duminică, 28 august 2011

Shiviti Adonai - Deschideti inima in prezenta Domnului!

Abraham Heshel spune ca "Dumnezeu nu are nici o importanta decat un cazul in care are importanta suprema". Suna cam ciudat. Adica are totala importanta sau nu are deloc. Aleg sa Il fac important, la fel cum aleg sa traiesc fara sa imi pese.
Nu imi pasa, nu are importanta cand uit cine sunt, cand las uitarea sa se astearna peste titlul meu de Print/Printesa a Lui Dumnezeu. De asta Domnul imi spune sa imi amintesc de El, de cine este El pentru mine. "Cercetează-mă, Doamne, încearcă-mă, curăţeşte-mi adâncul fiinţei şi inima! " Psalmul 26:2


"El ţi-a dat să mănânci în pustie mana pe care nu au cunoscut-o părinţii tăi, ca să te smerească şi să te încerce, dar cu scopul de a-ţi face bine după aceea". Deuteronomul 8:16. De asta vine pustia in viata mea, de asta vin perioadele in care urlu si la luna... ca sa mi se incerce inima, sa fiu adusa inapoi la Cel ce mi-a dat viata, Cel ce este mai aproape de mine decat sunt eu insumi. David, in modul lui poetic, spune ca " Îl pun pe Domnul neîncetat înaintea mea, căci El este la dreapta mea ca să nu mă clatin! "Psalmul 16:8. Se baza pe Dumnezeu stiind ca : " Noi ştim că toate lucrează împreună spre binele celor ce-L iubesc pe Dumnezeu, al celor ce sunt chemaţi în conformitate cu planul Său. " Romani 8:28.


Dumnezeu are doua intrebari pentru mine astazi: cine spui tu ca sunt Eu? Ma iubesti? Sa fiu intr-o relatie de dragoste cu Dumnezeu este scopul vietii si rostul pentru care am fost creata. Nu pot sa il iubesc pe Dumnezeu fara sa inteleg pasiunea Lui pentru mine. El este un Dumnezeu gelos, cu o dragoste ca un foc mistuitor care vrea ca toata inima mea sa fie a Lui. "Dacă vrea cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea în fiecare zi şi să Mă urmeze!" Luca 9:23


Mesajul de la cruce este: viata mea conteaza pentru Dumnezeu. Am un viitor si o speranta "Căci Eu cunosc planurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, planuri de pace şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. " Ieremia 29:11


Ma incred din si cu toata inima in Domnul. El merita lauda, inchinarea, multumirea, viata mea.


Livius mi-a trimis doua melodii in timpul saptamanii stiind ca am facut din ziua de duminica, ziua mea de multumire. Ziua fara cereri, mormaieli, maraieli, bombaneli .... Ziua de azi e o zi de lauda, bucurie, multumire! 
Lauda, bucuria, multumirea nu se cumpara, nu se primesc de pomana ... trebuie sa muncesti cu tine, in tine, pentru tine ca sa le ai.

6 comentarii:

Livius spunea...

"Cuvinte pline de farmec imi clocotesc in inima, si zic: Lucrarea mea de lauda este pentru Imparatul!
Ca pana unui scriitor iscusit sa-mi fie limba!
Tu esti cel mai frumos dintre oameni, harul este turnat pe buzele Tale: de aceea te-a binecuvantat Dumnezeu pe vecie." Ps. 45: 1-2.

" Ma inchin in Templul Tau cel sfant, si laud Numele Tau, pentru bunatatea si credinciosia Ta, caci Ti s-a marit faima prin implinirea fagaduintelor Tale." Ps 138: 2.

In primul rand aducem laude inaintea Domnului pentru ceeace este EL, apoi ii aducem laude pentru ce suntem noi:

"Te laud ca sunt o faptura atat de minunata.
Minunate sunt lucrarile Tale, si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! " Ps. 139: 14.

Psalmul 150 este o minunata "cantare de lauda", care ne indeamna la o atitudine, dar si actiune, care umple inima Domnului de bucurie.

Sa fiti binecuvantati de Domnul!

Livius spunea...

Spuneai: "Lauda, bucuria, multumirea... astazi venim cu laude, saptamana viitoare cu bucurie, iar dupa aceea, daca Tatal ne mai randuie ceva ocazii, venim si cu multumire, si-apoi cu... altele.

Mi se pare asa de "BUCURIE" sa-I aducem laude dintr-o inima plina de smerenie, ne formam aici un , si sa vezi veselie.
Fie-va inima plina de veselie!

Livius spunea...

Din greseala am mutat cuvintele in alta parte.

Livius spunea...

Le-am scris a doua oara si tot nu au aparut, le mai scriu odata: Ne formam aici ,...

Livius spunea...

"un grup de lauda si inchinare"

cella spunea...

E deja a treia duminica pentru mine de cand experimentez multumirea, lauda, bucuria fara cereri.
Nu mi-am inchipuit niciodata ca va fi greu sa ma rog fara sa cer nimic. Insa ... cererea parca mi-a intrat in sange ...
Da, devenim, ne formam, transformam din spectatori in slujitori. Aici, in timp ne formam ca si formatie sau grup de inchinatori.
Multumesc fr. Livius pentru gand. Va doresc o duminica imbibata in bucurie ;)