duminică, 13 aprilie 2014

e nevoie de o rugaciune - Matei Zablau

Pe Elena, mama lui Matei, o ştiu de vreo 17 ani. Bridal shower-ul s-a facut la mine acasă şi imediat înainte de nuntă s-a mutat în cealaltă parte de ţară. Am mai văzut-o pe Elena când venea să îşi viziteze părinţii. Auzisem că are probleme cu Matei însă prea multe nu ştiam.

Din toamnă, s-au mutat în Iaşi şi mai mult în spital stau. Matei, care acum ar trebui să fie în clasa pregătitoare, e mai mult în spital. Ce probleme are Matei? O las pe Elena să spună.
"Avem probleme cu aminoacizii, gastrita purpurica, hipotrofie ponderala, duodenita atrofica, reflux duodeno gastric, esofagita gr.1, hipocalcemie, deficit imun IgA si IgG, varsaturi ciclice acetonemice; esofag congestia mucoasei in 1\3 inferioara cu desen vascular acentuat, stomac lichid de staza sero mucos cu bila, congestia mucoasei cu aspect purpuric in regiunea antrala duoden mucoasa palida, duodenita cronica moderat activa. Regim fara gluten, nutrienti, aminoacizi, beuri, enzime, gaviscon si altele"

Elena pune o întrebare la care aşteaptă răspuns: "cunoaste cineva o fundatie care se ocupa cu cei care au nevoie de mancare fara gluten si nutrienti?"

Pentru mine ce a scris Elena mai sus e SF curat. Nu înţeleg nimic. Dar l-am văzut pe Matei la biserică şi la biserica de casă. E un copil cuminte şi tăcut, stă mai mult în braţe la Elena şi la Marius - tatăl său. Ceilalţi de vârsta lui au alte preocupări.

Vă provoc să rugaţi pentru Matei şi dacă ştiti pe cineva care i-ar putea ajuta să scrieţi. Mi se rupe inima uitându-mă la câtă suferinţă îndură copilul acesta ... care, culmea, nici nu se vaită şi nu scânceşte mereu.

Fotografiile sunt de pe pagina de Facebook a Elenei

Niciun comentariu: