sâmbătă, 9 ianuarie 2010

am invatat sa dansez

Tocmai a trecut Craciunul cu beteala, colinde, cu tot felul de Mos Craciun, cu mancaruri sofisticate, unii au primit cadouri, unii nu, unii au murit, unii s-au nascut si de ceva vreme am inceput sa gandesc, meditez si framant ideea de har. Mi-a dat mult de furca pentru ca stiam de har inca de mica insa ... intr-un fel harul asta se da dupa niste reguli si se aplica cu niste legi nu? Ca, doar nu se imprastie asa .... peste toti si faci ce vrei cu el ....
Am acceptat harul si odata cu el au inceput regulile ... trebuie sa te comporti altfel, trebuie sa fii un fel de Sara sau Avraam, reguli si iar reguli, urmate de legi, anexe si ... a devenit atata de impovorator ca ... Doamne, o solutie fara atatea legi, regulamente si amendamente nu ai?
In loc sa dansez de bucurie ca un copil langa un hidrant eram ca un calator in desert ce nu gaseste nici o oaza si apa e terminata demult. 
Dar Apostolul Pavel mi-a deschis ochii cu ceea ce scrie el in Galateni 1 versetele 6 si 7" Ma mir ca treceti asa de repede de la Cel ce v-a chemat prin harul lui Hristos la o alta Evanghelie. Nu doar ca este o alta Evanghelie; dar sunt unii oameni care va tulbura si voiesc sa rastoarne Evanghelia lui Hristos. " si din 2 cu 16 "Totusi, fiindca stim ca omul nu este socotit neprihanit prin faptele Legii, ci numai prin credinta in Isus Hristos, am crezut si noi in Hristos Isus, ca sa fim socotiti neprihaniti prin credinta in Hristos, iar nu prin faptele Legii; pentru ca nimeni nu va fi socotit neprihanit prin faptele Legii. "
Dansez, dansez, dansez .... uuuuuuu, uuuuu harul e cel ce imi da mantuirea, nici o lege nu o face, dupa ce am acceptat harul, sunt a lui Hristos. Punct. Fara comentarii. Si ce s-a schimbat in mine acum? Ma uit in Efeseni 2 5. macar ca eram morti in greselile noastre, ne-a adus la viata impreuna cu Hristos (prin har sunteti mantuiti).  Sunt viiiiiiiieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
"6. El ne-a inviat impreuna si ne-a pus sa sedem impreuna in locurile ceresti, in Hristos Isus," mi-a dat mie, lui Cella un loc in cer, si sunt in legatura permanenta cu Hristos, de fapt eu sunt in El. "7. ca sa arate in veacurile viitoare nemarginita bogatie a harului Sau, in bunatatea Lui fata de noi in Hristos Isus".  El nu a terminat harul cu o persoana inaintea mea, nu mi-a dat 0,5% har, El are har nemarginit pentru toti, chiar si pentru mine . Uuuuuuuuuu si pentru mine ..... "8. Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. "  Asta e partea mea preferata, eu nu am cum sa ma mantui, nu am cum si nimeni oricat s-ar plati si s-ar osteni pentru mine nu o poate face, insa Dumnezeu o face, harul poate sa ma mantuie.
Cu indrazneala incep sa imi completez cv-ul ....
Numele: Cella - fiica Lui Dumnezeu
Adresa: cerul
Data si locul nasterii: mai demult, la cruce
Studii: argumentari ale legilor, cum sa faci slalom printre legi sa nu pierzi harul, cum sa te bucuri totusi de har cand pare atata de inabusitor cu atatea legi, redescoperirea harului, bucuria de a trai in har, cursuri de invatare a dragostei avandu-l ca profesor pe Dumnezeu, ani intregi de suferinta, cursuri de indurare a blamarilor pentru libertatea de a trai in har si altele ....
Abilitati: sa las harul sa curga prin mine
Scopuri: sa las harul sa curga prin mine si asta sa ma faca sa dansez ca un copil in fata unui hidrant
Cine poate da referinte despre mine? TATA - Dumnezeu Tata, Fiu si Duh Sfant si ... alti muritori ...
Unde pot fi contactata? In fata hidrantului insa trebuie sa strigati un pic pentru ca ma veti gasi cantand si dansand, tocmai am descoperit pasi noi de dans ....

2 comentarii:

Tafnat_Paeneah spunea...

-aştept invitaţie la dans,şi accept şi să învăţ lecţii de dans recunosc sunt novice!
-cu respect vyky

elena marin-alexe spunea...

Cred mai degraba ca inima ta si sufletul tau 'danseaza'.
Imi place CV-ul tau complet. Multa binecuvantare sa-ti dea El.