marți, 22 aprilie 2014

Mântuiţi-vă din mijlocul acestei generaţii corupte!

"1. Piere cel neprihanit, si nimanui nu-i pasa; se duc oamenii de bine, si nimeni nu ia aminte ca din pricina rautatii este luat cel neprihanit.
2. El intra in pace in groapa lui: cel ce umbla pe drumul cel drept se odihneste in culcusul lui."
http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/isaia/57/

"1 Cel drept piere şi nimănui nu-i pasă. Oamenii devotaţi sunt luaţi şi nimeni nu înţelege că cei drepţi sunt luaţi pentru a fi cruţaţi de nenorocire.
2 Cei ce umblă drept vor avea parte de pace şi se vor odihni în culcuşurile lor. "
http://www.bibleserver.com/text/NTR/Isaia57

"1. The righteous perisheth, and no man layeth [it] to heart: and merciful men [are] taken away, none considering that the righteous is taken away from the evil [to come].
2. He shall enter into peace: they shall rest in their beds, [each one] walking [in] his uprightness"
http://www.chatbible.com/isaiah/57-2.asp

Versetele1 şi 2 din Isaia 57 mă frământă de câteva zile bune. Am citit despre contextul istoric, politic şi religios în care trăia Isaia, despre practicile de atunci, însă am analizat versetele astea două şi pentru vremea mea. Unii au crezut că acest capitol din Isaia a fost scris după întoarcerea din robie însă analizând modul de comportament al oamenilor de dinainte de robie şi cu cel de după, e clar. Isaia descrie în capitolul 57 starea poporului de dinainte de robie. 

Cel drept, neprihănit, cel de ascultă de Domnul, cel ce a decis să trăiască conform Cuvântului piere dintre oameni - adica pleacă ACASĂ. Se pare că nu era mulţi oameni neprihăniţi, drepţi. Mi se pare tragic că ceilalţi nici nu se gândesc la asta. Habar nu am ce e în mintea lor. Un lucru e cert. Domnul îi ia ACASĂ pe ai Lui, îi scapă de răul ce va veni. Din punct de vedere fizic, merg în mormintele lor şi se odihnesc acolo. 

Dar e actual textul de aici pentru mine astăzi? Cunosc oameni drepţi, neprihăniţi? Da, cunosc. Sunt în proces de sfinţire însă se luptă cu ei, cu firea şi se rededică Domnului. Dacă sunt dedicaţi Domnului nu înseamnă că nu suferă de nici o boală, nu au probleme, nu suferă din cauza crizei financiare ci trăiesc în puf si pe nori care îi apără de intemperii. 

Mă gândesc apoi la cei persecutaţi pentru alegerea de a trăi după Cuvântul Domnului. Ei sunt martiri şi Domnul i-a luat ACASĂ. Lungimea vieţii unui om este decisă de Creatorul şi Datătorul vieţii. Alegerea de a a-L urma şi asculta ne aparţine. Văd în textul acesta că Domnului nu îi este indiferentă alegerea şi dedicarea. El nu îi lasă pe ai Lui.

Văd pe cei drepţi şi neprihăniţi? 
Văd pe cei miloşi, plini de bunătate, schimbaţi de Domnul?
Observ lipsa lor când pleacă ACASĂ?
Îmi pasă că dispar de lângă mine?
Cum au devenit ei drepţi şi neprihăniţi?
Cine spune asta despre ei?
Sunt eu una dintre ei?
Pot să devin una dintre ei?
Biblia spune ca da. 
"37 Când au auzit aceste lucruri, ei au rămas străpunşi în inimă şi i-au întrebat pe Petru şi pe ceilalţi apostoli: – Fraţilor, ce să facem?
38 Petru le-a răspuns:
– Pocăiţi-vă şi fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Cristos spre iertarea păcatelor voastre; şi veţi primi darul Duhului Sfânt! 39 Căci promisiunea este pentru voi, pentru copiii voştri şi pentru toţi cei ce sunt departe, în oricât de mare număr îi va chema Domnul, Dumnezeul nostru!
40 Şi cu multe alte cuvinte el mărturisea şi îi îndemna zicând: 
– Mântuiţi-vă din mijlocul acestei generaţii corupte!" Faptele Apostolilor 2:37-40

Niciun comentariu: