duminică, 16 martie 2014

spargeti tacerea urechilor voastre!

E zi de sărbătoare. Azi începe Purim-ul. Estera şi-a riscat viaţa, a intrat la Ahaşveroş şi a primit graţierea poporului evreu din mâna lui Haman. Rugăciunile poporului au fost ascultate de către Dumnezeul în care ei şi-au pus încrederea. Dumnezeul lor, Dumnezeul lui Avraa, Isaac şi Iacov i-a ascultat. Deşi au decis să rămână în Babilon, Domnul îi scapă şi face minuni pentru ei, cu ei, în ei.

E o sărbătoare a bucuriei, a eliberării. Azi se dau daruri, se trimit daruri cunoştinţelor, prietenilor. Aşa scrie în edictul semnat de împărăteasa Estera şi prinţul Mardoheu. Se pregatesc prăjituri speciale de Purim numite humăntaş şi se împart cu rudele şi cunoscuţii, se cîntă. 

Dar pentru mine istoria nu se opreşte la Estera şi Mardoheu. Ea merge mai departe, trece de robia babiloniană, de eliberarea persană, de robia grecească, ajunge la cea romană, la implinirea profeţiilor despre Mesia. Pentru mine e zi de sărbătoare azi şi în fiecare zi. Viaţa mea a fost răscumpărată de Isus Christos = Yeshua HaMaschiach cînd pe Golgota a ales să moară pentru mine, să fie Mielul Lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii. Mai mult de atât a înviat şi apoi S-a înălţat promiţând că va reveni să mă ia ACASĂ!

Am citit dimineaţă Psalmul 100 şi în el am văzut că bucuria nu vine instant, nu vine de una singură. Trebuie să alegi să te bucuri, trebuie să munceşti ca să te bucuri de Domnul, în Domnul. 
"Un psalm (poem, indemn) de multumire (lauda, adorare specific unui cor de inchinatori) pentru maretia si puterea Lui.

Strigaţi (rupeti tacerea, spargeti tacerea urechilor voastre) de bucurie către Domnul (Cel de Sine Existent, etern, Yehova,), toţi (fiecare dintre) locuitorii pământului!

Slujiţi (munciti, implicati-va, inrobiti-va) Domnului cu bucurie (fara griji, veseli, voiosi, cu placere), veniţi înaintea Lui (in fata Lui, in prezenta Lui) cu strigăte de veselie (strigand si cantand despre bucuria voastra)! 

Să ştiţi (vedeti, cunoasteti, recunoasteti) că Domnul este Dumnezeu. El este Acela Care ne-a întocmit şi ai Lui suntem; suntem poporul Lui (tribul Lui, "turma Lui", cei ce Il urmeaza) şi turma păşunii Lui (poporul, "turma de oi" ce migreaza, pe care o pastoreste, hraneste, ingrijeste, protejeaza)! 

Intraţi (Veniti, haideti) pe porţile (portile deschise, usile) Lui cu mulţumire (lauda, adorare specific unui cor de inchinatori) şi în curţile Lui (locul inconjurat cu garduri, catun, loc incercuit) – cu laudă (imnuri de lauda, adorare)! Lăudaţi-L (ca si cum ai arunca cu piatra asa sa iti marturisesti lauda, multumirea, adorarea) şi binecuvântaţi-I (ingenunchiaza inaintea Lui) Numele (reputatia, faima, gloria)! 

Căci Domnul este bun (bunatate, credinciosie, frumusete, mila, fidelitate, plin de farmec, dragoste neschimbatoare); în veci (de lunga durata, vesnica, eterna, pentru totdeauna) ţine îndurarea (bunatatea, evlavia, credinciosia, loialitatea) Lui şi din neam în neam (pentru toate generatiile) credincioşia (fermitatea, fidelitatea, statornicia, stabilitatea) Lui." 

Niciun comentariu: