vineri, 10 decembrie 2010

orbita de dragoste

Cine e Hristos? Cum e Hristosul in care eu cred?
"Cred si eu ce crede toata lumea asta." vine raspunsul repede si sec. Dar, lumea asta crede multe. Eu personal ce cred? Hristos e un profet, unul din cei mari? E un invatator inteligent si intelept? E una din caile spre Dumnezeu? E o personalitate istorica? Cine e El? Da, stiu povestea cu nasterea, cu magii, pastorii ... Mos Craciun, colindatori, cadouri de Craciun ... apoi la Paste cu moarte si apoi invierea si inaltarea. E bine ce stiu nu?
Cumva ar fi bine sa cred intr-un Dumnezeu care nu ma provoaca, nu ma schimba, numa asa ma mangaie pe cap si ma aproba insa ... atunci vorbesc despre un alt Dumnezeu, alt Hristos decat Cel despre care spune Biblia.
Hristos e Fiul Lui Dumnezeu, are aceeasi natura ca si Dumnezeu. Pfuuuu, dar asta schimba total perceptia despre Hristos. Adica are aceeasi putere ca si Dumnezeu Tatal, adica iubeste ca El. Cat de mare e dragostea Lui? Pavel in Efeseni 3:14-21 "De aceea îmi plec genunchii înaintea Tatălui, din Care îşi primeşte numele întreaga familie, din cer şi de pe pământ, şi mă rog ca, potrivit cu bogăţiile Sale slăvite, să fiţi întăriţi în putere, prin Duhul Lui, în omul lăuntric, astfel încât Cristos să locuiască, prin credinţă, în inimile voastre, pentru ca, fiind înrădăcinaţi şi statorniciţi în dragoste, să puteţi înţelege, împreună cu toţi sfinţii, care este lărgimea, lungimea, înălţimea şi adâncimea dragostei lui Cristos, să cunoaşteţi dragostea lui Cristos, care întrece orice cunoaştere, ca astfel să fiţi umpluţi de toată plinătatea lui Dumnezeu. A Lui, Care poate să facă mult mai mult decât cerem sau gândim, potrivit cu puterea care lucrează în noi, a Lui să fie slava în Biserică şi în Cristos Isus, în toate generaţiile, în vecii vecilor! Amin."
Pavele stai un pic .... ca m-ai debusolat total. Stai ... ! Deci, daca eu cred ca Hristos e Fiul Lui Dumnezeu, El locuieste in inima mea? Si apoi eu pot cunoaste dragostea Lui? Dar dragostea Lui cat e de mare de vorbesti tu de largime, lungime, inaltime si adancime? O dragoste ce intrece orice cunoastere? Si eu sunt invitata sa cunosc aceasta dragoste? Sa testez marginile largimii, lungimii, inaltimii si adancimii dragostei? E ca si cum as fi intr-un bazin enorm de dragoste? Si care e mai mare decat imi pot inchipui? Nu ma inec testand dragostea, nu? Stiu ca e stupida intrebarea ... numa intrebam si eu.
Pai, daca ma las provocata sa fac asta inseamna sa Il cunosc mai mult pe Hristos, sa stiu mai multe despre El, sa cred mai mult, sa imi clarific cine este, cum este, cat e de puternic si asta ma schimba. Credeam ca Dumnezeu numai ma aproba si ma mangaie asa frumusel pe crestet. Numai ca uneori ma cearta, uneori ma ia la zor puternic si ma pedepseste. Tonul folosit atunci nu e cel preferat de mine insa am inteles ca ma iubeste prea mult ca sa ma lase sa ma duc cu gatu in rapa.
Cine e Hristosul in care cred?
"Eu sunt calea, adevărul şi viaţa" Ioan 14: 6
"Eu sunt lumina lumii. Cel ce Mă urmează pe Mine nu va umbla niciodată în întuneric, ci va avea lumina vieţii" Ioan 8:12
"Eu sunt pâinea vie care a coborât din cer. Dacă mănâncă cineva din pâinea aceasta va trăi în veac. Şi pâinea pe care o voi da Eu pentru viaţa lumii este trupul Meu" Ioan 6:51
"Tatăl Îl iubeşte pe Fiul şi a dat toate lucrurile în mâna Lui. Cel ce crede în Fiul are viaţa veşnică, dar cel ce nu crede în Fiul nu va vedea viaţa, ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el" Ioan 3:35-36
Deci nu e una din cai ci Calea, nu e numai o personalitate istorica, un invatator celebru, un om bun, un nebun ce vrea sa schimbe istoria ci e Adevarul, Viata, Lumina, Painea, Apa Vietii., e Fiul Lui Dumnezeu si crezand in El am viata vesnica.
Ma simt orbita de dragostea Lui Hristos sau asa cum spune Edgar Bruns: "Cititorul este orbit de stralucirea imaginii Sale si seamana cu om ce s-a uitat mult la soare si acum nu mai este capabil sa vada nimic altceva decat lumina".

2 comentarii:

Anikó spunea...

Asa cum aceasta floare sentoarce dupa soare sa ne ajute Domnul ca nici noi sa nu luam privirea de pe El nici o clipa,pentru ca dragostea lui e nemarginita.

cella spunea...

Buna dimineata Aniko!
Asa sa ne ajute Domnul!