sâmbătă, 27 februarie 2010

probleme tehnice ... cu multumire

De miercuri, cablul de internet de acasa este rupt pe strada. Si tot de miercuri se tot suna la deranjamente unde ni se spuna sa asteptam ....
Dimineata, am sunat din nou si mi s-a spus ca exista o defectiune si sa asteptam. Deja adrenalinei mele ii crestea nivelul cu o viteza demna de cartea recordurilor, oricum femeia de la celalalt capat al firului n-avea nici o vina ...
Efeseni 5:20. Multumiti totdeauna lui Dumnezeu Tatal, pentru toate lucrurile, in Numele Domnului nostru Isus Hristos.
Doamne, dar Tu stii ca eu incerc sa fiu multumitoare pentru ce imi dai ... si na, chiar de mult nu mi-ai mai dat ceva. Insa ... stai un pic, cum adica pentru toate lucrurile. Care lucruri?
M-am trezit - puteam fi moarta acum, ma misc - inseamna ca imi pot folosi mainile, picioarele, capul, ochii, urechile, gustul, mirosul, pipaitul sunt intregi. Ma duc la baie si apa curge si becul functioneaza - lumina, apa, casa, baie si tot ce trebuie in baie.
Am coborat sa imi fac cafeaua - cafea, apa, presso, miere, lingurita, cana - le am si le am de la Tine.
Cu ceva ani in urma am primit un computer cadou - asa multumesc pentru el - inca functioneaza.
Pentru ca nu umblu ca Eva inainte de cadere - am haine, multe din ele primite - le am de la Tine.
Am mers la conferinta cu Beni Faragau - o masina care sa ma transporte - nu e a mea, dar multumesc.
Am dinti in gura si fata nu imi sta ca pe gard - multumesc.
Am minte si o pot folosi - multumesc
Pot sa scriu si aranjand cuvintele iese un gand frumos, uneori artistic - mintea am primit-o - puteam fi leguma.
Pot canta - e un dar de la Tine.
Pot respira si plamanii nu au blocaje - multumesc.
Am sentimente si nu sunt robot - multumesc.
Aud pasarile, vad soarele, simt caldura - multumesc.
Sa nu uit de zapada - multumesc.
Am prieteni, artisti, poeti, cantareti, scriitori, constructori, web-sisti (nu stiu daca exista cuvantul), bucatari, doctori, si ce alte profesii mai au ei - multumesc.
Am si am avut parinti - multumesc.
Pentru dereglarile hormonale cumplite ce mi-au facut adolescenta jalnica, pentru ca mi-ai rupt oasele ca sa ma inveti dependenta, mi-ai facut praf pancreasul ca sa invat ca fara Tine sunt nimic si ca sunt a Ta cu inima si nu esti teorie. Multumesc ca frangi zidurile si carapacea dupa care ma ascund frumos si joc teatru fata de oameni. Multumesc ca in fiecare miliardime de secunda esti cu mine. Multumesc ca ma iubesti asa nesimtita si uituca cum sunt. Multumesc ca m-ai vazut prin Hristos si asa m-ai infiat si m-ai facut fiica Ta. Multumesc pentru ca ma pui la colt ca sa imi reamintesti ca exist pentru ca Tu existi.
Multumesc si pentru perioada asta fara internet - ma fortezi sa socializez cu cei din casa. Multumesc pentru crize si mi-i greu sa o fac atunci cand criza ma preseaza.
Doamne, cred ca mi se cuvin multe, cred ca dintii cresc ca sunt ei eroi, ca inima bate pentru ca eu sunt mare si tare, ca pot vedea ca mai mananc cate un morcov, ca inca aud pentru ca nu stau non stop cu castile in urechi, ca pot merge ca mai iau niste calciu si magneziu, ca am bani pentru ca am muncit si ii merit dar am invatat ca banii astia tot Tu ii trimiti si ii dai.
Cred ca, daca cred ca te iubesc pe Tine, Tu esti un fel de comis voiajor si imi indeplinesti mie dorintele si faci lucrurile sa imi mearga mie struna, asa cu de la sine putere. Dar Tu le faci sa mearga spre binele meu pentru ca eu ma asez in fund si urlu de-mi vine acru ca nu vreau ce vrei Tu, ca poate ar fi cazul sa vezi si Tu lucrurile cum le vad eu.
Multumesc pentru parintii ce m-au crescut si sincer nu mi-as dori un copil asa incapatanat ca mine, multumesc ca pana sa ma aibe pe mine invatasera consecventa, invatasera ca nebunia se trateaza cu legea si cureaua (nu a trebuit folosita des). Nu au fost perfecti - dar multumesc pentru ei.
"Toate lucrurile" inseamna o lista imensa, imensa, imensa ... si numai uitandu-am in jurul meu, spun multumesc, multumesc, multumesc ...

4 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Multumirile tale mi-au adus lacrimi in ochi.Asa procedez si eu.Multumesc lui Dumnezeu si pentru incercarile ce vin peste mine...
E minunat sa poti simti asa.
FII BINECUVANTATA!

cella spunea...

dna Elena ... inca nu am terminat sa invatat multumirea ... inca mai e praf de dat deoparte ...

Anonim spunea...

Appreaciate for the work you have done into this article, it helps clear away some questions I had.

cella spunea...

I`m glad for this ;)