duminică, 19 iunie 2011

aleg sa fiu ca Hiran

"Îi voi binecuvânta pe cei ce te vor binecuvânta, dar îl voi blestema pe cel ce te va blestema." Geneza 12:3.
Propozitia asta face parte dintr-un paragraf mai mare si este rostit de Dumnezeu cand il binecuvanta pe Avraam. Ahaaaaa, cu multi ani in urma. De atunci a curs multa istorie . Insa pot sa vad cum Dumnezeu isi tine cuvantul. Promisiunea e promisiune indiferent de ce vor muschii filistenilor, iebusitilor, amoritilor, egiptenilor sau a altor popoare. 
In Israel traiesc si iebusitii, le stau in coasta acolo intre ei ... . David e uns ca rege si ei dintr-odata se trezesc isteti sinesimtiti, aroganti. Nu au de gand sa il lase pe David sa cucereasca Ierusalimul. Numai ca ce nu stiu ei e ca Divid cunoaste arhitectura si secretele cetatii lor. Mai mult de atat, iebusitii, pe care i-as compara cu Hitler si trupa lui, nu au o parere buna despre cei cu deficiente fizice. Isi bat de joc de David ... spre nenorocirea lor.
Regele Tirului, Hiran despre care am sa aflu si mai tarziu, aude ca Domnul binecuvanta pe David, ii intareste casa si decide sa binecuvante pe David, asa cum stie el. Isi trimite arhitectii, tamplarii, zidarii si ii construiesc lui David o casa. In acest timp, David intareste cetatea Ierusalimului. El are grija de popor, de ceea ce ii da Domnul si Domnul are grija de casa lui.
Pe atunci, un rege era bogat si prosper daca avea neveste si copii multi. Daca avea o singura nevasta si doar un copil ... iti puneai intrebari despre starea materiala in care traieste. Domnul ii intareste casa lui David, el vede si recunoaste asta asa ca isi mai ia sotii si tiitoate iar numarul copiilor devine unul mare.
Numai ca filistenilor nu le convine ca David este uns ca rege peste tot Israelul. Vestea ii inebuneste. Asa ca pleaca in cautarea lui. David afla vestea si versetul ma lasa un pic in ceata spunandu-mi ca David s-a adapostit in fortareata.
Aceasta este localizata in Pestera de la Adulam, nu departe de Bethleem. Si, imediat ce Saul e hotarat sa il omoare pe David, aflu ca familia lui, adica tatal si fratii lui se duc sa se adaposteasca cu el in fortareata, in pestera de la Adulam, o zona geografica inaccesibila.
Nici prin varful mintii nu le-a trecut filistenilor ca or sa fuga rupand pamantul de aici, ca isi vor abandona idolii si ca vor lua o bataie cum n-au mai avut ei niciodata. Nu au vrut sa creada ca Dumnezeul lui David e un Dumnezeu ce face minuni. Si, David vorbeste cu Domnul si se sfatuie cu El cum sa ii atace pe Filisteni. Vad ca Domnului ii place sa foloseasca in razboaie efecte naturale si mai putin forta umana. El desparte Marea Rosie, Iordanul, cutremure, foc si pucioasa, sunet de armata victorioasa .... 
Ii explica detaliat lui David cum sa ii atace, sa nu foloseasca aceeasi tactica si a doua oara. David face intocmai si vede clar ca Domnul lupta pentru ei, El e Cel ce da victoria, ce ii pune pe filisteni sa fuga rupand pamantul si-i va zdrobi. Cei ce l-au primit pe David ca si rege al lui Israel au fost binecuvantati, cei ce l-au respins ca si rege au fost zdrobiti. 
Christos a venit pe pamant si ingerii i-au facut intrarea in lume ca si Rege al Domnului insa a fost respins si crucificat. "Să aveţi în voi gândul acesta, care era şi în Cristos Isus: El, măcar că avea natura lui Dumnezeu, n-a considerat că a fi una cu Dumnezeu este un lucru de apucat, ci S-a dezbrăcat de Sine, luând natura unui rob şi devenind asemenea oamenilor. La înfăţişare a fost găsit ca un om; S-a smerit şi a devenit ascultător până la moarte şi încă moarte pe cruce. De aceea şi Dumnezeu L-a înălţat nespus de mult şi I-a dăruit Numele care este mai presus de orice nume, pentru ca în Numele lui Isus să se plece orice genunchi din cer, de pe pământ şi de sub pământ, şi orice limbă să mărturisească, spre slava lui Dumnezeu Tatăl, că Isus Cristos este Domnul. " Filipeni 2:5-11. 
Scopul Lui Christos nu a fost sa isi stabileasca cartierul general la Roma ci a fost sa moara pentru pacatele mele ca eu sa pot intra in Imparatia Sa. Cei ce cred ca il jertfa Lui primesc iertarea pacatelor, viata vesnica si asteapta revenire Lui. Cine este prietenul Lui va domni cu El. Cine Ii este dusman va fi nimicit.  Numai ca acum nu mai e vorba de David ci de Fiul Lui Dumnezeu. Am decis sa fiu Hiran care a binecuvantat pe David si nu ca filistenii care s-au asezat impotriva Domnului.

Un comentariu:

Anonim spunea...

www.roseinthedesert.haipa.ro

un nou blog crestin !