vineri, 8 ianuarie 2010

inger sau drac

Ciuma bubonica, tuberculoza, Sida, cancer, mai nou gripa fac ravagii de necrezut iar studiile arata ca ciuma bubonica are cele mai multe victime din istoria umanitatii. Pe vremea cand facea ravagiile nu se stia nici un leac, efectiv erai izolat si asteptai sa mori insa ... foarte ciudat a fost ca unii nu mureau, in jurul lor isi ingropau familia, cunoscutii si ei n-aveau nimic, gropari ce zilnic atingeau morti infestati de ciuma n-aveau nimic. Oameni care te-ai fi asteptata sa se duca primiii, n-aveau nimic. De ce? In ADN-ul lor aveau gene imune la aceasta maladie si in jurul lor mureau cei dragi ce nu aveau sau mostenisera aceste gene ....
Exista o boala veche, cea mai veche si anume pacatul. E de fapt o pandemie insa nu e bagata in seama pentru ca nu e atata de usor sa te recunosti pacatos. Mi-am adus aminte de o discutie cu un prieten care m-a intrebat ce e ala pacat ca el n-are nici unul, nu intelege ce tot vorbesc eu, ca el chiar nu e pacatos. I-am raspuns ca e prima data in viata cand vad un sfant prin propriile puteri, a zambit si mi-a zis ca in nici un caz nu e sfant asa ca l-am intrebat daca a mintit vreodata sau a facut ceva rau mi-a zis ca da, doar e normal, e si el om ...
Decid sa imi iau viata in propriile maini si-i poruncesc Lui Dumnezeu sa ma lase in pace si El o face imi si spune care imi va fi sfarsitul si pot merge mai departe ignorandu-l, punandu-mi un zambet pe buze si ma duc direct in iad. Stiu toate avertizarile insa eu detin controlul ....
Sau intreb de ce ma rog numai Isus e calea spre cer si ma targui cu oricine si oriunde, incerc sa gasesc eu solutii sa ajung in rai, sa merg pe propria-mi cale, sa fac ce vreau eu si cand ... cam ajung la final de viata - de parca as sti si cand e - voi sari peste gardul Raiului si ma voi amesteca in multime, parca le mai stie cineva numarul ....il voi pacali eu cumva pe Dumnezeu. Ce a facut Isus diferit? Ce e cu atata filosofie legata de pacat?
Isus a venit in lume ca purtator al genelor imune la pacat si imi spune ca atingandu-ma de El se face transferul pacatelor mele asupra Lui, eu primesc viata iar El boala mea si-a tuturor, primesc viata vesnica, iertare, vindecare, eliberare si mai face ceva in procesul de transfer imi da din genele Lui si pacatul ramane in jurul meu, nu traiesc intr-o lume idilica insa nu ma mai afecteaza, mai pacatuiesc insa pacatul nu mai are putere asupra mea. A murit pentru boala mea numita pacat si a inviat oferindu-mi viata. Asta face diferenta inte El si Budha sau Mahomed sau orice lider ce promit cerul. Isus, cel fara pacat, a devenit pacat, pentru ca noi, sa putem fi socotiti fara pacat (2 Corinteni 5:21)
Alegerea imi apartine si imi place ce spune preotul purintan Josep Alleine: "O, om mizerabil, ce monstru groaznic te-a facut pacatul! Dumnezeu te-a facut <cu putin mai prejos decat ingerii>; pacatul te-a facut cu putin mai bun decat dracii". Scoatandu-l pe Dumnezeu din viata mea, ma astept la haos, la nenorocire vesnica si nu il pot acuza pe Isus ca nu mi-a spus de iad, de ce ma asteapta acolo pentru ca El spune ce e acolo si imi spune ca cei ce ajung acolo isi vor dori sa moara si nu vor putea, vor cersi apa si nu o vor primi. ( Matei 8:12, 13:42 si Marcu 9:48).
Asa ca aleg pe Isus, aleg sa ma las atinsa de El, aleg sa ii dau boala mea, sa il las sa-mi fie Domn si sa nu-mi mai fiu eu stapan, aleg sa cred ce spune El, sa ascult de El, sa fac ce imi spune, sa iubesc ca El, sa stau de vorba cu El, aleg viata, vindecarea, iertarea, eliberarea ce mi-o da si le primesc ... si primesc si viata vesnica ... si nu-mi mai e teama ca voi gresi vreun gard ce-l am de sarit ca sa ajung in Rai pentru ca El ma va duce acolo si nu imi e teama ca voi fi descoperita in Rai si data afara pentru ca Isus mi-a spus ca ma va aduce inaintea Tatalui.
Si pacatul inca mai este in lume, inca ma mai poate atinge insa nu ma mai poate revendica, nu mai are nici un drept in viata me pentru ca Isus e in mine, El a murit pe cruce in locul meu iar eu cred asta. Inima mea a devenit casa Lui si El imi e Domn.
Aleg sa fiu om cu "putin mai prejos decat ingerii" si sa nu fiu un pic mai buna ca un drac ...

