luni, 20 mai 2013

binecuvantari pentru Sergiu si Lorena Profiri

Am ramas datoare mirilor cu cateva ganduri - binecuvantare. Si, cum cartea Ruth e una a harului Lui Dumnezeu, a binecuvantarii ce se revarsa peste cei ce vor sa faca din Dumnezeul Lui Avraam, Isaac si Iacov, Dumnezeul lor, nu pot decat sa iau pe Boaz si Rut de exemplu.

Povestea incepe cu un tata, o mama si doi copii. Elimelek (Imparatia vine pentru mine) isi ia sotia, Naomi (placuta) din Israel, din tinutul semintitiei lui Iuda si pe cei doi baieti, Machlon (Boala) si Chilion (Distrugere) si pleaca in Moab. In Casa Painii, adica in Bethleem, era foamete si Elimelek vrea sa isi salveze familia de la moarte, preferand sa nu asculte de Domnul. Legea Dumnezeului lui Israel in care i se interzice parasirea Israelului, amestecul cu alte popoare, si pleaca in Moab. Neascultarea ... se plateste scump, ca intotdeauna.

In perioada celor zece ani, cei doi copii se casatoresc alegandu-si neveste din Moab, vrand sa devina asimilati poporului in mijlocul carora locuiesc. Machlon se casatoreste cu Rut (Prietenie), fata regelui Moabului iar Chilion se casatoreste cu Orpa (Incapatanata). Traducerea numelor pare comica insa ... vreau sa nu uit ca numele era dat dupa trasatura predominanta de caracter a acelei persoane.

Naomi isi traieste viata aratand spre Dumnezeu mereu si fiind un exemplu pentru nurorile ei pagane. Ramane vaduva si apoi foarte repede devine soacra cu doua nurori vaduve. Neascultarea sotului are repercursiuni asupra intregii familii insa si asupra familiilor ce intra in relatie cu ei.

Revine in Casa Painii insotita de nora ei care se converteste la iudaism inainte de a pleca din Moab. Isi anunta nu doar in comportament adeziunea la iudaism ci isi afirma sus si tare credinta in Dumnezeul lui Avraam, Isaac si Iacov. Isi lasa tatal ce era rege in Moab, isi lasa familia regeasca, traiul de printesa si vine in Casa Painii unde ajunge ... cersetoare pe pamantul unui om bogat - o ruda a socrului ei, culegatoare de spice. Nu isi da ifose de printesa, vedeta, nu cere ca Naomi sa o slujeasca, nu face nazuri. Isi castiga painea muncind si mai mult de atat, isi ingrijeste soacra care ramasa vaduva intrase in depresie.

Pe scena apare un barbat, necasatorit, care cauta in viata de zi cu zi sa implineasca Legea Domnului. Numele lui este Boaz - in El este putere si era nepotul lui Elimelek. Mai mult de atat, era seful Sanhedrinului din Bethleem. Boaz arata indurare fata de matusa lui, fata de femeia care o insotea. O vede pe aria lui si ... porunceste angajatilor sa lase pentru ea snopi plini, nu doar paie. Mai mult de atat, seara cand va pleca acasa, sa ii puna si grau copt sa duca acasa, sa nu plece cu mana goala.

Urmeaza scena rascumpararii si povestea se termina primind public binecuvantarea sfatului batranilor si a oamenilor din cetate.

Sergiu si Lorena, voi nu sunteti Boaz si Rut insa ... va provoc sa nu lasati in viata voastra sa se adevereasca zicala: s-a dovedit in istorie ca oamenii nu invata nimic din istorie.

Fie ca Domnul sa faca din voi doi, oameni care se lasa schimbati de Cuvantul Sau, care isi lasa schimbat caracterul si viata.
Fie ca Dumnezeul lui Avraam, Isaac si Iacov sa devina Dumnezeul vostru nu numai in teorie sau putin la suprafata ci si in practica vietii de zi cu zi. El sa isi puna mana peste voi, sa va vindece si sa va intregeasca facandu-va una in El. Sa va gasiti Adapostul, Mangaierea, Vindecarea, Iertarea, Placerea, Desfatarea in Cel este Dragostea insasi.
Sa faceti din Legea Lui pasiunea voastra, o pasiune pe care sa o transmiteti si imprimati in copiii vostri. Legea Lui, Cuvantul Lui sa devina Apa si Painea vietii pentru voi.
Sa fiti ca familia lui Avraam, Isaac si Iacov in ceea ce priveste credinta in Dumnezeu, increderea in El si in promisiunile Lui. Sa intariti casa tatalui vostru si a familiei noastre. Sa duceti mai departe credinta in Isus Christos (Yeshua HaMaschiach) invatandu-va copiii ca Biblia nu e o poveste de adormit copiii ci e o poveste de dragoste scrisa de Dumnezeu, Dumnezeul in care voi va incredeti.
Domnul Ostirilor sa va ocreasca, pazeasca, sfinteasca, curateasca si sa reverse binecuvantarile Lui peste voi. Sa va dea hrana de toate zilele si sa va tina lipiti langa inima Lui iar voi sa va lasati iubiti de El.
Asa sa va ajute Dumnezeu!
 Elena Profiri - soacra mare.
 Valentin Profiri - socru mare si fratele meu.
 Sergiu Profiri - mire si al doilea nepot din clan.

 Legaminte, verighete ...emotii.
Si au ramas singuri ... credeau ei.
Clanul Profiri - cu cativa membri lipsa.
Fotografiile sunt realizate de echipa Klic Media si postate cu permisiunea mirelui.

2 comentarii:

Dorin Bejenaru spunea...

Frumos articol... felicitari!

cella spunea...

Multumesc!