sâmbătă, 19 iunie 2010

fericire fara anestezie

S-a inventat un medicament care sa te ajute sa uiti amintirile dureroase. A fost creat pentru cei ce se intorc de pe front, pentru cei care nu pot uita tragediile si pentru care trauma ii face sa traiasca non stop un cosmar intens. Insa se cere sa fie administrat si celor cu traumatizati in violuri, martori ai crimelor dar ... il cer si violatorii, criminalii. Aici au aparut insa discutii intense: si ei sa aibe parte de ele cand constinta ii mustra de ceea ce au facut? De ce sa anesteziem ceva ce e imprimat in noi, constiinta?
Despre Rebeca este scris un amanunt peste care se trece destul de repede: "Fata era foarte frumoasa; era fecioara si niciun barbat n-avusese legaturi cu ea" Geneza 24:16. Am vazut ca una din calitatile vizibile ale Rebecai era bunatatea insa ma uit mai atent si vad ca si castitatea, seriozitatea in pastrarea acesteia e o alta calitate de care se tine cont si care e atat de dispretuita in zilele noastre.
De prea multe ori mi s-a spus la controalele medicale ca vina pentru migrenele mele mostenite, pentru tulburarile hormonale (in urma unui tratament cand eram mica), suspecta de pancreatita si pentru altele vina o poarta viata sexuala. Prima data mi-am zis ca poate sunt surda si nu mai inteleg romaneste. Am incercat sa explic ca migrenele le mostenesc de la tatal meu ce la randul lui le are de la tatal sau, ... degeaba. Pentru ca hormonii administrati aiurea cand eram mica isi fac de cap .... viata sexuala e vinovata si ar regla orice boala, de orice natura.  Nu m-ar mira daca as merge la dentist ca sa imi spuna ca am carii sau mai stiu eu ce am la dinti are ca si cauza viata sexuala. Dar aceasta viata sexuala fost creata pentru cuplu, pentru sot si sotie. A ajuns atata de denaturata, la nivel de pofta ce trebuie indeplinita ca pe ceva natural ...
Am citit povesti si am prietene ce au avut aventuri mai lungi sau mai scurte, ale celor violate si .... a trebuit sa plang cu ele, sa aud ca nu e noapte in care sa nu aibe cosmaruri, ca le e frica, ... si multe altele ...  Multe si multi din ei sunt casatoriti acum insa regreta atat de amarnic ca s-au implicat in ceva ce acum musca puternic din ei, consecintele emotionale sunt atat de amare ... oricat ar incerca nu pot da timpul inapoi, nu pot sa dea celui drag lor ceea ce e pierdut, ce a daruit cuiva caruia nici nu i-a pasat ... ca au fost implicati in ceva impotriva vointei lor, acele momente schimbandu-le total cursul vietii si nu numai emotional ... Peste tot vad "carpe diem" insa dupa carme diem urmeaza "cosmar non stop" de care nu se prea vorbeste. De ce?
Dumnezeu a creat barbatul si apoi femeia. I-a creat diferiti, cu roluri diferite care se completeaza si formeaza un intreg. Emotional si sexual se completeaza. Barbatul nu avea nevoie de un prieten - nu mai era nevoie de ul at om pentru ca era Dumnezeu. Nu avea nevoie de o relatie fraterna - ii daruia un frate. Nu ii trebuia unul ca el ci ceva care sa il implineasca, de aceea a fost creata femeia.
Si ... zilele trecute citeam ca Dumnezeu imi spune sa ma opresc si sa vin sa ma intalnesc cu El la cort. Moise urca pe Sinai si urmeaza o lista lunga si plictisitoare cu detalii tehnice care ma cam lasa rece. Ehhh, detalii. La sfarsitul tuturor detaliilor, Dumnezeu ii spune ceva peste care trec ca Voda prin loboda: "Acolo Ma voi intalni cu copiii lui Israel, si locul acela va fi sfintit de slava Mea" Geneza 29:43. Moise trebuia sa construiasca cortul exact cum i se spusese, sa fie pastrate toate dimensiunile, culorile, modelele, numaratorile, cantitatile .... totul trebuia sa fie exact si perfect. De ce? Pentru ca acolo urma sa se intalneasca cu Dumnezeu si locul va fi sfintit de slava Lui Dumnezeu.
