vineri, 6 noiembrie 2009

neintelegerea ... intelepciunii

Am aparut ceva mai tarziu in familia mea, singura fata ... ca sa nu mai zic - un soi de minune ca am aparut ...am crescut cu ideea ca trebuie sa devin doctor, ca voi purta halat, voi trata bolnavi ... insa la o bomboana in plus vomam si sufletul din mine si daca cumva ridicai tonul, ma vedeai cum lesin si ... cred ca nu mai indrazneai a doua oara sa faci asta ... Dar ai mei m-au tratat ca pe o invingatoare, am invins lesinurile, am invatat ca daca nu imi place mancarea ... sa nu o mananc - asta dupa ce am luat o hepatita din vecini si am luat un contact direct cu spitalul, doctori, asistente si personal angajat.
Imi aduc aminte ca imi era frica de injectii si la patru ani m-am trezit in spital, la izolare si mama m-a invatat sa ma duc prima sa imi faca injectie ca sa scap, sa nu aud pe ceilalti copii plangand - infrunta-ti teama si termina cu ea ... cand ceilalti plang, tu deja esti vindecata.
Nu am ales cariera medicala pentru ca ... nu as putea sa fac asta, m-as topi langa cei ce sufar cumplit, as plange cand un pacient mi-ar scapa printre degete ... as fi vrut sa merg sa devin cantareata de opera - ma visam pe scena ... oooooh, aplauze, flori ... dar nu am fost lasata sa merg acolo.
Am visat multe, unele din vise nu au fost si nu sunt neintelese de multi si uneori ma simt atata de ciudata si ... normal incep sa ma gandesc daca-s normala, daca ceea ce fac, simt si gandesc e bine ... insa in dimineata asta am invatat ca si Isus a avut problema asta. In Ioan 7: 1-5 "Dupa aceea, Isus strabatea Galilea; nu voia sa stea in Iudea, pentruca Iudeii cautau sa-l omoare. Si praznicul Iudeilor, praznicul zis al Corturilor, era aproape. Fratii Lui I-au zis: "Pleaca de aici, si du-Te in Iudea, ca sa vada si ucenicii Tai lucrarile, pe cari le faci. Nimeni nu face ceva in ascuns, cand cauta sa se faca cunoscut: daca faci aceste lucruri, arata-Te lumii." Caci nici fratii Lui nu credeau in El. "
Ai Lui nu L-au inteles, insa El stia voia Tatalui, isi stia menirea. Cei din casa lui Avraam nu au inteles rostul plecarii pe Muntele Moria cu Isaac, cei din Egypt nu au inteles cum de criminalul Moise are tupeul sa se arate la palat si sa ceara eliberarea unui popor, cei din putin spus fortificata cetate Ierihon, radeau de evreii ce le inconjurau cetatea in tacere, fratii lui David l-au discreditat cand isi alegea pietrele sa mearga la lupta cu Goliat .... intelepciune greu de inteles ... insa intelepciunea asta avea sa schimbe rostul lor si al celor de langa, iar al Lui Isus, ... sa schimbe rostul omenirii.
Maria, mama lui Isus, si-a luat ceilalti copii si a venit sa ii vorbeasca, au venit sa il sfatuiasca sa se intoarca acasa. Nu aveau incredere in ceea ce facea El, se indoiau de ceea ce spunea si facea ....
Neincrederea celorlalti e ca un vierme ce roade, e atata de perfida ca ma debusoleaza, imi roade inima, imi roade puterea de viata, incep sa cred ca ceva nu e in regula cu mine ... Doamne, ce e cu mine?
Dar, ... ma uit la Avraam ce s-a dus pana sus pe Moria si a avut parte de un miracol, ma uit la Moise - miracol dupa miracol, ma uit la Estera - ca sa salveze un popor si-a riscat propria viata, ma uit la David - a luptat cu Goliat pentru a onora Numele Lui Dumnezeu, Iosua si poporul au vazut cum cad zidurile Ierihonului ... pentru ca ei primisera mesajul de sus, primisera intelpciunea ce vine de la Dumnezeu ... neintelesi de altii au ramas fideli lui Dumnezeu ... si s-au intamplat minuni ...
Doamne, sunt atata de multumitoare ca Tu stii cum e sa fii tratat cu neincredere, ca mi-ai dat un scop si ... chiar de e nebunesc, neinteles chiar de tot iadul se ridica in picioare si lupta contra, facandu-ma sa par trestie purtata de vant Tu esti langa mine, minunile le faci in mine si ... nu stiu daca sunt o Estera sau un Moise, David sau Iosua ... dar vreau sa Te onorez, vreau sa fac ceea ce Tu imi spui, vreau sa ma modelezi Tu ... chiar de-i de neinteles, chiar de sunt "dusa", "plecata" ....

4 comentarii:

Tafnat_Paeneah spunea...

În nouă zi ce-al vremii ghem deşiră
Spre valea în care paşii ne zburdară,
Priveşte la cerul din tine albastru,
Tinut e pe umeri, Isus e pilastrul!

Linişte adâncă, adăpost de stele,
Răsfiră şi norii, veştede petale,
Lacrima se-aude picând în tăcere,
Dă-ţi iscălitura Celuia ce-ţi cere!

Tafnat_Paeneah spunea...

Te rog pentru cel ce mai plânge
Te rog pentru cel ce-a căzut
Făptura mea toată se frânge
O mână sunt, Doamne, de lut.

Mă pierd fără Tine, sunt mică
Frânturi de cuvinte-ecou
Se-ntorc din tăcere, mi-e frică
Ajuta-mă, Doamne din nou.

cella spunea...

ce faiiiiiiina iii a douaaaaa ... wow ... superba!

Tafnat_Paeneah spunea...

Iubirea mea urcă spre Tine şi creşte
Îşi scutură frunzele veştede somnul
De cade o floare o alta-nfloreşte
Că-n totul şi toate eşti Domnul.

De trece o vară e alta ce vine
Şi iarna din stele de-şi scutură somnul
Eu ştiu că şi iarna e parte din Tine
Şi-n toate şi-n totul eşti Domnul.