marți, 26 ianuarie 2010

dragoste tandra

Intr-o tabara, una din lidere era in varsta, chiar nu stiu cine a trimis-o cu acel grup insa ar fi vrut sa isi foloseasca grupul ca si servitori personali: fa-mi aia, da-mi aia, du-te acolo, dincolo. Nu mi-a placut ce facea, dar am tacut pana a incercat sa faca cu mine la fel. Atata i-a trebuit. A fost socant pentru ea sa aibe de a face cu o adolescenta ce refuza sa asculte de ceea ce zicea ea si banuiesc ca era prea mult, asa ca incerca sa imi faca zile fripte ... dar nu m-am lasat nici cand m-a amenintat ca ma spune mamei. I-am urat drum bun si i-am zis ca nu ii va placea ce-i va face mama. S-a enervat si mai tare si m-a amenintat ca ma spune tatei. Am tacut, ea habar n-avea ca starnea balaurul. A crezut ca eu voi deveni miel, s-a inselat insa.
Acasa, nu am spus decat ca m-a suparat foarte tare insa nu am dat detalii, n-avea rost. Dar ... desi se intalnise cu mama nu i-a spus nimic lidera cu pricina, a asteptat sa se intalneasca cu tata sa isi spuna off-ul. Sa ii povesteasca ea de cat de lipsita de educatie eram, ca semanam cu bunicu la incapatanare, ca nu stiu sa respect oamenii in varsta si o lista lunga de plangeri. Mi-l inchipui pe tata, cum isi inclesta maxilarul si se abtinea sa taca. Cand a terminat, a intrebat-o daca mai are ceva de zis si a zis ca nu. I-a spus ca e pentru prima si ultima data cand ii va permite asa ceva, ca stia ca imi facuse zile fripte in tabara insa nu insistase sa afle mai multe dar ... daca va mai indrazni sa se lege de mine, cu un cuvant sau privire cu el va avea de-a face. Si, sa nu uite un lucru: fata lui nu-i educata si lipsita de respect si cum a mai zis ea.
Ce a fost la gura ei tata a refuzat sa ii mai spuna mamei ... ascultam conversatia fara ca ei sa stie ... insa stiu ca inima mea a crescut cat China ... lectia ce mi-au dat-o mie a fost ca trebuia sa ii respect pe adulti fie ca au dreptate sau nu, sa ascult chiar de nu-mi place si ... multe altele ....
Nu imi era teama ca ii va spune mamei sau tatii de mine, de ce am facut sau spus. Stiau ca daca ceva mi se pare ceva  nedrept devin catar si ... trebuie folosita alta tehnica si mai stiam ca, indiferent daca as fi gresit sau nu, ei tot m-ar fi iubit, eu tot fata lor ramaneam.
Nu imi place cand cineva vrea cu orice pret sa se bage in viata mea, ma irita, resping acea persoana, o consider ca o lipitoare de care trebuie sa scap si nici nu-mi place sa ma bag in viata oamenilor, sa fac favoruri ca sa fiu iubita, sa ma placa cineva. Daca ma place bine, daca nu ... sa fie sanatos sunt altii care ma plac, nu pierd nimic.
Am inteles asta cand ... intr-un final am incetat sa il intreb pe Dumnezeu: acu ma mai iubesti? Chiar daca intr-o perioada de nebunie ma credeam atee, chiar daca Te-am negat, am urlat la Tine, chiar daca stiam ca a minti e pacat si eu minteam cu nerusinare numa ca sa Te vad actionand, numa ca sa vad ca faci ceva, chiar daca ma simteam mizerabila, nevrednica de a fi iubita, neinsemnata, chiar daca ma razvratesc ca am aparut, chiar daca nu vreau sa Te ascult, chiar daca ma asez in fund si refuz sa merg si sa fac ce zici Tu?
