joi, 21 iulie 2011

testament regal

Imi place de David, ma regasesc in el insa vreau sa nu uit ca a fost un om, a gresit, a facut-o lata tare insa invat de la el ca dincolo de cat pot intelege dupa atata vreme din viata lui este ca L-a cautat pe Domnul din toata inima. A facut din  Dumnezeu prioritatea lui numarul 1.
Incoronarea lui Solomon a fost, au trecut doi ani si ceva de co-regenta si ... regele Solomon este chemat la palat. Batranul rege vrea sa ii vorbeasca. Solomon urca in graba treptele si ajunge la David cu respiratia intretaiata:
- Da tata ... de ce m-ai chemat?
- Solomon ia loc aici langa mine ... eu ma duc, "merg pe calea pe care merge toata lumea. Intareste-te si fii om."
- Unde vrei sa pleci tata?
- Copile ... eu voi muri, asta e calea pe care merge toata lumea ... Imbarbateaza-te, nu te lasa doborat, nu lasa tristetile, necazurile, dusmanii sa isi bata joc de viata ta. Vei ramane in locul meu si te rog "Pazeste invataturile Domnului, Dumnezeului tau, umbland in caile Lui si respectand legile, poruncile, hotararile si marturiile Lui, dupa cum este scris in Legea lui Moise, ca sa propasesti in tot ceea ce vei face si oriunde vei merge si pentru ca Domnul sa-si tina promisiunea pe care mi-a facut-o cand a zis: Daca fii tai vor veghea asupra caii lor, umbland cu credinciosie inaintea Mea, din toata inima lor si din tot sufletul lor, nu vei fi lipsit niciodata de un urmas la tronul lui Israel".
Un rege face legea in regatul sau, pentru oamenii peste care domneste si traieste dupa legile facute de capul si de staff-ul sau. Insa ca tu sa fii binecuvantat, placut inaintea Domnului, pazeste Legea data de Dumnezeu poporului Israel. Vei ramane rege peste Israel, peste poporul Lui Dumnezeu, nu peste orice popor .... Trebuie sa il carmuiesti dupa legile lasate de Dumnezeu special pentru poporul Sau. Daca vei respecta, vei medita, trai dupa legile Lui Dumnezeu, vei ajunge un rege puternic, intelept. Dumnezeu va fi cu tine oriunde vei merge si orice vei face. Insa mai mult de atat, daca tu vei ramane pe calea Domnului cu credinciosie, El isi va tine promisiunea facuta mie. De tine dragul meu copil depinde daca Domnul isi va putea tine promisiunea facuta mie ca pe tronul lui Israel sa fie urmasii mei ....
Nu pot muri pana nu iti spun ca sunt doi oameni cu care ar fi trebuit sa rezolv niste probleme insa la acel moment nu am luat cea mai inteleapta decizie, le-am dat sansa sa isi revina, sa isi revizuiasca atitudinea insa ... degeaba. Unul din ei e Ioab,  verisorul meu care se arata prietenos, loail casei noastre insa care ne cauzeaza mult rau. A omorat doi oameni mari, pe Abner si Amasa, doua capetenii a poporului Israel ... sa nu uiti ca si pe fratele tau Absalom tot el l-a ucis. Sa nu uiti asta Solomon ... Trateaza cu intelepciune modul in care il vei cobori in locuinta mortilor ...
Un alt om caruia i-am acordat sansa a fost Simei. La acel moment mi s-a parut ca am luat decizia corecta insa ... cand un om rosteste blesteme peste rege, unsul Domnului, el de fapt arunca blestemele pe Dumnezeu si ... nu poate sa traiasca un astfel de om. Legea spune clar ca el trebuie sa moara. Sa nu il lasi sa traiasca.
Eu am fost un razboinic, un om cu sange fierbinte, poet, scriitor, dansator, judecator, ... tu insa esti intelept, vad calitatea asta in tine. Tu gandesti lucrurile mai mult decat mine. Rezolva aceste probleme cu intelepciune.
Dragul meu, nu ii uita pe cei ce mi-au facut bine. Sunt in casa noastra, la masa cu tine ... e vorba de copiii lui Barzilai ... si el a mers pe calea pe care merg eu ... poarta-te cu bunatate fata de ei caci tatal lor a fost cel care mi-a stat alaturi cand lui Absalom i se urcase domnia la cap ....
"Imbarbateaza-te si fii om. Pazeste invataturile Domnului ..."
David a plecat pe calea pe care merge toata lumea ... si a fost ingropat in Cetatea lui David. A domnit 40 de ani in Israel, 7 ani la Hebron si 33 de ani la Ierusalim. In locul lui ramane Solomon care preia domnia in timp de pace, cu dusmanii supusi .... si domnia s-a intarit foarte mult.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Buna seara.
Sunt administratorul siteului www.retete-sanatoase.ro.
Va contactez sa va intreb daca doriti un schimb de link (noi va punem adresa siteului dumneavoastra la noi iar dumneavoastra ne puneti adresa noastra).
Daca doriti asteptam sa ne contactati la adresa de email office@retete-sanatoase.ro.
O seara placuta.

katy spunea...

imi place la nebunie piesa asta!!!