duminică, 21 august 2011

Barakhi Nafshi et Adonai!

Barakhi Nafshi et Adonai inseamna Binecuvanta suflete pe Domnul.
"Binecuvanta, suflete, pe Domnul, si tot ce este in mine sa binecuvanteze Numele Lui cel sfant!" Psalmul 103:1
E zi de duminica (sabat) si vreau sa binecuvant pe Domnul! Suna cam ciudat ca eu, o muritoare, sa fac asta. Am crezut ca numai Dumnezeu e Cel care binecuvanta insa am inteles ca in momentul in care imi focalizez inima si fiinta sa faca asta, ma reasez in pozitia corecta fata de Dumnezeu. Umilinta plina de reverenta, multumire nu e impusa ci e naturala, normala. 
Binecuvanta suflete pe Domnul!
Binecuvanta suflete pe Cel care te-a creat, ti-a gandit detaliile trupului, numarul celulelor, anticorpilor, firelor de par, intensitatea culorii ochilor. 
Binecuvanta suflete pe Domnul pentru ceea ce a creat! 
Binecuvanta suflete pe Domnul pentru ca poti auzi, vedea, simti, pipai, mirosi, iubi!
Lauda suflete pe Domnul Dumnezeul Tau in care iti gasesti salvarea, scaparea. Pe Cel in care te ascunzi cand vin furtunile. Pe Cel pe care Il strigi cand sufletul nu mai poate de durere sau ... de bucurie. 
Binecuvanta suflete pe Domnul Tau care este mai aproape de tine decat crezi, care vine in ajutorul tau cand primejdia te paste si vine inarmat ca sa te scape, vine in fruntea cetelor de osti de ingeri .
Binecuvanta suflete pe Domnul pentru ca a facut ziua si noaptea, timp de lucru si timp de odihna, timp de veselie si timp de tristete.
Binecuvanta suflete pe Domnul pentru dragostea cu care te trateaza. Chiar de ai ramas orfan si parasit, El te numeste copilul Sau si te asteapta ACASA. Si mai mult de atat, chiar incredibil, aceeasi dragoste o are pentru fiecare om de pe fata pamantului.
Binecuvanta suflete al meu pe Domnul pentru ca mintea pare ingusta si nepriceputa cand incearca sa gandeasca maretia Lui. 
Bineucvanta suflete pe Domnul pentru indurarea Lui de care beneficiezi in fiecare zi!
Binecuvanta suflete pe Domnul pentru iertarea ce o ai prin Christos (Mesia)!
Binecuvanta suflete pe Domnul pentru ca Tatal stie ca esti a Lui, pecetea Lui e pe tine, Duhul Sfant e in tine.
Binecuvanta suflete pe Domnul pentru ca binecuvantarile Domnului se innoiesc in fiecare dimineata pentru tine.
Binecuvanta suflete pe Domnul pentru ca prin Christos esti curatit, innoit, inviat.
Binecuvanta suflete pe Domnul pentru ca cei ce cred in Christos ti-au devenit frati si surori.
Binecuvanta suflete pe Domnul pentru acei frati si surori care par ca "iti mananca sufletul" ca sa te aduca mai aproape de Domnul tau.
Binecuvanta suflete pe Domnul pentru ca El iti da puterea sa ierti pe cei ce ti-au gresit.
Binecuvanta suflete pe Domnul ca a facut mintea in asa fel incat sa uiti, sa se estompeze durerea psihica ca sa nu mori sufocat in propria amaraciune.
Binecuvanta suflete pe Domnul pentru grija ce o are fata de tine dandu-ti painea cea de toate zilele.
Binecuvanta suflete pe Domnul pentru varietatea de fructe, legume ce ti-a pus-o al dispozitie insa si pentru carnea cu proteine necesara trupului tau.
Binecuvanta suflete pe Domnul pentru talentele cu care te-a inzestrat ... si daca nu ti le-ai gasit, fa-ti timp si analizeaza-te, descoapera-te si apoi, binecuvanta pe Domnul pentru modul unic in care te-a creat.
Binecuvanta suflete pe Domnul pentru scrisoarea de dragoste = Biblia ce ti-a lasat-o ca sa te indrume pe calea spre El, spre cer, spre ACASA.
Binecuvanta suflete pe Domnul pentru ca tine in mana Sa planetele, cursul lor. El e Cel ce face soarele sa rasara si sa apuna. El e Cel ce aduna norii pe cer, ii incarca si descarca de energie in tunete si fulgere. El e Cel ce ii poarta pana peste ogorul celui ce se roaga pentru semintele semanate cu truda sa-i fie roditoare.
Binecuvanta suflete pe Domnul pentru pasarile care ciripesc ascunse in copaci, pentru cele care isi fac inviorarea in roua diminetii, pentru cele care sunt in curtea ta sau a altora, pentru cele care au penaj atat de colorat si frumos incat inima iti palpita si te indeamna sa Il lauzi pe Creatorul tau si al lor.
Binecuvanta suflete pe Domnul pentru ca sangele nu iti sta in vene ci alearga cu o viteza cu care nu poti ti-o inchipui. Daca se va opri, in secunda urmatoare vei ajunge ACASA si vei canta cu ingerii osanale.
Binecuvanta suflete pe Domnul pentru Christos care a invins moartea pentru tine. Crezand in El sa ai viata vesnica, sa stii ca moartea fizica nu e decat o trecere spre ACASA. 
Binecuvanta suflete pe Domnul pentru ca El e Cel ce guverneaza universul vazut, nevazut, descoperit si nedescoperit iti e Tata.
Binecuvanta suflete pe Domnul!

2 comentarii:

Livius spunea...

Fiii lui Core, oameni ce aveau slujba sa conduca inchinarea poporului inaintea Domnului, aduceau laude Domnului nu numai datorita slujbei lor la Templu, ci plini de bucurie striga: "Lucrarea mea de lauda este pentru Imparatul!" Ps. 45-1.

"Aceasta este ziua pe care a facut-o Domnul: sa ne bucuram si sa ne veselim in ea! Doamne, ajuta! Doamne, da izbanda! Binecuvantat sa fie cel ce vine in numele Domnului! Va binecuvantam din Casa Domnului! Domnul este Dumnezeu, si ne lumineaza. Psalm: 118: 24-27.
Domnul este cel ce umple cu bucurie inima copiilor Sai.

Sa fiti binecuvantati de Domnul!

cella spunea...

1 Mulţumiţi Domnului, chemaţi Numele Lui! Faceţi cunoscute printre popoare isprăvile Lui! 2 Cântaţi-I, cântaţi în cinstea Lui, vestiţi toate minunile Lui! 3 Făliţi-vă cu Numele Lui cel sfânt! Să se veselească inima celor ce-L caută pe Domnul! 4 Căutaţi pe Domnul şi puterea Lui, căutaţi întotdeauna faţa Lui! 5 Aduceţi-vă aminte de minunile pe care le-a făcut, de semnele şi de hotărârile gurii Sale, 6 urmaşi ai robului Său Avraam, fii ai lui Iacov, aleşii Lui!
Psalmul 105:1-6