4 comentarii:

Tafnat_Paeneah spunea...

"Ce este omul, ca să Te gîndeşti la el? Şi fiul omului, ca să -l bagi în seamă?
L-ai făcut cu puţin mai pe jos decît Dumnezeu, şi l-ai încununat cu slavă şi cu cinste.
I-ai dat stăpînire peste lucrurile mînilor Tale, toate le-ai pus supt picioarele lui:
ile şi boii laolaltă, fiarele cîmpului,
păsările cerului şi peştii mării, tot ce străbate cărările mărilor.
Doamne, Dumnezeul nostru, cît de minunat este Numele Tău pe tot pămîntul!

Dar pe Acela, care a fost făcut "pentru puţină vreme mai pe jos decît îngerii", adică pe Isus, Îl vedem "încununat cu slavă şi cu cinste", din pricina morţii, pe care a suferit-o; pentruca, prin harul lui Dumnezeu, El să guste moartea pentru toţi.
Cella dragă -cred că Dumnezeu s-a smerit pe Sine Însuşi dăruind -Se prin Fiul -
concluzia la care mă gândesc acum :
"L-ai făcut cu puţin mai pe jos decît Dumnezeu" e citatul Psalmului8/5 compară cu citatul "pentru puţină vreme mai pe jos decît îngerii", adică pe Isus,Evrei 2/9 (aici se vede iubirea Divină:- S-a dezbrăcat pe Sine pentru mine, pentru tine, pentru cei ce cred în El )
-cu respect vyky

Anonim spunea...

Bun gasit!
Interesant mod de a gandi.
L-ai luat pe Iisus pavaza si scut si... gata! Iti sunt sterese pacatele?!.
Cine a nascocit conceptul "pacat"?!
Iisus?!
Cine judeca? Iisus sau Omul?
Pacatul este un concept numa bun de tinut omul in "lantul slabiciunilor".
Smerenia nu este = autoblamare!
Sfintii au fost nascociti tot de catre om (biserica), pentru a le da exemple, modele, repere.
Iisus nu ne-a vorbit de sfinti!

cella spunea...

Multumesc Andrei,
da, eu cred:
-ca pacatele mele sunt sterse si uitate de Isus,
- ca pacatul e real nu e un concept
- judecata o va face Dumnezeu
- Sfant e unul Singur si anume Dumnezeu Triunic iar Isus ne-a vorbit de oameni ;)

elena marin-alexe spunea...

Pacatul este cea mai veche maladie care are diverse ramificatii si poate distruge concomitent trupul si sufletul. Ni se pare a fi o gluma dar nu este.
Singurul leac contra acestei maladii este sangele lui Hristos.
Ce bine ar fi sa intelegem toti acest lucru de mare, mare interes.