marți, 15 ianuarie 2013

El vine!

1 Pustia şi pămîntul uscat se vor bucura, deşertul se va veseli şi va înflori ca şofranul; 2 va da flori din belşug, se va bucura mult şi va striga de veselie. Gloria Libanului îi va fi dată, măreţia Carmelului şi a Şaronului; vor vedea slava DOMNULUI şi măreţia Dumnezeului nostru.

3 Întăriţi mâinile slabe şi genunchii care se clatină!
4 Spuneţi celor cu inima speriată: «Întăriţi-vă! Nu vă temeţi! Dumnezeul vostru vine! El vine cu răzbunare şi cu răsplătire divină! El vine să vă mântuiască!» 

5 Atunci ochii celui orb vor fi deschişi şi urechile celui surd vor fi destupate; 6 atunci şchiopul va sări ca un cerb şi limba celui mut va striga de bucurie. 
Căci în pustie vor ţâşni ape, iar în deşert, izvoare.
7 Nisipul arzător va ajunge iaz, iar pământul însetat – izvoare de apă; iarbă, trestie şi papură vor creşte acolo unde odată locuiau şacalii. 

8 Acolo va fi un drum larg, o cale ce va fi numită «Calea Sfinţeniei» Cel necurat nu va călători pe ea, ci aceasta va fi doar pentru cei ce umblă pe Cale; nebunii nu vor ajunge pe ea. 9 Nici un leu nu va fi acolo, nici o fiară sălbatică nu va veni pe ea; nici una din acestea nu vor fi întâlnite pe ea, ci numai cei răscumpăraţi vor umbla pe acolo. 

10 Răscumpăraţii DOMNULUI se vor întoarce şi vor intra în Sion cu strigăte de biruinţă. O bucurie veşnică le va încununa capetele; bucuria şi veselia îi vor copleşi, iar necazul şi suspinul vor fugi de la ei.“ Isaia 35

Restaurarea, de orice natura ar fi, o face Domnul. Va face judecata apoi restaurarea si regenerarea omului si naturii. Judecata viitoare va face manile sa devina slabe, neputincioase si genunchii sa tremure ... Mainile le folosim sa lucram, picioarele ca sa mergem, genunchii ii indoim la rugaciune. Dar, Domnul nu isi lasa poporul prada disperarii, fricii ci le trimite o veste buna. " Dumnezeul vostru vine! El vine cu răzbunare şi cu răsplătire divină! El vine să vă mântuiască!" Da! Va judeca, pedepsi si mantui. Poporul Sau, cei ce au ales sa creada in El vor fi mantuiti. Mantuirea a venit prin Isus, Mesia. Toti cei ce cred in El sunt mantuiti, salvati. 

Implinirea acestor versete o gasesc descrisa in Noul Testament (B`rit Chadashah = B`rit inseamna legamant si Chadashah inseamna nou). Ioan Botezatorul cand era in inchisoare isi trimite ucenicii sa Il intrebe pe Isus daca El este Acel ce trebuia sa vina. "4 Isus le-a răspuns: – Duceţi-vă şi spuneţi-i lui Ioan ceea ce vedeţi şi auziţi: 5 orbii văd, şchiopii umblă, leproşii sunt curăţiţi, surzii aud, morţii sunt înviaţi, iar săracilor li se vesteşte Evanghelia. 6 Fericit este cel care nu se poticneşte în Mine! " (Matei 11:4-6).

Si natura va reinvia, va fi regenerata. Tot ceea ce era uscat si fara rod va fi bine udat sau cu apa din belsug si roditor. Acelasi lucru se aplica si oamenilor. Sub mana Domnului, un om caruia societatea nu ii acorda nici o sansa, poate deveni un om de baza. Desertul va deveni locuibil si sacalii care isi gaseau placerea in acest pamant plin de miraje vor disparea.

Drumul Sfinteniei nu este construit de maini omenesti, nu este un drum pe care platesti taxa de drum, taxa de uzura, nu poti mitui pe nimeni sa te lasa sa mergi pe el. Nu l-au gandit constructorii, inginerii, arhitectii sau edilii oraselor. Nu exista poduri care sa scurteze acest drum. Cei necurati, ce nu se sfintesc, cei ce nu accepta pe Cel ce vine sa aduca mantuirea, nu pot merge pe el. Pot in voia cea buna sa mearga cei rascumparati de Isus. Nici un leu, nici o fiara salbatica nu ii va ameninta pe calatori si nici nu vor aparea pe drum ca sa ii sperie. Rascumparatii Domnului vor calatori pe drumul sfinteniei cantand. Cantecul le va fi pus in inima de catre Mantuitorul si Rascumparatorul lor. 

Sunt pe drumul sfinteniei?
Progresez, bat pasul pe loc sau stau botoasa si dau din picioare ca un copil rasfatat si nepedepsit?
Ma bucur de calatoria pe drumul sfinteniei?
Am un cantec in inima? Il cant?
Isi da seama cineva ca eu merg pe acest drum? Ma intreaba cineva de el?
Jews News - Nothing is more beautiful than Jerusalem!

2 comentarii:

Livius spunea...


Eu merg pe acel drum descris de tine. Si sa sti ca am mai intalnit inca multi ce cu bucurie si devotament merg in aceeasi directie. Deocamdata, doar ne salutam si ne indemnam unii pe alti, dar ne si bucuram de cei ce merg hotarati inainte. Nu te ingrijoraa, nu esti singura. Te salut de la distanta.

cella spunea...

Imi place de Isaia ca e provocator, actual si pune punctul pe I.

Bucuria si cantecul sunt doua provocari mari si solicitante.

Va salut si eu!