vineri, 10 mai 2013

Eu voi ...! I will ... !

Capitolul 41 din Isaia este numit de comentatorii Bibliei si capitolul "Eu voi ..." (I will) in care pot sa vad promisiunile Domnului pentru poporul Sau.
"10 Eu te voi întări,
te voi ajuta şi 
te voi sprijini cu dreapta Mea izbăvitoare!
...
13 Nu te teme, Eu te voi ajuta!
14 Nu te teme, vierme al lui Iacov, rămăşiţă firavă a lui Israel! Eu Însumi te voi ajuta!’», zice DOMNUL, Răscumpărătorul tău, Sfântul lui Israel.
15 «Iată, te voi face o sanie ascuţită de treierat, nouă şi cu două rânduri de dinţi! Vei treiera munţii şi-i vei zdrobi, iar dealurile le vei face ca pleava.
...
18 Pe dealurile pleşuve voi face să curgă râuri, iar în mijlocul văilor – izvoare; 
voi preface pustia într-un iaz, şi pământul uscat – în izvoare de apă.
19 În pustie voi planta cedri, salcâmi, mirt şi măslini; în deşert voi planta laolaltă chiparoşi, ulmi şi pini,
...
27 Eu am vestit-o mai întâi Sionului, trimiţând Ierusalimului un aducător de veşti bune." Isaia 41

Tot in Isaia, insa in capitolul 14 vad alte promisiuni ... ce duc insa la pierzare celor ce se incred in cel ce le face.
"13 Tu ai zis în inima ta: 
Mă voi înălţa la cer; 
îmi voi ridica tronul mai presus de stelele lui Dumnezeu! 
Voi şedea pe muntele adunării, pe înălţimile din nord!
14 Mă voi înălţa deasupra norilor, 
şi mă voi face asemenea Celui Preaînalt!’"

Recitesc promisiunile si nu pot sa nu constat diferenta diametral opusa dintre cei doi care fac aceste promisiuni. Ultimele cinci sunct centrate pe cel ce le face, pentru el, pentru binele lui, pentru orgoliul si mandria lui.

Ma uit la promisiunile facute de Domnul si probat in istorie pot constata ca El face promisiuni cu si in toata autoritatea omnipotentei. El stia contextul istoric mai bine ca cei ce il traiau, stia dificultatile, luptele interioare ale celor din acea vreme, stia ce obstacole vor veni, anticipa ce posibile urgente se vor ivi, stia fiecare slabiciune a celor carora El le facea promisiunile si cu toate acestea, El spune: "Eu voi ...! "

Dumnezeu urmareste binele meu spiritual, fizic, psihic, mental, emotional. Imi asigura cadrul in care sa traiesc, imi asigura resursele necesare traiului in cadrul dat de El ... transforma desertul pentru mine, aduce apa in pustiul sau desertul in care ma zbat. Insa ... pot sa mor de inanitie sau de sete cu mancarea si apa langa mine. De ce? Simplu ... pentru ca pot refuza ceea ce El imi da si sa aleg promisiunile facute de Satan care e interesat numai de binele lui.

Niciun comentariu: