luni, 29 noiembrie 2010

Ma iubesti?

De ce au stat ucenicii langa Isus trei ani de zile? De ce veneau multimile la El? De ce veneau bolnavii? De ce Il primeau vedetele religioase in casele lor? Numai pentru a le creste vedetismul? De ce da Zacheu atata bogatie numai pentru ca se intalneste cu Isus? De ce femeile nu se simt inferioare, sclave, tratate ca obiecte cu Isus? De ce copiii alearga la El? De ce dupa inviere, Maria cand Il recunoaste nu vrea sa Il lase sa plece? De ce Petru cand afla ca Isus e pe malul lacului, se imbraca, sare in mare si inoata o bucata buna pentru a se intalni cu El? Si, sa nu uit ca asta e dupa ce se lepadase de El, nu o data ... ci de trei ori ... in public, ... in stil mare.
De ce Maria Magdalena sparge ce avea ea, adica vasul cu parfum ce ar fi trebuit sa il sparga cand se casatorea, la picioarele Lui Isus. E clar ca nu de dragoste romantica era vorba acolo.
Ce au gasit oamenii astia la El? Ce fel de dragoste are El de te provoaca sa nu te arunci in mare sau de la etaj, nu te lasa sa iti bei mintea si sufletul din sticle, sa nu iei pastile ca sa iti curmi zilele, sa te duci singur la dezalcolizare, dezintoxicare, la tratament pentru bulimie, anorexie, detoxifiere, ce te provoaca sa te lasi de schimbat partenerii si sa te dedici unuia singur si Lui. Ce are dragostea asta de schimba ratatii in oameni de valoare? Ce putere are dragostea asta de poti sa ierti pe cei ce te-au violat, ti-au omorat ce era mai drag, te-au persecutat, schingiuit, mutilat, denigrat in mod jalnic?
Azi, aici, acum sunt cu Isus si ma intreaba:
Cella, ma iubesti?
Doamne, Tu stii ca merg la biserica, ca imi dau zeciuiala, ca sunt implicata in aia si aia si aia si mai iert, mai uit, mai iubesc ...
Stiu astea Cella ... stiu bine ce faci, cum faci si cat faci. Dar, Ma iubesti?
Doamne, ... nu inteleg multe din ce spui si vrei ... nu Te inteleg nici pe Tine complet ... am o gramada de intrebari pe care inca nu stiu daca sa Ti le pun, dar Tu vezi ca respect ce spui Tu, ca imi pun limite la multe ca sa nu Te supar, ca ....
Stiu si astea Cella ... vad, ochii Mei sunt indreptati asupra ta mereu ... nici o miscare a ta nu-mi e necunoscuta, nici un gand, nici un fir de par nu se desprinde de pe capul tau fara ca Eu sa stiu, nici o celula nu se schimba fara ca Eu sa nu o controlez. Dar, Ma iubesti?
Doamne, nu stiu sa Te iubesc, nu stiu cum, nu Te iubesc cum ma iubesti Tu .... dar vreau, vreau sa Te iubesc cum pot eu mai mult si mai bine. Vreau sa Te iubesc cu fiecare por, fiecare celula, fiecare clipa dar am nevoie de Tine ca sa ma inveti, ca sa ma ajuti.
Sunt aici, Eu nu ma schimb. Eu sunt acelasi, ieri si azi si in veci.

6 comentarii:

Dani spunea...

Chiar ma gandeam la asta ieri... Eu Il Iubesc ataaaaaaaaaaaaaaaat (*isi largeste bratele cat de tare poate*) si chiar mai mult, mai mult decat oricine:D dar nu pot sa ma opresc din a ma minuna - El ma iubeste mai mult. EU il iubesc cu toata dragostea, dar toata dragostea mea e infima in comparatie cu dragostea lui pentru mine... Cred ca daca as putea sa-l iubesc cum ma iubeste el pe mine as pocni de la atata dragoste:D

cella spunea...

Oare a pocnit cineva de prea multa dragoste?

Dani spunea...

well, nu cred sa existe vre-un om care sa aiba dragostea Lui:P si daca ar fi, fii sigura ca ar pocni xD

cella spunea...

Asa ma gandeam si eu ca nu pocneste ;))

elena marin-alexe spunea...

Ce geloasa sunt pe ucenicii care au stat langa El! Ce mult mi-am dorit sa fi fost in locul lor...

cella spunea...

Elena,
pe de o parte sunt invidioasa pe ei ... pe alta nu :d