luni, 18 iulie 2011

update misiune 2011

In Moldova de dincolo de Prut, la Biserica Lumina Lumii, "misionarii" acum (e 5.23 dimineata) dorm. Unii stiu la ce si unde au venit. Unii erau ieri cumva entuziasmati, cumva disperati, pierduti.
Nu mai e de mirare acum pentru mine sa fiu sunata si sa mi se spuna ca masinile nu trec Vama. Sambata, nu au reusit sa treaca dincolo cu masinile inchiriate ... asa ca au fost nevoiti sa astepte masinile romanesti, rutierele ca sa poata ajunge in Moldova. Daca la mine primiii "misionari" trebuiau sa ajunga vineri dupa amiaza ... timpul s-a dilatat pana sambata seara tarziu pentru ca la una din masini, cei de la service au uitat niste carpe la motor si ... masina nu mai primea aer. Normal ca ... a intrat in functiune reteaua romaneasca de telefoane si cunostinte cu oameni angajati pe la service-urile noastre ... S-a gasit problema, s-a rezolvat. Intre timp insa ... era nevoie de masina proaspat reparata in alta parte. Asa ca ... apare o alta masina "dispusa" sa faca treaba vreo doua saptamani.  Numai ca pe la 1 sambata noaptea sunt sunata sa mi se spuna ca a murit bateria masinii ... si vor ajunge candva. Dar, s-a rezolvat si asta.
Au trecut la propriu prin furtuni, au vazut cum in cateva secunde soselele devin impracticabile din cauza volumului mare de apa, insa au prins si o caldura de sauna ... "nici cand joc fotbal nu sunt atat de transpirata" (spunea ieri cineva).
Nostalgicii intrebau: oare cum va fi fara Mircea Danciu, Laura Repede, Kati Chiuariu, Dave si John. Nu voiau sa creada ca eu nu voi merge, ca Chris Muraru nu va fi acolo sau ca va ajunge cumva. Chiar credeau ca avem glume in program. Manu Ceausu si Simona Guralivu sunt scuzati anul acesta pentru lipsa de participare ...
Am stat cu ei ieri si ultima "echipa" avea vreo trei zile de cand era pe drum, fara sa doarma cum trebuie pe undeva, cu nervii cam intinsi ... mai erau lucruri de luat ... se punea problema sa mai ramana inca cateva ore. Deja li se acrise de mancare fast-food si la un moment dat, una din fete spune: "nu sunt aici pentru mofturile mele, pentru confortul meu. Sunt aici venita sa slujesc, pregatita psihic sa renunt la mine ca sa slujesc pe Dumnezeu slujindu-i pe oameni."
Am realizat din nou ca sunt iar sunt prinsa in mreaja ideii in care cred ca lumea se invarte in jurul meu, ca oarecum sunt buricul pamantului, ca sunt importanta si lumea graviteaza in jurul meu. Surprize, surprize! Nu e asa deloc. Eu sunt cea care gravitez in jurul Lui Dumnezeu. Eu sunt cea care am fost creata sa gravitez in lumea Lui, am viata pentru ca El mi-a dat-o, pot fi mantuita daca aleg ca cred ca jerfta Lui Christos de pe cruce ma poate salva, ca sangele curs pe cruce poate spala pacatele mele, ca Duhul Sfant e in mine soptindu-mi despre Tata, despre Christos, despre cer.
Multumesc Domnului pentru cei ce au venit, au ales sa-si lase casa si familie ca sa slujeasca acolo cu ceea ce au au ei mai bun. In acelasi timp, multumesc si pentru familiile lor, unele au facut sacrificii sau fac ca ai lor sa fie in Moldova sa slujeasca.

4 comentarii:

AnnaBananna spunea...

Stai asa ca inca nu a trecut oala de facut porumb fiert sub presiune si nici acele alea multe :)) si altele. Le trimit acum, sper sa treaca. Iar Nico inca nu si-a primit bagajul :D

cella spunea...

Deci ... se va manca si porumb fiert, nu? =))
Iti amintesti ce-a zis Daniel Ardelean ieri? Baptistii primesc minunile a doua zi dupa ce ser oaga si penticostalii in ziua in care le cer.
Ia alege azi cand vrei sa primesti minunea ;))

Livius spunea...

De ce este diferenta intre baptisti si penticostali? Intreb si eu asa , nu ca sunt curios, dar vreau sa stiu.

cella spunea...

Daniel Bora povestea ca anul trecut a trecut vama cu masina "plina" insa dupa ce a stat in vama o zi. Daniel Ardelean insa ii spune sa aibe credinta ca azi (adica ieri) vor trece vama.
Sa nu mai fie baptist si sa creada ca minunea se va implini maine ci ca se va implini azi.
Nu era vorba de diferente, de ce cred unii sau altii ...
Iar cei doi Daniel ieri au experimentat minunea ;))