Noul Testament aduce o veste tulburatoare. Dumnezeu nu vrea sa se mai intalneasca cu mine in cladiri ci vrea sa locuiasca in mine, sa fiu eu templu. Cand am crezut ca Isus e Hristos, e Fiul Lui Dumnezeu. E cel ce a murit pentru pacatele mele, a inviat asa cum spuneau Scripturile si s-a inaltat iar acum mijloceste pentru mine si imi pregateste o casa, a intrat in mine Duhul Lui Dumnezeu. Am devenit un templu umblator. Stiu ca templul lui Solomon era mare, cu dimensiuni perfecte. Cortul era perfect, pastrandu-se dimensiunile si nu pot sa nu ma mir de cata precizie a revarsat Dumnezeu creand barbatul si femeia.
Nu pot trai carpe diem pretinzand ca sunt templu, cort in care locuieste Dumnezeu ... nu pot. Nu pot sa cred ca aventurile de o noapte, o ora, cu oricine, oriunde ma lasa fara amintiri ce musca amarnic. Nu pot sa imi bat joc de mine pretinzand ca nu ma afecteaza nimic stiind clar ca emotional voi suferi mai mult decat fizic, ca amintirile vor arde la fiecare pas, ca voi trai un sentiment amarnic de rusine toata viata pentru o pofta ce se cere satisfacuta.
Ispita vine natural ... atat de subtil ca puteai baga mana in foc ca era ceva frumos si placut. Una din ispite la care am pus mii de intrebari cu de ce a fost dansul. De ce nu am voie sa dansez? Nu eram in tara si dupa ce am explicat de nu stiu cate ori ca nu stiu sa dansez, am cedat pentru un singur dans cu un domn in varsta, ce il stiu de multi ani. E un dansator as putea spune profesionist si care mi-a spus sa il las pe el sa ma invete. A fost o experienta traumatizanta pentru mine si m-am jurat o data in plus ca asa ceva nu se va mai repeta. De ce? Omul nu a avut nici o intentie rea, sunt sigura de asta, nici un gand pervers insa dintanta dintre noi era prea mica, prea mare parte din corp era implicata ... mai grav a fost ca au venit si altii sa ma invite insa a trebuit sa pun piciorul in prag si sa refuz categoric invitatiile.
Refuz sa fiu o papusa pipaibila, refuz sa imi mai incalc principiile, refuz sa traiesc carpe diem pentru ca refuz sa am parte de amintiri ce ard, de cosmaruri, de bucuria ce mi-ar fi furata pentru o ora sau o noapte de voluptate.
Am fost creata perfect, cu prea multe detalii respectate, atata precizie si strictete in executie ... insa mai presus de orice, cand toate sunt respectate pana la ultima slova, Dumnezeu vine sa se intalneasca cu mine si sa sfinteasca locul. Iar eu vreau ca El sa locuiasca in mine, vreau sa fiu un cort umblator, purtator de Dumnezeu chiar de pentru ceilalti voi fi considerata proasta, nebuna, chiar de medicii imi vor da pentru diminuarea vazului si auzului din cauza anilor ce trec remediul cu viata sexuala, eu vreau sa ma bucur de bataliile castigate cu mine cand poftele vin atata de natural si de ... subtil si imbietor.
Ma astept la un torent de invective ... fiind pro virginitate, castitate, pro pastrare a legamantului fata de partenerul de viata, pro neimplicare in relatii sexuale ocazionale, sau de durata in afara casatoriei, pro pastrarea curata fara atingeri fierbinti.
De ce sunt pro toate astea? Pentru ca mi-am citit manualul fabricatiei, de utilizare si mi-am gasit scopul pentru care am fost creata si nu vreau sa ma simt rebut, vreau sa ma bucur de ce sunt, cum sunt, de perfectiunea cu care am fost creata, de intalnirea cu Domnul.
Sunt pro fericire insa nu aceea ce lasa gust amar si remuscari ce trebuie anesteziate.

