miercuri, 13 ianuarie 2010

plec acasa ...


Imi aduc aminte putin de bunicul de pe tata, eram mica cand a murit iar tata nu prea vorbea daca ii era sau nu dor de ei, banuiesc ca ... intr-un fel voia sa ne protejeze, dar dupa ce au murit si parintii mamei, stiu ca am ajuns acasa si mama plangand ne-a spus ca: acum sunt orfana. Pe noi ne-a pufnit rasul si ii tot spuneam: mama, erau batrani si de-acu ai o varsta, apoi uite, tata e aici, noi suntem mari ... cum pot sa zici asta? Stiu ca s-a uitat la noi si ne-a zis ca ... nu avem cum s-o intelegem.
Mi-i jena sa spun ca-s orfana, tata a murit cand eu eram pe cont propriu, nu depindeam de ajutor de la ei insa emotional, dupa inmormantare, o vreme a fost cumplit, pustiita ... atunci am realizat ca de fapt ... sunt orfana.
Insa ... habar nu aveam ca Tatal ceresc ma cauta, avea grija ca tot ce am nevoie sa ajunga la mine, apoi ... mi-a spus ca ar vrea sa ma infieze si am acceptat ... am cu mine niste scrisori de acasa iar Tata mi-a zis ca vine sa ma ia acasa.
Fiecare zi, secunda, durere, plans, dor ma duce mai aproape de ziua cand voi merge acasa .... Si sunt zile cand uit ca plec, imi place sa admir un rasarit sau apus, imi place patul meu tare si uit ca Tata mi-a zis ca voi avea un baldachin si ... pentru ca uneori par ca ma innec in durere, probleme uit uit ca acasa nu va fi la fel. Acasa, statutul meu va fi de mostenitoare. Adica de mostenitoare a cerului. Romani 8:17.
In termeni legali si pamantesti, teoretic stiu ce inseamna, insa ... habar nu am cum e sa mostenesti ceva care sa iti schimbe statutul, pozitia sociala, materiala ....
Nu voi fi un nimeni acasa, nu voi fi o nebagata in seama ... voi fi cu Tata, in sfarsit acasa ....
Sunt un orfan ce are actele facute insa ... care stie ca parintii trebuie sa vina si danseaza cu fotografiile lor in mana, cu imagini de acasa, din camera ei, cu Tata, cu casa .....
Ma duc acasa, ma duc la Tata .... si nu stiu cand vine insa mi-a zis sa am rabdare ca vine sa ma ia acasa. Uneori ma enervez ca dureaza asa mult, ma intreb daca n-a uitat de mine, daca ... e doar o iluzie, insa imi recitesc scrisoarea scrisa de El pentru mine, nu ma uita orice s-ar intampla. Imi scrie ca numele meu e sapat in palmele sale, adica numele meu e in palmele Sale mereu ... oricat s-ar spala pe maini ... orice s-ar intampla ...
Si dorul de casa se aprinde iar ... ma duc acasa ... ma duc la Tata ....

8 comentarii:

Tafnat_Paeneah spunea...

Cu Dumnezeu in fiecare zi,
Asa umbla Enoh in lumea veche
Ca doi prieteni pribegind pereche;
Si intr-o zi, calatorind mereu,
El a ajuns in cer cu Dumnezeu, cu Dumnezeu,
El a ajuns in cer cu Dumnezeu
Cu Dumnezeu in fiecare zi,
Sa fim si noi in lumea de tarana,
La pieptul Lui, sa fim cu El de mana;
Si intr-o zi umbland asa mereu,
Ne vom trezi in cer cu Dumnezeu,
Cu Dumnezeu, cu Dumnezeu

Luminita Ciuciumis spunea...

aaaa...eu zic sa mai stai cu noi, sa ne binecuvantezi cu ce a pus El, Tata, in tine...El va veni si e bine sa-L astepti, dar deocamdata,stai cu noi!fii binecuvantata in toate lucrurile!

cella spunea...

Lumi ce draguta esti ;) mersi ....
Ei, nu stiu ziua cand plec ... dar ca sa nu fie supriza pentru nimeni, am anuntat din timp ;))
mult har iti doresc si tie!

vyky:
Cu Dumnezeu in fiecare zi,
Asa umbla Cella in lumea asta noua
Ca doi prieteni pribegind pereche;
Si intr-o zi, calatorind mereu,
Ea a ajuns in cer cu Dumnezeu, cu Dumnezeu,
Ea a ajuns in cer cu Dumnezeu
Cu Dumnezeu in fiecare zi,
Sa fim si noi in lumea de tarana,
La pieptul Lui, sa fim cu El de mana;
Si intr-o zi umbland asa mereu,
Ne vom trezi in cer cu Dumnezeu,
Cu Dumnezeu, cu Dumnezeu - varianta adaptata :D

Anonim spunea...

..sora draga sunt de acord cu Luminita esti o binecuvintare pentru cei din jur asa ca mai stai... ;) inteleg sentimentul de vreau acasa.. ma incearca si pe mine destul de des.. pina atunci insa hai sa ne bucuram aici alaturi de El si sa facem ca si altii sa fie binecuvintati prin noi..
te pup. Lili

cella spunea...

multumesc Lili ... cand zice Tata plec, pana atunci trebuie sa ma suportati ;))

Anonim spunea...

si eu traiesc aceasta asteptare, zilnic ...

Anonim spunea...

Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!

cella spunea...

adica vreti sa mergeti "acasa"?