duminică, 27 aprilie 2014

Yeshu'a HaNatserat Melech HaYehudim e viu!

Christos a inviat! Yeshua Chai! Christ is risen!

Îmi place de Toma ... parcă am fi fraţi. Şi eu aş fi făcut la fel ca el. Nici eu nu i-aş fi crezut pe ucenici ... şi mai ales după reacţia tuturor din ultimele ore dinainte de răstignire. Dar Îl iubesc pe Isus Christos sau Yeshua HaMaschiach şi pentru că nu îi trimite la plimbare pe cei ca Toma şi ca mine. El vine şi ne arată rănile, ne invită să le pipăim ca să credem.

Îl iubesc pe Isus Christos pentru că El e Creatorul tuturor lucrurilor pe care le văd şi de care am auzit povestindu-se.
Îl iubesc pe Isus Christos pentru că a ales din veşnicii să părăseasca cerul, să se întrupeze şi să vină pe Pământ ca să moară pentru păcatele mele.
Îl iubesc pe Isus Christos pentru că deşi era Dumnezeu, a ales să trăiască ca un om, să simtă foamea, setea, dezamăgirea cruntă, durerea fizică. psihică, emoţională la fel ca un om.
Îl iubesc pe Isus Christos pentru că după înviere discută cu Toma, îi arată rănile şi nu îl trimite la plimbare pentru că nu i-a crezut pe ucenici.
Îl iubesc pe Isus Christos pentru că l-a luat pe Petru deoparte ca să discute cu el şi să îi dea o misiune, să îl restaureze.

În duminca Tomei cred că toti ucenicii s-au bulucit să vadă rănile ... dar numai Toma a fost invitat să le atingă, să le pipăie.
Prin acele răni, prin sângele curs am primit iertarea, răscumpărarea, salvarea, eliberarea şi viaţa veşnică.

În duminica Tomei, Christos a înviat şi în inima lui Toma.
Într-o altă duminică, a înviat şi în inima mea!
E o altă duminică şi vreau să celebrez învierea Celui venit de Sus, a Luminii, Adevărului, Cuvântului Întrupat, Vieţii, a Celui ce este Calea spre Tatăl, a Mielului Lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii, a Celui profeţit, aşteptat, înviat, înălţat!
Mormântul e gol!
Cel răstignit e viu!
Yeshu'a HaNatserat Melech HaYehudim e viu!

Niciun comentariu: