luni, 26 mai 2014

"scripturile sunt doar niste reflectii, niste cioburi de Oglinda"?

Sâmbătă dimineaţă, am primit un comentariu care necesită un răspuns.

"Maria-Aurelia a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Numai dacă mori poţi trăi!":
De ce te raportezi mereu la invataturi vechi? Nici nu se mai stie cat este adevarat in ele si cat s-a falsificat. In plus, scripturile sunt doar niste reflectii, niste cioburi de Oglinda. Universul este in expansiune, lectiile sunt mereu altele, sunt Vii, pretutindeni in jurul nostru. Minunile sunt in jurul nostru si in noi. Dumnezeu este pretutindeni, ca o Apa Vie ce ne tamaduieste. Bolnavul nu poate fi vindecat, daca refuza apa. Intr-un sistem bolnav, ca acesta in care traim (luciferic, pentru ca mintea si banul au fost puse mai presus decat Dumnezeu cel Viu), oamenii sanatosi la suflet sunt perceputi de ceilalti ca fiind bolnavi, smintiti, dusi cu pluta. Ne zabatem intr-o panza de paianjen si nu ne gasim iesirea din "iad", pentru ca asteptam mereu sa vina cineva ca sa ne salveze. Stam cu ochii pe Cer, dar salvatorii sunt printre noi. Copiii ne invata sa ne jucam frumos, sa desenam si sa traim in Acum. Cainii ar trebui sa ne invete Prietenia, dar noi i-am tradat, i-am abandonat si-i gonim, atunci cand ne cer ajutorul. Chiar ieri am asistat la agonia unui caine lovit de un grabit nebun spre nustiuce...Am plans cu lacrimi amare. Cainii mi-au fost Prieteni, de cand eram mica. Pisicile ar trebui sa ne invete Curajul de a scoate ghearele in fata unui alt animal, daca avem un pui de aparat.Ne pot invata atat de multe pisicile... Le abandonam si pe ele...Animalele salbatice au drepturi egale cu ale noastre, dar le-am inchis la Zoo, le impuscam fara a ne fi foame, doar pentru trofeu, ori pentru ca asa ne simtim puternici si curajosi. O sa mai astepte mult si bine omenirea Salvatorul, daca se roaga mereu la Zeul Ban si la alte prostii. Crist este in copii. In Romania si pretutindeni in lume copiii mor de foame, sunt ucisi in razboaie create de adulti dementi. Sunt abuzati sexual, folositi in cersetorie. Se cheama ca facem experimente pe proprii copii. O sa-L asteptam mult si bine pe Crist, pentru ca trece zilnic pe langa noi, dar refuzam sa-l privim in ochi. Desigur, vitrinele cu bijuterii si rochii scumpe, masinile ultrasupraadacadabrant de moderne, dotate cu tot ce-ti cere mintea( nu sufletul, pentru ca el ne cere altceva, dar nu-l auzim) sunt mai stralucitoare, mai ademenitoare decat acel copil murdar care cerseste la colt de strada. Copilasul, cainele ranit, batranul incovoiat, pe care ne prefacem ca nu-i vedem erau pasaportul nostru spre Libertate.
http://mariadakhel.blogspot.ro/2014/02/pestisorul-filigranat.html
http://mariadakhel.blogspot.ro/2013/09/scrisoare.html
http://mariadakhel.blogspot.ro/2013/07/vitelul-de-aur.html"

Dragă Maria, 
mi-ai lăsat o intrebare însă, în acelaşi timp, mi-ai spus care este opinia ta şi răspunul tău la întrebare. Vreau să îţi răspund. 

"Învăţăturile vechi" înseamnă Scriptura. Şi da, dacă mă gândesc că Moise s-a apucat de scris acum vreo 4000 de ani ... Scriptura are ceva vechime dar Autorul ei este Veşnic. Numai că Moise nu s-a apucat de scris aşa de capul lui. Dumnezeu este Cel care l-a pus să facă asta, El l-a inspirat prin Duhul Său ce să scrie, i-a dat detalii tehnice, vârste, nume de localităţi. Cu alte cuvinte, i-a revelat ce să scrie. 

