vineri, 9 iulie 2010

teleportata in timp

Mi-ar placea sa se inventeze un sistem care sa ma lase sa ma intorc in timp, ca martor nevazut, ca spectator ... sunt multe scene si discutii la care as vrea sa particip. Si ma gandesc la viata profetilor, la ceea ce ei au spus ... apoi sa urmaresc profetiile ... si desi pentru mine ele sunt destul de cetoase, sa incerc sa le vad contextul apoi implinirea.
As vrea sa ma intorc la scena invierii ... la mormant, cand afara e inca intuneric ... mormantul are garzi de straja insa fara ca ei sa stie, inauntru viata reintra in trupul Lui Isus. Fusese imbalsamat, fusese legat in fasii ... Am vazut mumii la muzeul din Egypt, deci stiu cum arata mortii imbalsamati ... Atat de stranse le sunt legate fasiile alea pe morti si mult lichid turnat peste fasii ca sa tina trupul compact in ele ... Numai ca moartea a trebuit sa renunte la dreptul ei cand Hristos a reintrat viu in trup .... si vin ingerii iar soldatii lesina cand ii vad. Acestia dau piatra la o parte iar Hristos, viu se plimba prin gradina ... cand o vede pe Maria ...
Abia astepta Maria dimineata asta desi inca stele lucesc pe cer ....., toata imbalsamarea fusese facuta bine insa in graba ... venise sa verifice daca totul e in regula ... socata ca cineva s-a trezit mai devreme ca ea vede piatra data la o parte: Oh, Doamne cine a ajuns deja? ...Se intoarce sa aduca cu ea pe Petru si Ioan sa vada si ei ce vede ea, ei vad si pleaca insa ... ea nu poate pleca de aici ... ce se intampla, chiar si mort L-au luat? Unde L-au dus? Intra in mormant si vede doi ingeri, unul sta pe locul unde fusese asezat capul lui Isus iar celalalt, la picioare. Ce se petrece aici? Unde e Isus? Unde L-au pus? Cine sunt acesti doi barbati stralucitori? Oare sunt ingeri? Lacrimile ii curg siroaie .... Ingerii o intreaba ce cauta si ea le spune ca "L-au luat pe Domnul meu si nu stiu unde L-au pus". Se intoarce si Isus o intreaba: "De ce plangi? Pe cine cauti?" Nu-l recunoaste, e atat de trista si amarata ... Se intoarce se vrea sa plece ... insa Isus i se adreseaza: "Marie!" Se infioara toata, vocea asta o stie atat de bine ... vocea asta credea ca n-o va mai auzi niciodata .... ca in reluare se intoarce si acum Il recunoaste ... Da, e El! E Invatatorul, Domnul ei ....
El o trimite sa le spuna ucenicilor ca e viu .... nu mai conteaza ca o femeie nu se cade sa alerge cu atata viteza pe strada, cui ii pasa de ce zice lumea, sa fie lumea sanatoasa ... ar chiui insa ar mai avea batai de cap si cu cainii de pe strada ... ar canta insa nu poate din cauza alergatului ....
Ucenicii sunt treji ... ce bine ca sunt treji ... Abia le poate spune vestea: "Baieti, L-am vazut, e viu! L-am vazut pe Isus, am stat de vorba cu El."  "Ceeeeeeee? Maria, hai sa fim realisti acum ... e atat de dimineata si apoi stim cat Il iubesti insa ca sa vii sa ne spui acu ca e viu ... cam intreci masura. Fii rezonabila. Dati-i ceva sa manance ca saptamana asta nu a avut grija de ea si de atata durere cred ca aiureste". Numai ca fata ei nu arata trista, fata ei radiaza: "L-am vazut. A inviat! Asa cum ne-a spus! E viu! Mi-a vorbit, e schimbat insa vocea e aceeasi .... E viu baieti. E viu!"
Se face seara si ... deja vestea Mariei i-a strans pe toti, numai Toma nu se da de el ... pe unde-o fi umbland? Maria e bine? S-a trezit? Nici n-a dormit? ... Femeia asta nu asculta deloc ... Ahhh, uite-o!
"Pace voua!"  le spune Isus.
""Ohhhh, e Isus. Maria a avut dreptate. Pe unde a intrat ca usile sunt incuiate.... copiii nu sunt pe aici sa n-aibe stare in casa .... E El. E viu! ... Sau ... e fantoma? Vorbesteeeeeee? Si fantomele vorbesc ... Ohhhh! Semnele cuielor, .... sunt proaspete, adanci ... se vede prin palme .... oh ... Eeeeeee El, e viu!!!!!!!
Daaaaaaaaaaaaa, e viu!!!! Ar chiui cu totiii insa s-ar auzi zgomot si numai bine nu ar fi pentru ei asa ca isi suprima bucuria ce insa transpare pe fetele lor ....
E viuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

6 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Imi place ideea ta .Cine n-ar vrea sa se intoarca in timp? Multe as mai avea de revazut, de reparat de retrait.Dar avem o singura viata....Fii binecuvantata scumpo!

andrei spunea...

mie mi-ar place sa vad scena din Egipt cand Iosif spune fratilor cine e cu adevarat. Eu mumii inca n-am vazut... deci as putea sa profit de ocazii sa vad cateva.

cella spunea...

De acord Elena ca avem o singura viata insa ... nu as trai numai in trecut ;)
Sa lasi harul sa fie turnat din belsug iti doresc ;)

cella spunea...

Andrei ... ooo, da!
Ce gandea Iosif? Dar fratii? ... Dar servitorii? Nu se comporta ciudat Iosif?

Rodica Botan spunea...

Eu i-as da peste mina la Eva...sa nu mai manince din fructul ala...Am fi ajuns si noi sa locuim fara grija in gradina Edenului...iti dai seama?

cella spunea...

Rodica;)
dar cand Estera a intrat in sala tronului riscandu-si viata?