vineri, 10 iulie 2009

si traiesc ...

M-am tot intrebat ce este viata, am intrebat si pe altii si unii au zis ca e o lupta, un razboi, e ceea ce traiesti intre ziua cand iei salariul si ... cealalta cand ii vei primi din nou, ... auzisem si de faptul ca ar fi o calatorie ... si mai nou ca e o poveste.
Imi place ideea ca viata e poveste mai mult decat celelalte. Viata mea e o poveste ce face parte dintr-o poveste mai mare si ca sa te cunosc, sa te inteleg trebuie sa stiu ceva din "povestea ta".
Dar povestea nu ar avea farmec daca nu as avea inima. Inima e cea care simte, cea care rezoneaza la inima Lui Dumnezeu. Mintea e logica, trebuie sa intelega ce vede, aude, simte. Nu pot sa iubesc, sa sufar, sa rezonez cu mintea.
Inima mea tanjeste dupa Creatorul ei pentru ca are aceeasi forma ca a Lui si pana nu L-a gasit nu a fost intreaga.
In Ioan 15:5-7 citim: "Eu sunt Vita si voi sunteti mladitele". Am crescut la tara si am avut vie acasa asa ca pot face distinctia intre vita si mladite. Isus spune ca El e vita si eu sunt o mladita, dar ceea ce am inteles mai bine e ca nu trebuie sa fac eforturi enorme sa il gasesc pe Dumnezeu ca sa ii vorbesc, nu trebuie sa ma intreb oare e aici? sau a plecat? cum sa Il fac sa vina inapoi? Promisiunea e clara daca ... citesc cu atentie. Seva care curge in vita, curge si in mladita, iar eu ... sunt o mladita. Seva ce vine din El ma alimenteaza pe mine. Ca sa nu sune complicat, El traieste in mine si eu in El. Adica inima mea bate in acelasi ritm cu a Lui, e in mine, e aici ... in inima mea ...
Si pot spune ca si Pavel ... "si nu mai traiesc eu ci Hristos traieste in mine".
Traiesc!

Un comentariu:

Tafnat_Paeneah spunea...

Dumnezeu ne vrea desavarsiti in orice lucru. Iar tu, daca cauti sa fi sfanta si sa te bucuri de o relatie stransa cu Isus, acestea au un pret. Daca insusi Fiul lui Dumnezeu, cel caruia I s-a dat toata puterea in cer si pe pamant, nu a fost scutit de suferinta, de ce am fi noi?
Cu ce suntem mai buni ca El?
E asa de greu sa ramai integru, cand totul si toti aleg sa se lase condusi de pornirile inimii lor. E greu sa ramai sfant la liceu, intre colegii de facultate, in caminul facultatii, la locul de munca si in fiecare intamplare de care ai parte in care ai posibilitatea sa incalci regulile lui Dumnezeu. E greu sa ramai integru, cand toti ceilalti ce te inconjoara actioneaza tocmai invers ca tine.
E bine sa stim insa, ca nu suntem singuri; iar aici intra in scena adunarea de credinciosi, frecventarea partasiei. E nevoie sa fim constienti cat de mult ajuta partasia cu ceilalti indivizi care trec prin aceleasi ispite ca si noi. Nu ai simtit niciodata cum, dupa un serviciu de inchinare, esti un om schimbat? Esti alta. Esti umpluta de lumina si putere de a face binele in continuare. Esti cu zambetul pe buze. E normal, ai fost in prezenta Domnului.
Cat de usor ne-ar fi daca am cauta sa ne umplem astfel "mladitile" si la casele noastre, prin partasia individuala cu Dumnezeu. Studiul Cuvantului Sau si cateva minute de rugaciune te revigoreaza, te pune in aliniament cu cerul, cu Dumnezeu si te indeamna sa mergi mai departe.
Domnul sa te binecuvinteze!