vineri, 2 martie 2012

normalitate in senzualitate?

"DOMNUL Se ridică să acuze; stă în picioare să judece popoarele; 14 DOMNUL intră la judecată cu bătrânii şi cu prinţii poporului Său. «Voi aţi devorat via! Prada de la cel sărac este în casele voastre! 15 Cu ce drept Îmi călcaţi în picioare poporul şi zdrobiţi faţa celui sărac?» zice Stăpânul, Domnul Oştirilor.

16 DOMNUL a zis: «Fiicele Sionului sunt mândre, umblă cu gâtul întins, aruncă priviri galeşe, călcând cu paşi mărunţi şi cu podoabele zornăindu-le pe glezne. 17 De aceea Stăpânul va aduce râie pe capetele fiicelor Sionului, DOMNUL le va dezveli părţile ascunse.» 18 În ziua aceea Stăpânul le va îndepărta frumuseţea verigilor, a sorişorilor şi a lunişoarelor, 19 a cerceilor, a brăţărilor şi a maramelor, 20 a vălurilor de pe cap şi a lănţişoarelor de la gleznă, a brâielor, a sticluţelor cu parfum şi a amuletelor, 21 a inelelor cu sigiliu, a inelelor din nas, 22 a hainelor lungi de sărbătoare, a cămăşilor, a mantiilor, a săculeţilor, 23 a oglinzilor, a lenjeriei, a turbanelor şi a eşarfelor. 24 În loc de parfum va fi putoare, în loc de brâu va fi o funie, în loc de păr aranjat, chelie, în loc de haină frumoasă, un sac strâmt, în loc de frumuseţe, însemnare cu fierul roşu. 

25 Bărbaţii voştri vor cădea ucişi de sabie şi vitejii voştri vor cădea în bătălie. 
26 Porţile Sionului vor plânge şi vor geme şi astfel Sionul, despuiat, se va aşeza pe pământ!" Isaia 3:13-26

Poporul e chemat la judecata. De la mic la mare sunt chemati in sala de judecata si ... Judecatorul e in sala. E ridicat in picioare .... in pozitia de judecata. Incepe cu batranii apoi vin cei pusi in autoritate. Le pune intrebari incomode ... despre nedreptate, despre jefuirea si despuierea saracilor, despre calcarea in picioare a drepturilor celor de sub ei ...

Apoi insa se adreseaza femeilor, femeilor din Israel (acum femeilor crestine care fac parte din biserica sau care cred ca fac parte din ea) ... Se vede ca Isaia a crescut la palat pentru ca stie numele la toate produsele folosite de femei insa si de barbati. De aici pot invata "sa fiu femeie", sa ma port ca o femeie ... 

Cum trebuie sa fie o femeie moderna? Ne spune Isaia cum, pentru ca si pe vremea lui se folosea aceeasi lista:
-mandria
-gatul drept si intins
-priviri galese si seducatoare
-pasi mici
-picioare ingrijite si pe care erau puse bratarile ce faceau zgomot
-purtarea de verigi (in nas, urechi), sorişori şi lunişoare, cercei, brăţări, marame, vălurile de pe cap şi a lănţişoarelor de la gleznă, a brâielor, a sticluţelor cu parfum şi a amuletelor, a inelelor cu sigiliu, a inelelor din nas, a hainelor lungi de sărbătoare, a cămăşilor, a mantiilor, a săculeţilor, a oglinzilor, a lenjeriei, a turbanelor şi a eşarfelor

Isaia nu le acuza numai pe femei aici. Daca ele au ajuns asa e vina barbatilor lor care si-au dorit acelasi lucru. Avutia lor s-a dus pe bijuterii, pe haine, in parfumuri si i-a interesat mai mult parada modei decat ceea ce le spusese Domnul sa faca. Dorinta asta de a avea bijuterii mai frumoase, haine mai moderne, aparate de fitnes cat mai sofisticate, diete cat mai draconice au facut din popor sa mearga cu viteza crescuta spre robie. 

Barbatii in loc sa stie cum sa se lupte, cum sa faca strategii de razboi, pe viu si nu virtual, cum sa faca negot de cereale, de bunuri s-au complacut in moda si parada modei ... Normal ca erau omorati in razboi. Mandria de a fi barbati le ramasese insa ... cu atat ramasesera pentru ca nu se comportau ca niste barbati adevarati, devenisera feminizati.

