vineri, 7 august 2009

intrebari ...

Am decis sa Te urmez, sa Te cunosc, sa fiu asemenea Tie, sa am o inima ca a Ta ... si am stiut ca mica mea lume se va clatina, ca vor aparea alte miliarde de intrebari.
Am inteles altfel Biblia cand am inceput sa o privesc ca pe o scrisoare de dragoste din partea Ta. Vechiul Testament te prezinta ca un iubit ce isi iubeste, ocroteste, calauzeste, cauta iubita iar Noul Testament imi spune ca eu sunt mireasa. Gandind asa, eu in calitate de mireasa si iubita, am reanalizat relatia cu Tine si ... spre marea mea dezamagire am vazut ca ... nu am fost nici pe departe ce trebuia sa fiu.
Daca Tu esti Iubitul meu si eu iubita ta, atunci eu ar trebuie sa aflu ce iti place si sa fac ceea ce iti place, sa ascult ce iti place Tie, sa iubesc ce iti place Tie, sa fac ca si Tine si ... nu sunt asa. Am descoperit cateva puncte vulnerabile si ... am decis sa le schimb.
Ca sa te cunosc, sa aflu despre Tine, sa vorbesc cu Tine, sa te iubesc nu o pot face in graba, e nevoie de TIMP. Adica sa imi propun sa am timp cu Tine. Imi place sa ii spun timpului meu de dimineata - "intalnire". E o lupta continua de a ma extrage din pat, de a ma pregati sa iti vorbesc, sa Te ascult, sa ne bem cafeaua impreuna, sa urmarim rasaritul iar in dimineata asta ... a fost unul ce efectiv m-a lasat cu gura cascata.
Incet, incet am invatat sa ma trezesc dimineata, sa nu imi mai fie rusine ca ma culc odata cu gainile ca sa pot fi treaza la intalnirea cu Tine. Ani in sir Te-am tratat ca pe o pastila miraculoasa, un verset doua acolo, o rugaciune stil telegrama, datoria facuta si la drum. Vedeam pe altii ca li se raspunde la rugaciuni, ca sunt vindecati, ca sunt schimbati si ma intrebam ce fac ei si eu nu fac. Nu arat ca un bun crestin? Eram chiar mandra de crestinismul meu. Eram ca un mormant varuit, moarta, sau ... in coma insa ... exteriorul arata bine.
Daca la inceput era greu sa ma trezesc, greu sa iti spun tot ... ca poate erai ocupat cu boli, razboaie si altele, ... incet, incet am inceput sa inteleg ca eu nu-s asa una dintre miliarde, ca nu-s un rateu, nu-s o intamplare, un alt robot ci ca de fapt Tu ma iubesti, ca eu contez - asta a fost greu de crezut.
E ok, Tu esti Dumnezeu si eu trebuie sa respect un set de reguli ca sa am parte de atentia Ta si daca mai e cate o rugaciune ascultata insemna ca sunt pe drumul bun.
Dar, am descoperit ca sunt mireasa Ta, adica iubita Ta. Adica oricand pot vorbi cu Tine, orice.
Ceea ce parea o regula a devenit de o importanta cruciala, timpul de dimineata nu mai e o corvoada, una din regulile ce trebuiau respectate, a devenit partea preferata a zilei pentru ca in acest timp stam numa noi doi de vorba, fara zgomot, fara altii in jur ... doar Tu si eu.
Cand incep sa gandesc ca nu contez, cand gandurile se intorc la vechiul stil imi reamintesc ca sunt mireasa Ta, iubita Ta, sunt pretuita, ca sa pot fi a Ta, Fiul Tau a murit pentru mine.
Nu mai pot fi la fel ...

Un comentariu:

Tafnat_Paeneah spunea...

In zorii diminetii cind soarele rasare,
Si vrei sa-i auzi glasul si mergi la inchinare,
In locul unde-n taina si-n duh ii simti prezenta,
Acela-i locul tau,Carmelul de-alta data.
E odaita-ascunsa,in gind unde in lacrimi,
Ii cazi te prabusesti,la sfintele-i picioare;
Sa-i spui tot dorul tot ce te apasa,
Ii simti prezenta, Il adori,si-l lauzi!
Ce sfinte clipe petrecute-n lacrimi
Cind vasul tau cu mir se scurge incet...
Si bucuria e nemasurata,...e dragostea de cer!
daCuvintele-s prea mici sa poti descrie,
E locul de-ntilnire,in taina rugaciunii;
E clipa n care atingem un strop din nemurire,
Si-n piept ai bucuria,ce n-o mai intilnesti
Decit in partasie cu Mirele ceresc!