joi, 8 martie 2012

Bring them joy!

In tarile fost comuniste, azi, se sarbatoreste Ziua Femeii. Sincer, nu imi place sarbatoarea asta insa ... n-am de ales. Trebuie sa o sarbatoresc si eu. Nu-mi place pentru ca altii se simt "obligati" sa imi dea azi o floare sau un martisor sau sa imi spuna ceva ... Dar dincolo de "placerea mea" ma gandesc la miiile de femei ce mananca amar cu polonicul ... pentru ele azi va fi o zi amara.

Ma gandesc la femeile care nu pot avea copii din varii motive si nu e treaba nimanui sa le judece pentru asta. Apoi la femeile a caror copii au plecat si .... efectiv si-au sters din memorie ca au o mama si poate mai au si surori. Femeile care au avut un sot / prieten / sau altceva si astazi nu primesc nimic si vazand cum colega ei primeste flori, telefoane, mesaje si mai stiu eu ce ... zambeste empatic si pleaca la baie "sa-si refaca machiajul".

Dar tot azi e si ziua femeilor care au decis sa poarte un copil si sa il aduca pe lume in ciuda a toti si toate. E ziua tuturor fetelor, fetitelor si femeilor de orice varsta ... indiferent de pozitia sociala, de statutul in societate, de cat de instarita e, de cat de frumoasa o considera altele.

Astazi, e si ziua femeilor abuzate fizic, psihic, emotional. E ziua celor batute crut, violate de sotii sau partenerii lor, e ziua femeilor ce au cancer sau oricare alta boala ...

Si doamna de la covrigarie e femeie! Dar si cea de la ziare! Si cea de la chioscul cel mai neinsemnat! Si doamna micuta sau mai mare ce vinde stiu eu ce in piata! Si doamna care vazuta sau nevazuta curata spatiul unde lucram sau ne desfasuram activitatea! Si cea de la ghiseul unde se sta la rand e tot femeie ...

Nu pot sa dau flori la toate femeile din tara asta. Nu pot sa le ofer ceva mic sau mare insa pot sa ma ma rog pentru ca ziua de azi fiecare femeie din tara asta sa primeasca un semn de dragoste ... oricat de mic.

Ce-ar fi daca astazi chiar am spune o apreciere oricat de mica doamnelor, domnisoarelor cu care ne intalnim, indiferent de varsta, pozitie, statut ... trecut. Nu sa mintim cu nerusinare ci sa spunem ceva frumos  acelei persoane!

Ieri am primit un gand scris de  Rabbi M. M. Schneerson care a trebuit sa il "rumeg" ceva vreme ca sa fiu de acord cu el. "Visit the prisoners and bring them some happiness. Even if they are guilty; even if, in your eyes, they deserve whatever misery they have. Bring them joy.

God is always with the oppressed. Even if the oppressor is righteous and the oppressed is wicked, our sages tell us, God is with the oppressed."

10 comentarii:

A.Dama spunea...

Uite ca merge catre tine un semn de dragoste! Un gand curat, ca un ghiocel. :)

http://www.duanrevig.com/Fleurs/Bulbes/Perce%20neige%20amaryllidaceae%20galanthus%20nivalis_JPG_orig.html

cella spunea...

Multumeeeeeeeeesc foarte frumos A.Dama!
Multumesc Domnului pentru tine pentru sensibilitatea ta.

Oana spunea...

Mi-ai adus aminte de ceea ce scrisesem mai demult:
http://convietuire.wordpress.com/2010/02/07/femeilor-casnice/

Cella, un semn mic ca un gând simplu - de drag si de prietenie... pleaca inspre tine. Sa-l primesti...

cella spunea...

Oana draga,
sensibila te-am cunoscut acu ceva vreme ... mai multa sensibilitate descopar mereu si mereu.

Ai dreptatein articol. Pentru femeile nevazute, nestiute sa facem azi ecva frumos!

Sorina spunea...

Toate femeile (prin categoriile enuntate de tine si cele care ne vor mai veni noua in minte) deja au parte de ganduri (si, poate, si cuvinte) bune si frumoase, pentru ziua de azi...
O zi minunata si tie, Cella! :* >:)<

cella spunea...

Multumesc Sorina!

Ma gandeam ce sa scriu frumos despre tine si nu stiu ce sa aleg intre zambet plin de caldura, inteligenta, credinciosie, bunatate ...

O viata implinita sa ai!

Tafnat_Paeneah spunea...

-mă gândeam..... vei primi 190 comentarii(toţi câţi s-au înscris să citească acest blog) dar, totuşi nu-i târziu!
-felicitarea noastră cu drag înmiresmată primeşte-o cu iubirea ce ţi-o păstrăm curată!
-Maranata!

cella spunea...

Multumesc tie si sotiei tale pentru rugaciunile care le inaltati pentru mine, pentru incurajari, ganduri pline de drag ...
Sa fiti binecuvantati!

R ina spunea...

Orice femeie "sa primeasca un semn de dragoste ... oricat de mic"...frumos spus...un zambet, o imbratisare, o vorba buna. Da, cred ca asta asteapta orice femeie si nu neaparat o floare sau un cadou.

La multi ani si tie! Multa dragoste si sanatate! (Eu asta urez, de obicei...exact ceea ce mi-as dori si mie.)

cella spunea...

Rina,
un zambet uneori face mai mult decat miliarde de cuvinte ...

O viata implinita iti doresc!