Femeile in loc sa vada de case, de copii acum aveau treaba pe la bijutieri, pe la casele de moda, pe la expozitiile cu vanzare a hainelor, oglinzilor, bijuteriilor si parfumurilor. Cand femeia nu se ocupa de copiii ei, cand nu le ingrijeste de educatia lor ... acea casa se duce de rapa. Rezultatul se vede inca din primii ani ai copiilor. Lipsa educatiei isi spune cuvantul, degradarea vine in stil mare ... 

M-a socat un lucru la femeile astea. Ca sa poata merge incet avea lanturi la picioare. Adica efectiv se incatusau singure ca sa poata face pasi mici, in felul acesta bratarile zornaitoare de la picioare aveau efectul scontat. Cu orice pret voiau sa devina atragatoare, pline de senzualitate folosind sunetul, mirosul, hainele, bijuteriile ... 

Sa ma incatusez, sa port lanturi ca si puscariasii ca sa nu pot face un pas mai mare, sa aleg sa merg incet cu singurul scop de a fi senzuala. Sa nu pot alerga dupa un copil pentru ca asta m-ar fi aratat repezita societatii mele calculate. Sa umblu ca un manechin oriunde, oricand, cu oricine ... Un soi de Barby al zilelor noastre ... Imi amintesc ca lectii de astea mi s-au administrat si mie (spre marea mea disperare insa mai primesc astfel de sfaturi): sa merg incet, sa tin capul sus, sa nu merg cocosata, spatele drept, pasii mici nu mari ca de golani, miscari line si cat mai in reluare ... Mereu intrebam de ce trebuie sa actionez asa, lumea asta trebuie sa ma vada ca retardata? "Tu  nu intelegi ca asa umbla o femeie?". Spre disperarea celor ce ma voiau "educata", raspunsul meu venea promit: "nu vreau sa umblu asa ca o paiata, ca una ce vrea sa arate ca o retardata desi e sanatoasa". 

Inca ... mai primesc sfaturi ca sa imi imbunatatesc "feminitatea". "Cella stii ce trebuie sa schimbi tu? Sa umbli cu fuste insa nu de alea lungi ci asa ... pe genunchi ca sa aiba barbatii la ce sa se uite! Apoi trebuie sa taci si sa zambesti! Tu daca ai tacea ai fi mai castigata! Si ... apoi privirea asta care spune tot. Nu poti lasa ochii in jos si sa taci? Barbatii vor femei supuse nu cu gura mare si cu personalitate, nu vor se sa simta prosti langa tine. 
Imbracata-te in asa fel incat sa ii atragi. 
Comporta-te feminin ca sa ii atragi.
Vorbeste incet, cu inflexiuni, cu feminitate.
Zambeste-le frumos si chiar daca ei spun prostii, nu trebuie sa se vada ca te-a dus mintea si ai inteles ca era o mare prostie.
Taci si zambeste aprobator.
Nu mai cere asa mult de la oameni.
Coboara-ti standardele."
Raspunsul la astfel de sfaturi mi se citeste pe fata ... 

Dumnezeu m-a creat sa actionez intr-un cadru, sa ma simt implinita in el. Atunci de ce sa umblu cu gatu`ntins ca o girafa si sa ma simt goala, neimplinita, nemultumita? De ce sa nu fiu eu in cadrul pe care mi L-a lasat Tata? Nu stie El mai bine ce ma face pe mine fericita?

5 comentarii:

Unknown spunea...

ma vor judeca multi, dar... eu te iubesc asa cum esti pentru ca esti o mama spirituala exemplu!

cella spunea...

Oti,
eu is anormala. Ai uitat? =))

Oana spunea...

Cella, superb!!!

Dacă tăceai, filosof rămâneai :)....dar ziua asta ar fi fost muuuuult mai săracă, mai fadă...

Te îmbrăţişez, aşa anormală cum eşti. Să FII !

cella spunea...

Oana,
am invatat ca nu pot fi normala pentru ca nu exista un normal... Eu sunt diferita de toti, deci anormala =)).
Un weekend de poveste sa ai!

Anonim spunea...

Cred ca esti destul de senzuala,in mod natural si nu mai ai nevoie de cine stie ce artificii - nenaturale.Oricum nu ti-ar strica sa mai si taci din cand in cand.Vorbaria multa nu e intotdeauna un semn de inteligenta...Succes!