marți, 28 mai 2013

iubesc un Rob!

Isaia, in capitolul 42, spune ca va veni Robul / Slujitorul  עֶבֶד `ebed {eh'-bed} sau cum am gasit in Lexiconcordance: slave, servant
    1a) slave, servant, man-servant
    1b) subjects
    1c) servants, worshippers (of God)
    1d) servant (in special sense as prophets, Levites etc)
    1e) servant (of Israel)
    1f) servant (as form of address between equals)

Dex-ul spune asa:
SLUJITÓR, -OÁRE, slujitori, -oare, s. m. și f. 1. (Astăzi rar) Persoană care slujește (pe cineva); servitor, slugă. 2. (Înv.) Oștean în slujba domnului țării sau a unui boier. ♦ Reprezentant înarmat al stăpânirii; poteraș, jandarm.
Si pentru rob:
ROB, ROÁBĂ, robi, roabe s. m. și f. 1. (În evul mediu, în țările române) Om aflat în dependență totală față de stăpânul feudal, fără ca acesta să aibă dreptul de a-l omorî. ♦ Om care muncește din greu. ♦ Persoană luată în captivitate (și folosită la munci grele); captiv. ♦ (Pop.) Deținut, întemnițat. ♦ Fig. Persoană foarte supusă, foarte devotată cuiva. ♦ (În limbajul bisericesc) Persoană credincioasă; creștin. 2. Om aflat în relații social-politice de subjugare, de aservire. 3. Fig. Persoană subjugată de o pasiune, de o preocupare copleșitoare, de o obligație.

Ieri, cineva a spus "noi suntem slujitorii celor in slujba carora ne-am pus. Problema e ca trebuie sa ne coboram sub nivelul mintii lor si sa le dam dreptate, sa le spunem ca sunt importanti, destepti, intelepti si intelectuali".

Pentru ca studiez aceasta parte din Isaia acum, imediat mi-a fugit gandul la Slujitorul / Robul Domnului. Isaia Il descrie: "Iată-L pe Robul Meu, pe Care Îl sprijin, Alesul Meu, în Care-Mi găsesc plăcerea!
Voi pune Duhul Meu peste El, iar El va vesti neamurilor dreptatea.
2 Nu va striga, nu-Şi va ridica glasul şi nu-l va face să se audă pe drum.
3 Nu va rupe trestia zdrobită şi nu va stinge mucul care încă mai fumegă, ci cu credincioşie va aduce dreptatea.
4 El nu va slăbi, nici nu se va descuraja până nu va aşeza dreptatea pe pământ. 
Şi în Legea Lui vor nădăjdui ostroavele!»" Isaia 42:1-4

Dumnezeu Tatal se sprijina, are toata increderea, isi gaseste placerea in Slujitorul / Robul Sau. Afirmatia aceasta este repetata de insusi Dumnezeu in Noul Testament si o gasesc scrisa in Matei 3:17 "Şi din ceruri s-a auzit un glas, care zicea: „Acesta este Fiul Meu preaiubit în Care-Mi găsesc plăcerea!". El e Alesul, Fiul Preiubit, Unsul, Trimisul, Calea, Adevarul, Viata, Lumina. El este Cel care vesteste neamurilor dreptatea si are Duhul Domnului peste El. Dar, cine sunt neamurile? גּוֹי gowy {go'-ee} rarely (shortened) גֹּי goy {go'-ee},  
1) nation, people
    1a) nation, people
        1a1) usually of non-Hebrew people
        1a2) of descendants of Abraham
        1a3) of Israel
    1b) of swarm of locusts, other animals (fig.)
 n pr m
    1c) Goyim? = "nations"
Pot fi descendentii lui Avraam, ne-evreii insa pot fi popoarele, adica toata lumea, indiferent de culoare, nationalitate, zona geografica.

