marți, 21 iulie 2009

Cine este El?

M-am trezit ca uit de cer, ca uit de viata de dincolo ca si cum totul e aici, cateva clipe de feririre sporadice. Din cand in cand un dor dupa ceva necunoscut tot revine si ma starneste...
"El a pus in ei pana si dorul vesniciei" (Eclesiastul 3:11), deci dorul ce ma tot starneste e dorul de vesnicie si imi place ce spune C. S. Lewis: "Daca ma trezesc ca am dorinte pe care nimic de pe lumea asta nu mi le poate implini, singura explicatie logica este ca am fost facut pentru o alta lume". O alta lume...
Am devenit constienta ca din momentul in care am decis sa fiu ca Isus, sa am o inima ca a Lui, sa iau decizii radicale pentru viata mea, sa il las pe Isus sa fie Domn si Mantuitor tot iadul s-a ridicat sa lupte cu mine. Tot felul de soapte, ganduri: uita-te la tine, crezi ca poti fi ca El, El e Sfant. Nu esti buna, nu esti calificata, ai zis ca incepi sa iubesti si ... iar ai dat-o in bara, ai zis ca ierti si ... acum de ce iti e greu?, ai zis ca nu mai judeci, critici si ... tocmai ai facu-to. Halal. Renunta. Nu poti sa fii ca El. Cum poti sa spui ca El iti e Domn si Mantuitor si ca Dumnezeu iti e Tata cand tu esti vai de steaua ta si esuezi lamentabil?
Si astea sunt zi de zi, ceas dupa ceas.
Dar a trebuit sa imi clarific cine este Dumnezeul in care ma incred. Biblia imi da multe nume pentru Dumnezeu: omniprezent (adica este prezent in toti si in toate), omniscient (stie tot despre toti si toate), Sfant, Sfant, Sfant (fara pacat, drept), omnipotent (are toata puterea in cer si pe pamant), Atotputernic si altele. Imi place Atotputernic asa ca am vrut sa stiu ce inseamna acest cuvant in ebraica, nu in romana. "Dumnezeul cetelor ingeresti", "Dumnezeul cetelor ingeresti ce se lupta pentru poporul Lui" adica "Dumnezeu care este in razboi". M-am intrebat daca l-am vazut asa si a trebuit sa recunosc ca nu. L-am vazut puternic, conducator, plin de dragoste insa nu razboinic.
Imaginea unui razboinic (nu cu pusti, mitraliere si tancuri) e imaginea celui de are sabia si scutul in mana pregatit sa infrunte orice dusman, orice pericol pentru a salva pe cineva.
Adica Dumnezeul in care eu ma incred, cel Atotputernic are sabia si scutul in mana si lupta cu mine impotriva armatelor de demoni.
Wow, chiar daca voi cadea, voi fi ranita, voi plange vreau sa lupt, vreau sa fiu ca El, sa am o inima ca a Lui. Sunt in razboi si "sunt bine incredintatat ca nici moartea, nici viata, nici ingerii, nici stapanirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici inaltimea, nici adancimea, nici o alta faptura, nu vor fi in stare sa ma desparta de dragostea Lui Dumnezeu, care este in Isus Hristos, Domnul nostru" Romani 8:38 -39.

2 comentarii:

Tafnat_Paeneah spunea...

Doamne...nu e dragoste mai mare
Pe pământ şi-n univers,
Decât dragostea-Ţi fierbinte
Ce pe cruce o reverşi.

Doamne...nu e dragoste mai mare
Decât Jertfa Ta Isuse.
M-ai iubit atâta Doamne
Că pe cruce-ai fost străpuns.

Eu nu păcătos din fire,
Tu...un Fiu de Dumnezeu
Ai venit să-nduri în lume
Tot ce-n viaţă-am greşit eu.

Mă cutremur tot Doamne,
Când la Tine mă gândesc,
Cum Te-au biciuit romanii
Ca eu astăzi să trăiesc.

Nu e dragoste mai mare
Doamne Sfinte ca a Ta,
Că mi-ai dat o haină albă
Prin Jertfa din Golgota.

Cum să-Ţi mulţumesc o Doamne?
Că atât Tu m-ai iubit.
Cine azi îşi mai dă viaţa
Pentr-un om nepocăit?

Vreau ca sângele-Ţi Isuse
Să mai spele de păcat,
Pe acel ce-n necredinţă
Stă cu Tine ne-mpăcat.

Doamne, fă o cercetare
Azi in viata mea si a ta.
Să cunoască mic si mare,
DRAGOSTEA-ŢI DIN Golgota

Anonim spunea...

cred ca am sa citesc mai des blogul tau cella....ma bucur ca am mai vb putin , printre franturi azi ....;)