vineri, 11 iunie 2010

ma iubesti

Dumnezeu are sentimente? Cum si le arata? Eu de unde sa stiu ca le are?
Un aspect despre Dumnezeu mi-i greu de inteles si anume dragostea Lui. O vad manifestata in istoria poporului Israel ... minuni, semne, ei se comporta cum se comporta, fug la idoli, nu asculta, il ignora ... ii lasa in robie pana in sfarsit ei se gandesc la El. iar ii scoate din robie, le da pamantul inapoi, le reda gloria insa ca intr-un cerc vicios, ei iar calca pe bec parca mai dezastruos si ... iar pleaca in robie, idoli, paganism ... si iar se intorc ... Iar El mereu le spune ca ii iubeste. Se compara cu un sot si e cam socant in imaginile ce le foloseste ... Israel se comporta mai rau ca o prostituata, nu se mai vinde pentru placeri ci plateste pentru ele ...
Dar, Doamne ... de ce nu i-ai lasat in banii lor? Nu vor sa ii iubesti, sa fie sanatosi. La revedere si la gara. Ce tot atata ii rogi sa se lase iubiti. Sunt altii ce abia asteapta. Mi-a atras atentia un aspect dimineata citind Ezechiel 20. Nu i-a lasat in banii lor "de dragul Numelui Meu". Adica cum de dragul Numelui Tau?
Nu i-ai lasat in plata lor pentru ca asta ar fi insemnat ca Tu nu iti tii cuvantul, promisiunile, ca Te joci cu ele, ca faci promisiuni in vant, ca te schimbi, ca esti limitat in rabdare sau dragoste sau cine stie ce idei le mai treceau prin cap ....? Da, are logica.
In vechime vorbeai prin profeti si le reaminteai, efectiv le reaminteai de dragostea Ta, de promisiunile Tale ... si parca vorbeai cu gardul .... aveau istoria lor, aveau minunile de care auzisera ... chiar era asa de greu sa stea langa Tine? Mi-e usor sa ii judec pentru ca nu sunt in papucii lor, nu traiesc in contextul lor  si am avantajul de a vedea firul lor rosu in istorie ... si inainte de a da cu piatra sa ma uit la mine si sa ii las pe altii ...
Pe cruce, moare Isus pentru mine. Acolo iti strigi Tu dragostea pentru intreaga omenire, acolo ai ales sa faci din toate popoarele, neamurile, culorile oamenilor copiii ai Tai. Sa ma incluzi si pe mine, asa cum sunt.
Si ma iubesti iar eu nu Iti inteleg dragostea, sunt o plangacioasa, o alintata, cum nu imi dai ceva cum ma asez in fund si dau din picioare tipand plina de nervi si stau bosumflata ... pentru ca vreau sa ma iubesti cum vreau eu, nu cum vrei Tu. Am niste idei de ma doare mintea si pe mine cand imi amintesc de ele ... si cum ceva nu-i in regula, ma ratoi la Tine cu o aroganta de numa, numa ...
Uneori vreau sa vad dragostea ta manifestata uman si uit ca Tu esti Dumnezeu, ca ai o alta natura, ca eu sunt limitata ... Zilnic, la tot pasul imi arati dragostea ta, mi-o strigi in fata de-mi faci parul sa se miste si uneori te intreb la fel de nonsalant ca si Israel in vechine: "Cum m-ai iubit?".
Ieri, am decis sa ma opresc ca sa vorbim, sa Te ascult, sa imi repar cortul, altarul, sa imi sterg urechile ca se pare ca-s cam infundate ... poate am dopuri si de asta nu aud, sa Te las sa imi vorbesti si pentru ca suntem numai noi doi sa las masca jos ... cred ca sunt mii de masti pe care va trebui sa Te las sa le deslipesti cu rabdare ... sa Te las sa fii Dumnezeu si sa nu Te mai reduc la uman, limitat ...
Ma iubesti nu pentru ca merit, nu pentru ca as fi eu frumoasa, desteapta, cu abilitati de nu stiu care. Ma iubesti de dragul Numelui Tau. Ma iubesti pentru ca Tu esti cel ce vrea ca eu sa nu pierd binecuvantarile. Ma iubesti dincolo de intelegerea mea, dincolo de cat pot eu gandi. Imi strigi asta la fiecare miliardime de secunda, la fiecare pas fie ca vad, fie ca nu ... si eu trebuie sa invat sa iubesc ca Tine?

4 comentarii:

Otniel spunea...

DA,invatam sa iubim ca El!

cella spunea...

apoi daca ai scris cu majuscule inseamna ca nu e o optiune ...

Road signs- My journey spunea...

Puterea unui legamant. Am intrat in apa aceea de botez, cum a stat Israel sub munte si au promis ca Il urmeaza. Am vrut sa Il urmez cum au vrut si ei, dar nu cred ca am inteles puterea unui legamant. Acum cred ca daca nu renunt, cum nu a renuntat El la mine si la Israel, pana la urma ma invata El cum sa iubesc si sa fiu credincioasa:-)

cella spunea...

Si are atata rabdare cu mine cand eu parca uit de legamant, de el, ... de toate ..