Robii pot deveni robi cu forta insa unii devin si raman robi din dragoste. Stapanul Isi gaseste toata placerea in Robul Sau, in Cel ce a decis sa devina Rob, in Cel ce a decis sa faca lucrurile asa cum Ii plac Stapanului. Fiul a decis sa devina Rob ca sa faca ce ii place Tatalui si asta ... din dragoste. Ma copleseste dedicarea, dragostea, devotamentul ce le gasesc in relatia asta. Duhul Domnului este acolo impreuna cu Tatal si Fiul. 

Dumnezeu Tatal, Stapanul ii spune lui Isaia cum sa Il descrie poporului pe Fiul Sau preaiubit, Robul, Alesul, Unsul, Mesia, Lumina, Adevarul, Viata, calea. El va aduce Viata in cei care vor crede in El. Ii va ridica din starea lor, ii va revigora, ii va innoi. Va pune Legea Lui, adica Dreptatea, Cuvantul Lui in inimile lor si ei Il vor urma, vor crede in El. Nu va impune sa fie ascultat, nu isi va face publicitate, nu va vrea sa aibe rating, nu va aparea pe la toate posturile de televiziune alaturi de fete mai mult sau mai putin dezbracate, voluptoase si fitoase. Nu va merge la sala ca sa isi "faca" muschii, nu se va imbraca ca sa i se vada toate formele si ca sa fie cool. Nu va fi modern ca sa atraga privirile, atentia. Nu va face orice ca sa fie urmat. Tot ce va face va fi discret, tandru, plin de dragoste, blandete, bunatate si mereu va arata spre Tatal.

Mi-e greu sa fiu slujitoare, sa nu spun si eu cateva asa ... de bun simt. In acelasi timp, mi-e greu sa ma las slujita ... e ca si cum m-ar umili cineva daca face ceva pentru mine. Pot si eu sa ma descurc singura. Am invatat sa imi rezolva problemele oricat de grele ar fi ... Si, conceptiile astea de independenta imi ingreuneaza vederea mintii si inimii de a-L vedea, intelege si simti pe Domnul. Am fost educata ca numai cei mai putin educati sau cu un coeficient de inteligenta mai redus sunt servitori, slujitori insa Biblia mi-L da ca exemplu de Slujitor / Rob pe Insusi Fiul Lui Dumnezeu, pe Isus Christos (Yeshua HaMashiach). 

Studiind descopar din ce in mai multe si mai frapante idei si conceptii cu care am crescut, am fost educata,  idei care nu sunt conform cu Scriptura, cu ceea ce spune Domnul. Si trebuie sa decid: pe cine ascult? Cum? Sa devin o ciudata, religioasa, sectanta, retardata? Sau sa imi pastrez ideile si sa fac un soi de slalom in idei? Si, nu pot fi relevanta si asa? Nu stiu unde scrie in Biblie ca trebuie sa fiu relevanta insa cand aud cuvantul asta mi se mai increteste cate un pic parul ... 

Daca decid sa ascult de ceea ce spune Domnul vad ca descopar conceptii cu care trebuie sa lupt, pe care trebuie sa le scot din mintea mea ... trebuie sa imi reinnoiesc mintea cu ceea ce spune Domnul. Insa ascultand primesc Viata, putere, vindecare, mangaiere, alinare, iertare. Incep sa vad pentru ca Cel ce este Lumina traieste in mine. Si mi-i greu sa inteleg cum poate Trinitatea trai in mine ... insa ma vad schimbata si mi-i de ajuns. Imi place de Robul / Slujitorul Domnului ... Am incercat sa ma compar un pic cu El si mi-i teribil de jena ... 
Las Viata din mine sa se vada?
O las sa curga spre altii?
Las Lumina sa straluceasca? 
Las Adevarul sa ma schimbe? 
Traiesc conform Lui?
Pe cine ascult?
Ce ar spune lumea daca ar auzi ca eu iubesc un Rob, un Slujitor? 
Sau ce crede lumea cand aude ca pe mine ma iubeste un Rob, un slujitor? 

Vreau sa ma las iubita de Robul / Slujitorul Domnului si schimbata de El si vreau sa Il iubesc si eu. 

Niciun comentariu: