miercuri, 6 ianuarie 2010

dubla cetatenie

Termenul de Imparatia Lui Dumnezeu l-am auzit de atatea ori si de fiecare data ma simteam prost ca nu inteleg indeajuns ce inseamna, ca ... da, odata cu rapirea va veni Imparatia Lui Dumnezeu si va urma o vesncie perfecta insa ... Isus spune sa nu o caut aici sau acolo sau in nu stiu ce loc pentru ca ea e-n mine. Unde? Cum adica Imparatia Lui Dumnezeu sa fie in mine. Da, am inteles eu ca odata cu acceptarea faptului ca sunt pacatoasa si ca singura nu ma pot mantui si am nevoie de mantuitor, Isus mi-a devenit Mantuitor si Domn dar ... cum ramane cu Imparatia?
Sunt inca pe pamant, daca ma ciupesc ma doare, deci inca sunt vie. Imparatia Lui Dumnezeu nu e dupa moarte? Adica ... eu traiesc acum in doua lumi? Una reala, cu ispite, zgomote ce au devenit fundal de viata, stiri ce ma ingrozesc si una ... tot reala insa guvernata de alte legi, cele ale Lui Dumnezeu.
Dar, fiecare zi are alegerile ei, aleg caror legi sa ma supun, legilor pamantesti sau celor ceresti. Pot trai aici, pamanteste insa ghidandu-mi viata dupa legile Lui Dumnezeu. Pot alege sa adun ca sa dau si altora sau sa strang numai pentru mine, sa iubesc si sa ajut pe cel in nevoie sau sa nu imi pese, sa nu ma intereseze. Pot alege sa respir aer ceresc traind pamanteste, rugandu-ma, stand de vorba cu Isus la o cafea, un ceai, un gratar, o prajitura buna ... admirand cum vantul face fuior un pumn de zapada sau cateva frunze, cum vrabiile se infoaie de frig sau respirand aer pamantesc umplandu-mi plamanii cu stiri despre crime si obscenitati desprinde din filmele de groaza, cu reclame ce-mi promit ca devin celebra daca-mi iau nu stiu ce masina, ca parul imi va fi ca al lui Samson daca folosesc crema lor, ca salile de gimnastica si nu stiu ce creme imi asigura o viata lunga, o sanatate de fier, o frumusete de miss pana cand implanturile dentare cad singure din cauze incerte ....
Dreptatea Lui Dumnezeu e diferita de dreptatea pamanteasca, cea legala. Dragostea Lui actioneaza ciudat, diferit fata de cea pamanteasca. Viata este pretioasa pentru El inca de la prima secunda indiferent de deficiente, dizabilitati, diformitati, in Imparatia Lui nu se merge dupa legea junglei. Libertatea in Imparatia Lui nu tine de granita, de culoare pielii, a ochilor, de nivelul de inteligenta, de regimul de viata ....
Pot trai dupa legile Imparatiei lui Dumnezeu in imparatia asta, zilnic alegand sa ascult de legile Lui, lucrand cu dragoste, alegand sa ajut fara sa astept nimic, sa dau fara sa primesc, sa ascult fara sa fiu ascultata, sa vorbesc cu Dumnezeu cand iadul sta in picioare, sa vad valoarea din fiecare om, sa caut sa vad chipul Lui Dumnezeu in fiecare om pe care il intalnesc, sa am grija la relatiile mele, sa ma ingrijesc de ce mi s-a incredintat, sa imi duc la bun sfarsit lucrurile ce le am de facut.
Doamne, ajuta-ma sa traiesc dupa legile Tale, sa aleg sa respir aer ceresc, sa aleg dragostea asa cum o invat de la Tine, sa aleg sa stau de vorba cu Tine chiar mergand cu amar pe cararile si autostrazile asfaltate pamantesti. 

5 comentarii:

gaby_d spunea...

BUNA DIMINEATA!
Cat de frumos scrii!E imposbil sa nu ma regaesc in randurile tale.
Cu bine!O zi frumoasa!

elena marin-alexe spunea...

Ar trebui sa avem o singura cetatenie in Hristos, dar purtam in noi blestemul firii pamantesti cu care ne luptam zi de zi.
Pot alege insa, daca imi zidesc casa de pe pamant cu tot ce ai enumerat si tu....sau, ma straduiesc sa lupt pentru cetatenia divina si sa-mi construiesc acolo pentru nemurire.
Felicitari pentru subiectul acesta care la inceput de an ne pune pe ganduri.
Fii binecuvantata!

cella spunea...

Daca ma compar cu Pavel ... piciorul broastei pare Turnul Efel ... insa sa nu uit ca nu sunt Pavel insa tinta e aceeasi, aceeasi cetatenie, ...
dna Elena, cata vreme dor oasele cand se schimba vremea o sa tot luptam cu cetatenia asta si mai ales daca ne mai uitam pe blog la gaby si salivam in fata computerului ... e jale cu noi ;))
Inca de dimineata fredonez: "Eu nu sunt de pe pamant"

Tafnat_Paeneah spunea...

Exista persoane atat de prietenoase, atat de bune, atat de placute, incat simti automat binele pe care il aduc si bucuria pe care o raspandesc - prezenta lor intr-o incapere este ca si cum acolo ar arde o vesnica lumina.
Esti o aemenea persoana si daca comentezi ceva, trebuie neaparat sa-L slavesti pe Cel ce ti-a daruit o cetatenie... "cetăţenia noastră este în ceruri, de unde şi aşteptăm ca Mîntuitor pe Domnul Isus Hristos."

cella spunea...

si comentez cam mult :D, ;))
mersi Vyky de apreciere, de faptul ca te lasi si tu provocat la mai mult, mai mult decat un pic ...