luni, 5 septembrie 2011

martori tacuti ... aparent


" El cheamă cerurile de deasupra şi pământul, ca să-Şi judece poporul" Psalmul 50:4
Afirmatia asta suna SF-istica ... pentru cei care nu pot sa creada in Dumnezeu, in Atotputernicia Lui. Si, nu e vorba numai despre un cer ci despre ceruri. E vorba de un plural aici. Dar dincolo de asta, incerc putin sa imi imaginez, sa vizualizez scena: Dumnezeu care vine inconjurat de o furtuna, cu un foc ce mistuie totul in fata Lui, care vine, vorbeste si isi striga oamenii de la nord la sud, de la est la vest. 

Cerurile si pamantul sunt chemate ca si martor la judecata mea. Haaah? Cerurile? Ce sa spuna cerurile? Sau ... ce sa spuna pamantul? Au cerurile si pamantul glas? Sau urechi? Au o memorie in care se inregistreaza totul? E consemnata vorba, fapta, privirea, gandul? Cerurile sunt chemate cu nori, soare, stele, luna .....? Sa spuna ca nu m-am minunat de bogatia creativitatii Lui? Ca nu m-a impresionat peisajul care in mod normal iti taie respiratia? Ca nu mi-a pasat de locul unde sunt si mi-am batut jos de el? Ca le-am crezut produsul evolutiei si le-am tratat pe toate ca atare ....cumva crezand cu tarie in ideea ca vor evolua altele,se vor regenera toate?

Nu imi spune ca va chema oamenii de langa mine sa depuna marturie si sa fie martori la procesul meu. No, nici vorba. Dealurile, colinele, soselele, pamantul pe care am calcat si cerurile sub care am umblat vor veni ca martori tacuti pana atunci sa depuna marturie. 

Sa spun atunci ca nu am stiut? Nu am auzit despre Dumnezeu, despre o judecata viitoare? Am trait in talibania? Sa intreb ce se va intampla cu cei ce inca sunt salbatici in triburi? Cu vreo 2000 de ani in urma se puneau aceleasi intrebari, deci nu-s eu asa desteapta sau cu mintea mai creata. Pavel, un om care s-a intalnit cu Isus (Mesia, Yahwe, Christos) pe drumul Damascului si care a devenit unul dintre cei mai mari apostoli, inspirat de Duhul Sfant scrie in Romani 1:19-32

"Fiindcă ce se poate cunoaşte despre Dumnezeu le este descoperit în ei, căci Dumnezeu le-a arătat. De la crearea lumii, însuşirile Lui invizibile – puterea Lui veşnică şi dumnezeirea Lui – au fost percepute clar, fiind înţelese din ceea ce a fost creat, pentru ca ei să fie fără scuză, pentru că, deşi L-au cunoscut pe Dumnezeu, ei nu L-au slăvit ca Dumnezeu şi nici nu I-au mulţumit, şi astfel gândirea lor a devenit fără folos, iar mintea lor nesăbuită s-a întunecat. Pretinzând că sunt înţelepţi, au înnebunit şi au schimbat slava Dumnezeului nemuritor într-o imagine făcută după asemănarea omului muritor, a păsărilor, a patrupedelor şi a animalelor mici.

De aceea, Dumnezeu i-a lăsat pradă necurăţiei, ca săurmeze poftele inimilor lor, dezonorându-şi astfel trupurile între ei. Ei au schimbat adevărul lui Dumnezeu într-o minciună şi s-au închinat şi au slujit creaţiei în locul Creatorului, Care este binecuvântat în veci, amin! Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lăsat pradă viciilor ruşinoase, căci femeile lor au schimbat relaţiile intime naturale cu unele care sunt contrare naturii; tot astfel şi bărbaţii, au părăsit relaţiile intime naturale cu femeile şi s-au aprins de poftă unii pentru alţii, săvârşind lucruri scârboase unii cu alţii şi primind astfel în ei înşişi răsplata pe care o meritau pentru rătăcirea lor.

Pentru că n-au socotit că merită să-L aibă pe Dumnezeu în cunoaşterea lor, Dumnezeu i-a lăsat pradă minţii lor corupte, ca să facă lucruri pe care n-ar trebui să le facă. Sunt plini de orice fel de nedreptate, de nelegiuire, de lăcomie, de răutate; sunt plini de invidie, ucidere, ceartă, înşelătorie, sunt duşmănoşi, şoptitori, bârfitori, Îl urăsc pe Dumnezeu, sunt obraznici, aroganţi, lăudăroşi, născocitori de rele, neascultători de părinţi, necugetaţi, nu-şi ţin promisiunile, sunt fără afecţiune, nemiloşi.

Şi, deşi cunosc hotărârea lui Dumnezeu, potrivit căreia cei ce înfăptuiesc astfel de lucruri sunt vrednici de moarte, ei nu numai că le fac, ci îi şi încuviinţează pe cei ce le înfăptuiesc."

5 comentarii:

Rodica Botan spunea...

Unde ai gasit norii aia infricosatori? Brrrrrrrrrrrr.....

cella spunea...

Ioi, asa mult mi-au placut .... e un rasarit superb ...
Mi-ar placea sa il vad in realitate, nu numai in poze ... ;)

elena marin-alexe spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
elena marin-alexe spunea...

CUVINTUL LUI ESTE ZDROBITOR SI NU DA VOIE LA REPLICA.
Imaginea este graitoare prin splendoarea ei.

cella spunea...

Elena, cred ca imagini de astea gasesti pe la tine pe acolo, prin munti, nu?