Cu aproape 2000 de ani în urmă, un alt om al Lui Dumnezeu, Timotei, scrie: "16 Toată Scriptura este inspirată de Dumnezeu şi de folos pentru învăţătură, pentru mustrare, pentru îndreptare, pentru instruire în dreptate, 17 pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi pe deplin echipat pentru orice lucrare bună." 2 Timotei 3:16-17

Versetele astea două din Timotei răspund la mai multe din opiniile tale. Scriptura este inspirată de Dumnezeu. Şi, El nu a lăsat-o la voia întâmplării oamenilor. Nu l-a pus pe Moise şi nici pe ceilalţi scriitori ai Bibliei să scrie numai aşa că oamenii aceia nu aveau altă treabă. Scriptura a fost scrisă cu scopuri şi cu destinatar precis. 
Care sunt scopurile? " .... de folos pentru învăţătură, pentru mustrare, pentru îndreptare, pentru instruire în dreptate,  pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi pe deplin echipat pentru orice lucrare bună."
Cine este destinatarul? "omul lui Dumnezeu"

Dar, mai mult de atât, Cuvântul Lui Dumnezeu nu poate fi tratat cla diverse ca "învăţăturile vechi" pentru că în Scriptură găsesc cine este Cuvântul in Ioan 1:1-18
"1 La început era Cuvântul, şi Cuvântul era cu Dumnezeu, şi Cuvântul era Dumnezeu.
2 El era la început cu Dumnezeu.
3 Toate au fost făcute prin El şi nici un lucru care a fost făcut n-a fost făcut fără El.
4 În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor.
5 Lumina luminează în întuneric şi întunericul n-a învins-o. 
....
14 Şi Cuvântul a devenit trup şi a locuit printre noi, iar noi am privit slava Lui, o slavă ca a Singurului născut din Tatăl, plin de har şi de adevăr.
15 Ioan depunea mărturie despre El şi striga: „Acesta este Cel despre Care spuneam: «Cel Ce vine după mine este înaintea mea, pentru că era înainte de mine!»“
16 Fiindcă noi toţi am primit din plinătatea Lui şi har după har.
17 Căci Legea a fost dată prin Moise, dar harul şi adevărul au venit prin Isus Cristos.
18 Nimeni nu L-a văzut vreodată pe Dumnezeu. Singurul născut, El Însuşi Dumnezeu, Cel Care este în sânul Tatălui, El L-a făcut cunoscut."
Cuvântul este Isus Christos, Creatorul întrupat.

Revenind la textul din 2 Timotei pot să văd că Scriptura îmi este de folos  pentru învăţătură, pentru mustrare, pentru îndreptare, pentru instruire în dreptate,  pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi pe deplin echipat pentru orice lucrare bună. Nu am nevoie să îmi iau pisica, căţelul, animalele ca şi profesori şi învăţători. Dumnezeu m-a creat om şi am suflet, trup, minte. Mă pot minuna de creaţia Lui, de frumuseţea pe care a lăsat-o pentru mine şi pentru întreaga omenire, mă pot bucura de resursele naturale ce mi le-a pus la îndemînă însă nu le iau ca şi învăţători. 

Sunt câteva concepte despre Dumnezeu pe care tu le spui în comentariu tău şi care nu sunt conforme cu ceea ce spune Scriptura. Dumnezeu nu e o apă vie. El e o Persoană, este Duh, e Sfânt, Sfânt, Sfânt, e Omniprezent, Omnipotent, Omniscient, Atotputernic, Cel ce aude, Cel ce vede, Stăpânul, Cel ce vindecă, Domnul Oştirilor, Creatorul, Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt. Lista numelor sub care El se face cunoscut continuă şi te rog să citeşti aici dar şi Scriptura începând cu Geneza 1 până la Apocalipsa 22.

Cristos nu poate fi găsit oriunde mi se pare mie că e frumos şi bine. El este în cei care Îl caută, îl cheamă şi Îl acceptă ca Domn şi Mântuitor. "5 Căci este un singur Dumnezeu şi un singur Mijlocitor între Dumnezeu şi oameni: Omul Cristos Isus, 6 Care S-a dat pe Sine Însuşi ca răscumpărare pentru toţi"1 Timotei 2:5
"16 Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât L-a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică. " Ioan 3:16

În Grădina Edenului, după ce Adam şi Eva au mâncat din pomul cunoştinţei binelui şi răului, Dumnezeu stă de vorbă cu ei şi acolo, Dumnezeu face prima promisiune mesianică. Profeţiile se împlinesc în Isus Christos = Yeshua HaMaschiach (în evreieşte). Nu pot să Îl găsesc pe Christos în cioburi disparate de oglinzi, in reflecţii unde vreau eu, unde cred eu că e bine ci Îl găsesc în Scripturi.  

Niciun comentariu: