marți, 25 august 2009

oracol sau indreptar?

Folosesc Biblia ca un oracol sau ca un indreptar? Esti suparat? Citeste de aici. Esti bolnav? Citeste de aici. Asta a intentionat Dumnezeu cand ne-a lasat scrierile Sfintei Scripturi? Sa o folosim ca o potiune magica? Ca un plasture?
Sau ca un indreptar ce ne arata spre Dumnezeu, ce ne indeamna la o relatie cu El, ce ne spune despre El si de faptul ca El ne iubeste si ca sa putem avea o relatie cu El a trimis pe unicul Sau Fiu sa moara pentru noi? Indreptarul arata spre cineva sau ceva. Si Biblia imi arata directia spre Dumnezeu, imi da o idee despre El insa ca sa il cunosc, ca sa stiu cum ii bate inima, trebuie sa Il cunosc, sa ascult inima Lui.
Multa vreme am folosit Biblia ca pe un oracol sau potiune magica si am fost dezamagita de Dumnezeu, de oameni, de mine, de tot. Ca sa il cunosc pe Dumnezeu trebuia sa respect o multime de legi ... prea obositor si ... daca calcai una din ele ... totul se ducea pe apa sambetei.
Dar ... am inteles ca nu Biblia ni-l reveleaza pe Hristos ci El se reveleaza pe sine prin cunoastere, cautare.
Din Biblie aflu cine este El, cum este El, cat de mult ma iubeste insa ... doar stand de vorba cu El, eu si El, reusesc sa Il cunosc, sa stiu cat de mult ma iubeste, cum ii bate inima ... asa am o noua viata, am inviat si am ajuns sa iubesc.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Credinţa-i un far de lumină, pe drumul meu spre Cer,
Când vânturile vieţii mă-năbuşe cu viscol mare şi ger.
Ea mă poartă-n rugăciuni către Mântuitorul ce mi-a luat
Din crucea prea grea ce-o aveam eu, pe pământ, de purtat.
Chiar de viaţa, uneori, devine-o povară greu de suportat,
Credinţa mi-e ancora ce-mi ţine vasul vieţii mele naufragiat.
De aceea, chiar şi în dureri, făclia credinţei îmi dă bucuria,
Căci ştiu că Dumnezeu îmi va deschide Raiul cu veşnicia!

Anne spunea...

frumos articol. Doamne ajuta!