sâmbătă, 17 mai 2014

despre tatuaje

Ieri după amiază, întâmplător, am dat peste festivalul de tatuaje. Mai târziu, aveam să aflu că acesta era deja la a V-a ediţie în Iaşi. Cred ca erau cel putin 20 de standuri cu domni şi doamne ce îşi ofereau serviciile acolo. Aveau afişate şi diferite modele de tatuaje: colorate sau alb-negru, în diferite zone ale corpului, de diferite dimensiuni. Nu am fost foarte surprinsă când am văzut barbaţi şi femei aşezaţi pe mesele sau scaunele de lucru. Însă m-a pufnit râsul când un bărbat în toată firea care stătea acolo pe scaun, cu un laptop în faţă, scrâşnea din dinţi şi suferea pentru un tatoo.

Povestind cele văzute, cineva m-a întrebat dacă nu îmi fac şi eu un tatuaj. I-am răspuns că e păcat să îţi faci aşa ceva, aşa spune Biblia. Foarte mirată mi-a spus: "scrie aşa ceva în Biblie? Am să caut şi eu."

"1 Voi sunteţi copiii Domnului, Dumnezeul vostru. Să nu vă faceţi crestături sau să vă radeţi pentru un mort,
2 fiindcă voi sunteţi un popor sfânt pentru Domnul, Dumnezeul vostru. El v-a ales dintre toate popoarele de pe pământ, ca să fiţi poporul Lui." Deuteronom 14:1-2

"28 Să nu vă faceţi tăieturi în carne pentru un mort şi să nu vă imprimaţi nici un semn pe piele. Eu sunt Domnul. " Levitic 14:28

Însă mai şocant a fost să văd un site ce se intitulează http://www.jesustattoo.org/. Oricare ar fi cuvintele şi mesajul lor, oricât s-ar spune că mesajul lor e unul creştin ... practica acestora contrazice Scriptura. 

Cum pot să spun că Îl recunosc pe Dumnezeu în viaţa mea ca Domn, că Isus Christos este Fiul Lui Dumnezeu, e Mielul Lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii, că a murit şi a înviat pentru păcatele mele, că vreau să fie Domn şi Stăpân când eu cu bună ştiinţă decid să nu ascult ce spune El în Scripturi?

"16 Nu ştiţi că voi sunteţi templul lui Dumnezeu şi că Duhul lui Dumnezeu locuieşte în voi?" 1 Corinteni 3:16 e un text des amintit în discuţiile despre alcool, curvie, diete şi "curse" de slăbire, fumat, muncă fără oprire. 

Am văzut un comentariu la cineva care îşi afişase tatuajul: "Wow! Eşti tare!". Tare la ce? Tare în ce? În neascultare? Eşti tare că ai curajul să ţi-l afişezi?

Din Biblie văd că tatuajele nu sunt inventate de oamenii secolului nostru, de către oamenii moderni ci practica aceasta era împământenită încă de pe vremea lui Moise - cam cu 4000 de ani în urmă. Dar porunca dată atunci poporului Israel de către Dumnezeu a rămas la fel de valabilă, cu tot atâta autoritate ca şi atunci. 

Un comentariu:

corina spunea...

Si mai completez cu un verset tare fain si anume:
Toate sunt ingaduite , dar nu toate imi sunt de folos spune apostolul Pavel lui Timotei.
O seara faina din Alcala!