Imagine preluata de pe http://www.flickr.com/photos/mtausb

18 comentarii:

AnnaBananna spunea...

ce ai scris tu azi... e ca o gura de aer proaspat... atat am auzit "contra" in fiecare luni la seminarii si cursuri, si asa m-a chinuit...dar am devenit oarecum imuna, nu ma mai socheaza sau oripileaza cand aud de "partener de scurta durata",... din pacate.. si asa aveam nevoie sa aud pe cineva spunand clar si la obiect partea "pro"...
multumesc!

Corina spunea...

Inainte de a ma casatori am fost pusa si eu in situatia de a "da socoteala de verginitatea mea". Cineva m-a intrebat m-a intrebat nonsalant daca nu am vreo boala de nu s- aculcat nici un barbat cu mine. Am raspuns si eu la fel de nonsalant: "Sunt pocaita doamna, POCAITA si eu il iubesc pe Hristos si Biblia ma invata s ama pastrez curata." Nu a mai avut replica, dar sunt sigura ca nici nu am convins-o ca as fi prea sanatoasa.

Iar la primul meu control ginecolgic medicul mi-a pus intrbeai de genul: "cate avorturi?" - ZERO, "cate naseri?" - zero, cati parteneri pana acum ? - UNUL SINGUR, zic eu sincerla care medicul imi spune zambind: "Doamna Aredoaie nu e nevoie sa scundeti nimic, nu sunteti la spovedanie, sunteti la medic."

Ma rog pentru voi, fecioarele intelepte, sa va pastrati pure intr-o lume din in ce mai murdara si sa nu uitati ca rasplata asteptarii voastre curate va veni.

DOmnul cu tine Cela.

cella spunea...

Anna,
cred ca e nevoie sa reauzim unele adevaruri, sa le reanalizam, sa vedem unde e firul rosu pe care Il urmam ;)
Ma bucur ca ti-a prins bine;)

cella spunea...

Corina,
tot comic a fost la un control medical cand dr s-a uitat si m-a intrebat daca cu capul sunt ok.
i-am zis ca sunt in parametrii normali =))
Multumsc de coment Corina.

denisia spunea...

Buna dimineaţa Cella... ştii de ce trec pe aici în fiecare zi? mă încarc cu bucurie, cu idei şi lucruri super la care mă gândesc şi peste zi.

Referitor la ce ai scris... şi eu sunt pentru o viaţă curată( cei care nu pricep asta, îi las în pace, nu mă chinui să explic)...şi când spun viaţă curată mă refer la trup, minte, inimă.

eu cred că nu e suficient să te păstrezi curată pentru soţul tău, dacă inima ta nu a făcut acelaş lucru... poţi să nu ai o viaşă sexuală activă, iar tu să încerci să seduci, să frângi inimi, prin modul de a te afişa în faţa celorlalţi, prin tot felul de "prietenii" dar care nu implică şi o relaţie sexuală... poţi distruge vieţi şi prin modul usuratec de a vorbi, a da de înţeles...

Cellaaaaaaaaaaaa.... opreşte-mă...

mai vin...

cella spunea...

Denisia, nu te opri;))
zi-i ca-i zici bine;)
si te mai astept;)) ... aaaaa, mai ai capsuni?

Irina spunea...

:) imi place articolul..mi'a sarit in ochi mai ales partea cu templul Sau.Dumnezeu accepta toti oamenii, dar nu in orice conditie pot avea o relatie adevarata cu EL..
Sa inteleg ca nu ai sa scapi de migrene, nu?:))pacat ca doctorii nu prea fac legatura intre latura emotionala, psihologica si fizica a omului, cum face Dumnezeu cand isi impune standardul..sau nu o promoveaza de fapt.si of..am auzit vorbind persoane care si-au pierdut virginitatea inaintea casatoriei si ataat de constiente erau de binecuvantarea care au pierdut-o..dar na, daca e greu sa intelegi manualul de utlizare pentru fiecare..

cella spunea...

Irinaaaaa,
e mai usor sa traiesti si sa gresesti necititndu-ti manualul;)

De migrene nu am cum sa scap ... mi le-a lasat tata mostenire=))

kis spunea...

pe vremea noastra acesta era un subiect tabu.se discuta doar in familie discret;nu la scoala nu la biserica.
acum in sec 21 daca esti pro castitate esti desuet.

cella spunea...

Kis .... m-am gandit la un moment dat, oare ce vei zice? ... ;))
nu sunt desueta, sunt normala;))
un weekend de poveste iti doresc;)

A,Dama spunea...

Cella,
Tu cu ce te ocupi la biserica? :)

cella spunea...

A.Dama nu stiu ce sa zic ;)) acum. Fac multe ... prezentari, organizez sarbatorile, ... multe ... am grija sa tin coristii aproape ;))
de ce intrebi?

A,Dama spunea...

Ma gandeam ca predici... :)

cella spunea...

Oooo, Doamne ... nu.
Si sunt foarte emotiva in speech-uri si bocesc ... prefer sa nu ies in fata :D

A.Dama spunea...

In sfarsit, cineva ca mine. :)

cella spunea...

Daca ar fi sa spun ceva teorie fara sa fie nimic personal... ar fi ok ... just bussiness ... dar cand imi deschid inima si ... stiu ca pot fi interpretata si judecata ... mama mama ce emotii am :D

A.Dama spunea...

Mie pur si simplu nu-mi place locul ala din fatza sau microfonul.

:)

Au fost niste mesaje in care mi se spunea sa urc pe scena, ca trebuie sa vorbesc multimilor...

Cand se vor implini, chiar ca va fi o minune, Cella. :)

cella spunea...

Sa ma rog pentru ele?;))