Nu m-a pocnit o mana celesta peste cap, nici nu mi-a dat un branci, nici nu s-a despicat pamantul ... insa o voce blanda imi soptea: "Cella, eu te iubesc. Esti a mea." Cum sa ma iubeasca? Chiar refuza sa vada ce fac si cum sunt? "Eu nu te iubesc pentru cum arati, pentru ce faci si nu e concurs de facut mai mult ca sa te iubesc mai mult. Eu te iubesc pentru ca am decis sa te iubesc inainte ca tu sa apari. Si chiar daca ai indoilei, chiar daca nu crezi tot ce spun si ... vrei sa vezi ca si Toma semnele cuielor mele, Eu sunt aici sa ti le arat, sunt aici langa tine. Nu fug de tine. Nu am murit pentru tine numai ca sa ai viata vesnica si acum nu-mi mai pasa. Imi pasa de fiecare miliardime de secunda din viata ta, de fiecare aspect, de fiecare vorba, gand. Nu te mai strofoca sa-mi castigi dragostea, Eu te iubesc deja si nimic din ce vrei face nu ma va face sa te iubesc mai mult sau mai putin. Te iubesc indiferent de ceea ce vine in viata ta: boala, criza, tradarea celor din jur, moartea celor de aproape, tragedii ce te lasa pustiita, nimeni si nimic nu ma va face sa nu te mai iubesc".
Am ramas buimacita. "Pot sa se mute muntii dar dragostea mea nu se va indeparta de la tine." D`apoi muntii se muta? Nici un cutremur nu ii misca .... Adica Tu chiar asa ma iubesti? Wow, pai e fain ... asta imi da libertate si ma ajuta sa nu ma tem ca Te voi pierde in fiecare secunda, ca trebuie sa merg pe sticla incinsa ca nu cumva sa gresesc si sa nu ma mai iubesti ...
Doamne, imi place  de Tine, imi place sa fiu cu Tine, dragostea Ta nu se castiga, nu se cumpara si ... imi place ca iti pasa de mine pana in cele mai mici detalii, de gusturi, de preferinte, de nuante, de starile mele sufletesti cand parca alizeele sunt la ele acasa ... imi place ca Tu imi trimiti semne de dragoste prin fel de fel de mijloace, prin tot felul de metode, ...
Te iubesc pentru ca nu m-ai fortat sa Te iubesc, pentru ca m-ai cucerit cu modul Tau de a ma iubi, Te iubesc pentru ca stiindu-ma iubita de Tine ma simt libera, Te iubesc pentru ca iti place de mine asa cum sunt, iti place sa stai cu mine si nu ma simt neinsemnata, ma faci sa ma simt pretioasa, importanta. Te iubesc pentru ca atunci cand vine pericolul si necazul peste mine efectiv ma iei in brate si Te lupti cu cei ce vor sa ma faca sa Te vad altfel, cu cei ce vor sa se atinga de mine .... Nimeni nu se atinge de mine, decat daca Tu il lasi, nimeni nu imi spune nimic decat daca Tu il lasi ... si imi place sa ma vad ca un copil in bratele tatalui, ce rade cu gura pana la urechi de cel ce voia sa se ia de el. Aici in brate NIMENI nu se atinge de el, acum lupta TATA.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Iarta Doamne visatoarea
Ce-a uitat a te chema
Insa mult apasa dorul
Peste inimioara sa.

cella spunea...

"asa cum sunt la Tine vine" ;)

Tafnat_Paeneah spunea...

Când omul drag, ce m-a rănit,
Povara să-şi ridice, eu l-am ajutat
Si mai departe l-am iubit,
De fapt, iubirea am găsit.

Când timpu` a sale urme a lăsat,
Ca să se vadă pe-al meu chip,
Si eu oglinda... nu am spart,
De fapt, iubirea am aflat.

Când mâinile în rugă-am aşezat,
Eu am cerut şi-am implorat,
Dar n-am primit ce-am aşeptat,
Intr-un târziu, de fapt, iubirea am aflat.

Când eu cuvinte împletesc,
Din gânduri ce se bulucesc
Si pe hârtie lasă urme, le-aleg,
De fapt, iubirea eu culeg.

cella spunea...

nu m-am gandit ca acum as culege iubire ... asa ai dreptate, asa e ;)