joi, 16 iunie 2011

nu mai vreau scurtaturi

Avraam si Sara au asteptat 25 de ani nasterea copilului promis, Isaac. Isamel, scurtatura promisiunii, a fost binecuvantat insa nu era el cel promis.
Noe a primit misiunea de a construi o barca enorma numita arca. In ea urcau cei care voiau sa se salveze de la potop. Habar nu aveau oamenii vremii ce e aia ploaie si au ras de s-au prapadit de Noe si de ideea creata in care el chiar credea. Ceilalti oameni s-au prapadit inecati pentru ca desi a durat mult pana a terminat Noe constructia corabiei, ploaia a venit.
Iacov a iubit o fata frumoasa insa dupa sapte ani, dupa noaptea nuntii, descopera ca ii fusese data alta femeie si mai lucreaza alti sapte ani pentru cea pe care o iubea. Adica a asteptat si lucrat 14 ani ca Rahela sa ii fie sotie cu drepturi depline.
Iosif este vandut de proprii lui frati egiptenilor si dorul de cel ce il iubea, tatal sau, a fost foarte mare insa conditiile de viata nu au facut posibila revederea. Cam 20-25 de ani a durat pana s-au revazut, familia s-a reunit, in Egypt. Israel nu a plecat fara oasele lui Iosif cu ei din robie.
Plecarea din Egypt trebuia sa dureze putin insa incapatanarea a facut sa se intample exact opusul lui putin si pentru asta au trebuit sa astepte 40 de ani ca sa ajunga in Tara Promisa. Si au intrat.
Sfintii vechiului testament au asteptat pe Mesia si El a venit.
De 2000 de ani, sfintii asteapta reintoarcerea Lui Mesia ca sa isi ia mireasa, biserica. Cei ce cred in Christos formeaza biserica, numita si mireasa lui Christos. Si El va reveni!
Asteptarea nu e un accident, e un scop. Asteptarea face parte din planul divin.
Ma tot intreb cum puteau oamenii sa astepte pe vremuri o scrisoare care venea dupa cateva luni? Cum puteau sa astepte, sa aibe rabdare sa calatoreasca cateva zile, saptamani, luni ca sa ii revada pe cei dragi? Cum puteau sa astepte un raspuns care venea ... intarziat din cauza modalitatilor rudimentare de comunicare? Si, sa nu uit ca nu era telefon, e-mail, fax, telegraf, FedEx nu fusese inventat inca (cel mai rapid curierat - deocamdata).
Sunt fan comunicare rapida si daca cumva un mesaj, e-mail ajunge cu cateva secunde, minute mai tarziu consider ca ... e intarziere. In acest timp, eu trebuie sa astept, mi se mananca timpul. Numai ca intarzierile nu sunt blesteme, Domnul nu Il considera timp mancat, pierdut ci timp de slefuire, de modelare si ... mie nu prea imi place asta. Slefuirea, modelarea, asteptarea doare. Intrebarile curg suvoi? De ce e asa? Cat dureaza? Chiar mi-ai zis asa? Chiar am auzit bine? Chiar vrei asta de la mine? Nu cumva ai gresit omul? Locatia? Timpul? De ce dureaza atata? Nu pot invata mai repede lectia? Nu poti sa imi deschizi mintea, sa mi-o umpli cu ce trebuie sa stiu si sa implinesti ce ai de implinit cu mine?
Altfel spus, Doamne nu poti face o scurtatura pentru mine? Numai ca scurtatura nu intra in domeniul Domnului ci al celuilalt domn. Si acest smecher si viclean domn imi tot sopteste ca si alte cai pot fi folosite ca sa ajung la ceea ce mi-a promis Domnul.
Ma lupt sa nu plec pe aratura si sa nu vreau sa intru pe scurtaturi pentru a primi binecuvantarile, pentru a invata lectiile, pentru a implini ceea ce vrea Domnul cu mine.

2 comentarii:

Unknown spunea...

Nu e mult si Domnul vine iar! cu frica si in acelasi timp cu bucurie strig "Maranata!" atunci intre mine si El va fi mai putin decat clipeala unui ochi!

cella spunea...

Iti dai seama ca o clipeala e mai putin de o fractiune de secunda?
Si, El e gata sa vina sa ne ia ACASAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!