joi, 6 octombrie 2011

ce aduce binecuvantarea?


– Prindeţi-i pe profeţii lui Baal! le-a zis Ilie. Nici unul dintre ei să nu scape!
I-au prins, iar Ilie i-a dus la uedul (paraul) Chişon şi i-a înjunghiat acolo.
 Apoi Ilie i-a zis lui Ahab:
– Du-te, mănâncă şi bea, căci se aude vuietul unei ploi puternice!
Ahab s-a dus să mănânce şi să bea, dar Ilie s-a suit pe vârful Carmelului, s-a plecat la pământ, şi-a aşezat faţa între genunchi şi i-a zis slujitorului său:
– Du-te şi uită-te spre mare!
El s-a dus şi s-a uitat.
– Nu se vede nimic! i-a zis el.
Ilie i-a zis de şapte ori să se ducă din nou.
A şaptea oară, slujitorul i-a zis:
– Un nor mic cât o palmă de om se ridică din mare!
– Du-te, i-a zis Ilie, şi spune-i lui Ahab: „Pregăteşte-ţi carul şi coboară-te ca să nu te prindă ploaia!“
Între timp cerul s-a înnegrit de nori, vântul a început să bată şi a venit o ploaie puternică. Ahab s-a urcat în car şi s-a dus la Izreel.
Mâna Domnului a venit peste Ilie, care şi-a încins mijlocul şi a alergat înaintea lui Ahab până la intrarea în Izreel.

Privind textul din prisma vremii moderne in care ne traim zilele putem gandi cam asa: Vai! Ce talibani! Nu stiau ca trebuie sa accepte pe orice om asa cum e, cu credintele si obiceiurile lor? Cata lipsa de educatie, de inteligenta! Niste barbari dom`le! Numai ca cu Regele Lui Israel nu merge asa. Gasesc in Deuteronom 13 ce trebuia facut omului care instiga alta persoana la idolatrie si ce trebuia facut cetatii unde idolatria era infloare. Ca in armata: "Ordinul se executa! Nu se discuta!". Vrei binecuvantare de la Dumnezeu in viata ta? Asculta. Vrei ca El sa fie Regele tau, mantuitorul tau? Asculta. Nu de orice zice ziarul postul de tv, horoscopul si Mama Omida. Ci de ceea ce spune Biblia. Punct.

Poporul ii macelareste pe cei 400 de profeti iar Ilie pleaca sus pe munte, singur ... departe de multime.  Auzise sunetul ploii insa nici un semn pe cer. Il roaga pe slujitor sa verifice spre Marea Mediteraneeana de unde trebuia sa vina ploaia si de sase ori raspunsul e acelasi: NIMIC.

Ilie nu se duce semet pe coasta muntelui, isi pune mainile in solduri si asteapta zambind ironic sa vina ploaia. "s-a plecat la pământ, şi-a aşezat faţa între genunchi". Era in prezenta Domnului, nu putea sta oricum .... A saptea oara un nor mic cat o palma de om se ridica din mare si vine spre Carmel cu o viteza uimitoare. 


Ploua!
Ploua dupa trei ani si jumatate!
Ploua dupa ce poporul a luat decizia sa Il slujeasca pe Dumnezeu!
Ploua dupa ce poporul a ucis pe cei ce ii instigau la idolatrie!
Ploua dupa ce poporul a recunoscut cu voce tare ca Dumnezeu este Domnul!
Ploua dupa ce asculti.
Ieri, am prins un fragment dintr-o stire sau emisiune la TV. Era vorba de cat de afectata este agricultura dupa seceta ce s-a abatut asupra Romaniei in cele trei luni de cand nu a mai plouat. Numai am auzit dialogul, nu am vazut si fetele celor ce participau la discutie. Insa unul din ei, foarte sigur pe el a spus: Cauza dezastrului din Romania este: Dumenzeu in primul rand si seceta. 


M-a pufnit rasul cand l-am auzit. Insa un alt nene l-a intrebat: "nu cumva credeti ca avem si noi o vina?" "Ce vina? De cand ma rog sunteti dumneavoastra asa religios?" Si discutia s-a deplasat spre altele.


Si daca ascult ce se intampla? "Dacă veţi lua aminte la aceste legi, dacă le veţi păzi şi le veţi împlini, atunci Domnul, Dumnezeul vostru, Îşi va respecta legământul şi Îşi va păstra faţă de voi îndurarea pe care a jurat-o strămoşilor voştri. El vă va iubi, vă va binecuvânta şi vă va înmulţi. Va binecuvânta rodul pântecelor voastre şi rodul pământurilor voastre, grâul, mustul şi untdelemnul vostru, creşterea cirezilor voastre şi creşterea turmelor voastre în ţara pe care a promis-o strămoşilor voştri că v-o va da. Veţi fi binecuvântaţi mai mult decât toate popoarele; la voi nu va exista nici un om şi nici un animal sterp. "

2 comentarii:

Tafnat_Paeneah spunea...

Strigă de bucurie, Cella!Strigă de veselie, fiică! Bucură-te şi saltă de veselie din toată inima ta, Domnul, Împăratul lui Israel, este în mijlocul tău; nu trebuie să te mai temi de nicio nenorocire!

cella spunea...

As traduce versetul asta asa: lasa bucuria, fericirea, pacea care vin din Domnul sa iasa, sa explodeze ... nu mai sta teapana, rece, impersoanala!
Esti chemata sa dansezi de bucurie in prezenta Imparatului tau.