duminică, 5 iunie 2011

nu vreau sa fiu departe de Tine!

Mi-as dori sa fiu cea mai buna in ceea ce fac. Mi-as dori sa am casa cea mai frumoasa. Mi-as dori sa fiu cea mai bogata. Mi-as dori sa nu fie nimeni mai bun, mai razboinic, mai indemanatic, mai cunoscut, mai ... De ce altii au si eu nu? De ce altii pot si eu nu? De ce altii parca au lipici si eu nu? De ce unii sunt laudati si eu nu? De ce? De ce? De ce?
Il studiez pe Saul, pe cel de care imi placea asa de mult si sunt socata de ceea ce se intampla cu el. Neascultarea lui face ca Duhul Domnului sa se departeze de el si sa fie trimis peste el un duh rau care il chinuie. Insa ar fi bine sa fie numai atat. Ca vreau sa nu sa recunosc am in mine o doza mare de mandrie, de invidie, de ganduri nebune care daca nu sunt stapanite fac din mine un monstru.
David tocmai omorase pe cel ce blestemase poporul Domnului apoi impreuna cu armata ii batusera pe filistenii cata frunza si iarba. Femeile au eisit cu tamburine si cine stie ce instrumente sa cante, sa danseze de bucurie. Nu era nimic neobisnuit in asta. Numai ca .... cantecul lor exuberant provoaca sa creasca nebunia din Saul.
Nimic nu ii mai place, se simte umilit. El era rege si acestui flacau roscat i se atribuie zecile de mii de filisteni omorati si lui, lui Saul, marelui Saul, maretului Saul, alesul poporului numai miile? Femeile astea au innebunit? Nu poate sa le ucida pe ele ... insa poate face asta cu David. Isi omoara oponentul si ... gata.
Viata reinstrase in normal si David ii canta lui Saul. Numai ca duhul cel rau vine la Saul si il face sa profeteasca. Pot sa vad ca dracul te poate face sa profetesti, si el face minuni. Deja era invidios pe David, gandul uciderii crestea in Saul. Apuca sulita si o arunca cu putere in David care ii canta ca sa il linisteasca.
Ceea ce Saul nu ia in considerare e ca Domnul era cu David care il salveaza de sulita care l-ar fi agatat in perete. Socant e ca Saul nu face asta o singura data ci de doua ori.
Ca sa scape de el il pune capetenie peste o mie de ostasi. Numai ca invidia creste proportional cu victoriile lui David care avea succes in tot ceea ce facea. Iar asta il innebunea pe Saul de-a binelea.
Gandul uciderii merge mai departe insa. Planuieste sa il trimita pe David in razboi si sa fie pus in prima linie ca acolo sa isi gaseasca sfarsitul. Credea ca asa se va intampla si ca sa il triseze pe David ii promite ca i-o da de sotie pe cea mai mare dintre fetele lui, pe Merab.
David e surprins de propunere stiindu-si genealogie, nivelul de bogatie si insemnatate in Israel. Numai ca Saul nu se tine de promisiune si o da pe Merab unui nimeni in istoria poporului Israel, lui Adriel din Mehola.
Insa Michal, cea mai mica fiica a lui Saul este indragostita de David si ... afla taica-su care e incantat de idee. E incantat pentru ca acest fapt il ajuta sa isi puna planurile criminale in actiune. Il anunta pe David ca cere pentru ea doua sute de preputuri filistene. Si pentru asta ii da si un termen.
David insa isi ia oamenii si i le aduce lui Saul inainte de vremea hotarata. Saul intelege ca Domnul e cu David, vede ca fiica-sa il iubea si pe langa invidia care clocotea in el vine si frica. Ii devine dusman tot timpul cat a mai trait ... si a fost destul de mult timp ....
Neascultarea de Domnul ma duce pe terenul diavolului care isi bate joc de mine cu varf si indesat. Iar diavolul nu-i asa de prost si face din calitatile si ambitiile mele unelte de care se foloseste ca sa faca din mine un monstru.
Doamne nu ma lasa sa iau decizii nebune, sa nu ascult. Nu vreau sa fiu departe de Tine!

2 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Si eu imi doresc ...multe, dar El hotaraste ce stie mai bine...pentru mine:)
Pace si har de la Vrancea draga mea Cella!

cella spunea...

Multumesc foarte frumos Elena!
Invat sa-mi mai tin gura si sa pun frau inimii si mintii ;)
Salutari de la insoritele coline ale Iasului;)!