vineri, 7 octombrie 2011

"Ia-mi viaţa acum!"

Daca esti crestin nu ai voie sa suferi de ... depresii.
Daca esti crestin nu ai voie sa fii bolnav.
Daca esti crestin nu ai voie sa ai nevoie de momente de singuratate.
Daca esti crestin trebuie sa fii vesel, cu zambetul pe buze, intotdeauna sa ai cuvinte de incurajare, sa nu te enervezi, sa dai cui iti cere bani, mancare, haine .... ajutor chiar daca iti vine sa ii dai una peste ochi cand stii ca lenea si nesimtirea sunt la rang inalt la si in acea persoana.
Daca esti crestin trebuie sa te prefaci ca esti prost, sa ii lasi pe altii sa isi bata joc de tine cat mai nesimtit posibil, sa se foloseasca de tine ca de o carpa, .... ca doar asa sunt crestinii, nu?

Da, afirmatiile astea le aud destul de des. Iar despre Ilie aud o gramada de lucruri. Nu am studiat medicina insa stiu ca in organismul nostru exista un sistem functional si daca il dau peste cap, adica daca il dezechilibrez fizic, chimic sau emotional, merg in deriva, depresie, boala. Emotiile puternice pozitive atrag imediat dupa ele depresia. Energia depusa intr-un efort sustinut se duce si ma lasa fara vlaga, franta fizic, psihic, emotional si la fel ca Ilie am spus si mai spun si eu: "Ia-mi viaţa acum!" Si Domnul nu ma asculta insa imi aminteste ca trebuie sa mananc, sa iau medicamente, sa dorm, sa ma odihnesc.

Aveam 21 de ani cand m-am dus la doctor cu niste dureri cumplite de stomac ...spuneam eu. Am iesit de la doctor cu un diagnostic care m-a fortat sa ma trezesc la o alta realitate. Eram suspecta de pancreatita. Daca o mai tineam asa in jumatate de an ma duceam "la locuri de verdeata".

Am fost intrebata daca consumam alcool si fata mea trada faptul ca nu. Dar suparari ai? De alea aveam si de dat. Mi-a dat un sfat ce suna comic insa e sanatos: "Supararile si necazurile trebuie sa inveti sa le pui undeva unde chiar daca creste, nu doare!". Tratamentul pe care mi l-a prescis a fost de lunga durata ... lista cu ce aveam voie sa mananc si nu, parca nu se mai termina. Normal ca nu am repectat chiar tot ce mi s-a spus insa in timp m-am obisnuit sa ma lipsesc de anumite placeri culinare, sa spun "Noapte buna!" cand petrecerea era in toi sau sa spun NU pot veni la o anumita ora tarzie pentru ca mi-as da organismul peste cap.

Nu imi mai pot permite sa imi bat joc de mine dintr-un motiv foarte clar: "Nu ştiţi că voi sunteţi templul lui Dumnezeu şi că Duhul lui Dumnezeu locuieşte în voi? " Dumnezeu locuieste in mine, in trupul meu  si eu sa imi bat joc de mine? Nu voi tine cura de infometare ca sa ajung ca si papusa Barby. Nu voi neglija sanatatea mea pentru ca Dumnezeu locuieste in mine si sa aibe El grija de locul unde sta. Mi-a dat cap cu creier si minte. Si, daca mi le-a dat trebuie sa le folosesc nu sa le pun naftalina!


Sunt fata Tatii. Nu a oricarui Tata ci a Creatorului cerurilor si universului, a Celui ce tine in mana Universul. Sunt infiata prin sangele Fiului Sau Isus Christos, am Duhul Sfant in mine. Nu pot sa nu am grija de mine. Nu pot. Nu sunt fii ca oricui. Nu sunt oricine, oricum,oriunde.

4 comentarii:

Oana spunea...

Multă pildă ai picurat în acest text.
După ce l-am citit, m-am ascuns. Mă rog, am vrut să mă ascund undeva... dar n-am reuşit :)

Nu doar emoţiile puternic pozitive dau depresie... ci şi celelalte.
În sănătate să fii, Fiică a Lui!

cella spunea...

Oana draga,
si emotiile negative ne secatuiesc de ... toata vlaga. De aceea trebe sa avem grija ;)
Multumesc copila;)

Misu Radovici spunea...

Frumos ca de obicei ..... hmmmm parca am mai auzit undeva de depresia lui ILIE :lol: Pacat insa ca BIblia ne invata atitea lucruri practice cum sa traim o viata de biruinta si se trece peste ele de parca nici nu ar exista.Ma bucur ca te-ai oprit la ILIe. :lol:

cella spunea...

Da, Kos a vorbit la radio de painea lui Ilie, de epuizarea ce durerea sau bucuria o aduce, epuizare ce duce la depresie ...
Ieri, la biserica de casa am facut o declaratie: "M-am indragostit de Ilie!". Unii stiau de care Ilie vorbesc, unii m-au intrebat: noi il stim? =))