luni, 15 iulie 2013

mai exista idoli?

Am ajuns in Isaia 44 si in pasajul urmator este vorba despre idoli, despre cei ce au ca meserie construirea, sculptarea, pictarea, modelarea idolilor. Am postat povestea lui Rabi Maharaj. Dar, Rabi Maharaj provine din India, s-a convertit acum multi ani in urma ... Ce idoli sunt la noi in Romania? Cine se mai inchina altcuiva decat Lui Dumnezeu? Suntem o tara predominant crestina. Ateii si agnosticii sunt alta categorie ...

In momentul in care imi contruiesc o statuie in forma de om, imi pictez o imagine, imi modelez / sculptez o infatisare si ii atribui puteri divine atunci mi-am facut un idol si in loc sa ma inchin Lui Dumnezeu, ma inchin lucrului facut de mine sau de altcineva.
Statuile, reprezentand persoane inaintea carora unii se inchina, despre care cred ca fac minuni, sunt idoli. Icoanele pictate pe sticla, lemn sau orice altceva, in care poti vedea fetele unor oameni si carora li se atribuie puteri divine sunt idoli.
Oameni care fac tot felul de trucuri, ghicesc, vindeca, spun lucruri din trecut, te uimesc, te lasa fara cuvinte si atrag atentia asupra lor in asa fel incat oamenii cred ca au puteri supranaturale, in fata carora unii se inchina, sunt idoli.
Vedetele, de carton sau nu, urmate de fani innebuniti, copiati in gesturi, coafuri, moda, stil de viata, vorbire, inaintea carora oamenii fac plecaciuni, sunt idoli.

2 Corinteni 11:14-15 Şi nu este de mirare, căci chiar Satana se preface într-un înger de lumină. Nu este mare lucru dar, dacă şi slujitorii lui se prefac în slujitori ai neprihănirii. Sfîrşitul lor va fi după faptele lor.


M-am intrebat: de ce se duc oamenii cu toata inima dupa astfel de inselatori? De ce merg unii la scoli de vindecare, la vindecatori? De ce isi pun increderea in oameni? Spun despre ei ca-s credinciosi si se arunca in mirajul inselatoriei? De ce nu au capacitatea de a discerne? De ce nu se intreaba: "Cine da vindecarea? Cine are toata puterea in cer si pe pamant? Cine e Cel ce da viata?" De ce nu citesc Biblia?

Raspunsul il gasesc tot in Biblie."22 Pretinzând că sunt înţelepţi, au înnebunit 23 şi au schimbat slava Dumnezeului nemuritor într-o imagine făcută după asemănarea omului muritor, a păsărilor, a patrupedelor şi a animalelor mici. ...
25 Ei au schimbat adevărul lui Dumnezeu într-o minciună şi s-au închinat şi au slujit creaţiei în locul Creatorului, Care este binecuvântat în veci, amin!
......
28 Pentru că n-au socotit că merită să-L aibă pe Dumnezeu în cunoaşterea lor, Dumnezeu i-a lăsat pradă minţii lor corupte, ca să facă lucruri pe care n-ar trebui să le facă.
29 Sunt plini de orice fel de nedreptate, de nelegiuire, de lăcomie, de răutate; sunt plini de invidie, ucidere, ceartă, înşelătorie, sunt duşmănoşi, şoptitori, 30 bârfitori, Îl urăsc pe Dumnezeu, sunt obraznici, aroganţi, lăudăroşi, născocitori de rele, neascultători de părinţi, 31 necugetaţi, nu-şi ţin promisiunile, sunt fără afecţiune, nemiloşi. 32 Şi, deşi cunosc hotărârea lui Dumnezeu, potrivit căreia cei ce înfăptuiesc astfel de lucruri sunt vrednici de moarte, ei nu numai că le fac, ci îi şi încuviinţează pe cei ce le înfăptuiesc." Romani 1:18-32

Niciun comentariu: