfasie, in vorbele de incurajare venite cand cerul tace, in cantecul plin de pasiune a unui inchinator, in candoarea ochilor ce nu ma judeca si ma accepta asa cum sunt, intr-un multumesc, ...
Luminous Spirit  - Dimitar Lazarov - Dim -http://bit.ly/13xWkb2

Niciun comentariu: