miercuri, 17 iulie 2013

vreau langa Dumnezeu sa fiu mereu

7 comentarii:

livius spunea...

Stiu cantarea asta de mai bine de cincizeci de ani, nu m-am gandit ca ar mai fi cineva interesat sa o cante individual. O consideram prea cunoscuta de toti. Oricum, sora asta o canta bine.

cella spunea...

Eu o stiu de pe cand eram in perioada intrauternina ;))

Aseara discutam cu una dintre nepoate ca melodiile astea noi nu se prind asa bine de memoria noastra cum s-au prins cele vechi, cele cu mesaj si linie melodica ce iti fac inima sa tresalte si sa se infioare.

A.Dama spunea...

Cand am facut drumul pana la Cluj pentru controlul postoperator (la 1 luna), am cantat cantari vechi mai bine de o ora. Nu stiu cum am reusit sa-mi amintesc atatea versuri, mai ales ca m-am internat pentru pierderi de memorie.
Minunile continua... :)

livius spunea...

O stiu, si am cantat-o de multe ori si pe o alta melodie. Aceleasi cuvinte (sora asta nu o canta toata, si are si cateva modificari de versuri), dar o melodie minora, calma, o frumusete de cantare.
A.Dama, faptul ca ai avut placerea si memoria multor cantari vechi, imi inspira ideia ca acele cantari au avut candva, undeva, cumva, un efect deosebit asupra vietii tale. Eu am o multime de cantari pe care, atunci cand le cant, ma transporta in timp, spatiu si evenimente, mult in urma, si nu de putine ori imi umplu inima de bucurie exact ca...atunci. Sunt altele pe care le cant (le-am cantat de multe ori), dar nu au facut valuri in interior, pana intr-o zi, si dintr-o data cantarea anume isi schimba frumusetea in interiorul inimii. Cred, de altfel, ca nu numai eu sunt asa. Constat ca mai sunt si altii(altele).
Uite Cella isi aduce aminte de evenimente de inaintea erei noastre.

cella spunea...

A.Dama draga,
eu stiu ca tu esti o minune vie si reala. Si, mai stiu ca oricant de greu ar fi, Tatal minunilor nu isi lasa fiica singura cand e in incercare ;).

cella spunea...

Sa stiti ca nu e singura melodie ce o stiu de acolo.
"Sunt un firicel de floare
Langa crucea cu piroane
Floarea-i mica
Dealu-i mare
Ce parfum sa dea o floare?
Dar ca mine Domnul are milioane, milioane"

Mama a invatat-o cand era insarcinata cu mine si ... la vreo 10 ani eram la biserica impreuna cu surorile facand curatenie. Una dintre ele s-a apucat sa cante si eu am inceput cu ea. Nu stia toate versurile insa am cantat eu continuarea si toate s-au oprit si se uitau la mine.
"De unde stii melodia? Unde ai auzit-o?"
N-am stiut ce sa le raspund. Le-a spus mama ca singura explicatie a faptului ca stiam melodia si versurile e ca o canta cand era insarcinata cu mine.

A.Dama spunea...

Asa-i, Livius! Unele cantari au greutatea momentelor revelatorii, a incercarilor si a biruintelor intamplate. Plus ca mami a mai primit de la El unele cantari, care au ajuns apoi sa se cante in comun prin biserici...
Daca Cella isi aminteste cantari auzite pe cand inca nu le putea invata, inseamna ca si noi ne putem ruga cu cuvinte pe care inca nu le stim pronunta, nici intelege. :)
Multumesc, draga Cella, de profetie! :)