miercuri, 5 ianuarie 2011

ma declar: pro life!

Aseara am primit un mail de la Rodica care ma ruga sa las un sfat, un comentariu la Cristi Rata pe blog unei doamne/domnisoare care se semneaza Aida si care spune: "buna!sunt o fata…am ramas insarcinata…nu sunt in tara si aici ma costa o groaza sa fac un avort ca nu am acte…e prima experienta….cum este ???e greu..ce va urma dupa??sunt asa de grave circumstantele??mi-asi fi dorit un copil si eu si sotu dar e prea devreme nu avem o casa..nici o situatie financiara prea buna..de asta stam printre straini sa facem un viitor unui copil….ce ma sfatuiti sa fac….nici nu asi vrea sa il chinui….mie greu…..dar chear nu il pot pastra..Dumnezeu sa ma ierte…acum imi fac programare sa plec acasa ca se apropie 2 luni….mie greu tare greu…am nevoie de un sfat…..sincer nu asi vrea sa ma judece nimeni…..oricarui i sar putea intampla…..voi trece ff greu peste asta…stiu…ne iubim si nu e facut din ura…dar nu am nici o posibilitate..nici nu asi vrea sa il nasc si sa il chinui…raspuns astept de la femeile care sunt in aceeasi situatie ca mine….multumesc!!!sper ca nu va-m plictisit dar simteam nevoie sa ma descarc de piatra asta din suflet……!!!!DOAMNE IARTAMA!!!!".
Primul meu gand a fost: ce sa ii spun eu? Ce a gandit Rodica de m-a rugat sa ii scriu eu acestei femei, tocmai eu? Ioan Ciobota a facut un fel de interviu-documentar despre avort, citindu-l mi s-a facut pielea ca de gaina ...
Aida, din punct de vedere biologic, eu nu trebuia sa exist. Iti voi spune si de ce. Si acum 100 de ani se faceau avorturi insa strabunica mea, la cei 56 de ani ai ei, cand ceilalti copii ai ei aveau deja copii marisori a decis impreuna cu sotul ei sa lase viata ce crestea in ea sa vina pe lume. Asa a aparut bunicul meu. Apoi, tatal meu mesterea la o combina si unul din colegii lui nu l-a vazut, a pornit combina si a trecut peste el, sfaramandu-i bazinul. Nu i s-au dat sanse de viata mai deloc insa a mai trait 33 de ani dupa accident. Si mai mult de atat, am aparut si eu.
Nu pot uita ce imi povestea o colega din liceu care facuse avort la 7 luni si ceva (medical se cheama altfel). Mi-a povestit cu lux de amanunte toata experienta ei si cum arata copila ei, si cum ii era fata si corpul ... si desi trecusera mai bine de sase luni, ea tot nu dormea noaptea si cand inchidea ochii isi vedea copila.
Stiu si istoria unei doamne care a decis ca si tine sa curme viata copilului ei si imediat ce s-a terminat operatia a inceput sa fuga prin spital si sa isi ceara copilul. E internata la Socola si acum ... si cred ca sunt vreo 30 de ani. Am citit si auzit povesti despre avorturi, sterilitatea data de acesta, insomnii, labilitate emotionala si psihica, implicatii fizice nebanuite ... si care nu se termina in cateva luni ci care le vei duce cu tine toata viata.
Ma declar Pro life, pro viata cu toata fiinta mea. Cred ca viata apare odata cu unirea celor doua celule. Cred ca un fat e plin de viata. Cred ca Dumnezeu tese un copil inca de la unirea celulelor si ca in ele pulseaza viata.
Aida, lasa viata din tine sa creasca si daca nu vei putea sa il cresti, da-l unei familii ce isi doreste si se roaga pentru un copil.
Asa arata al tau bebe la 8 saptamani  (http://www.flickr.com/photos/lunarcaustic/3385925240/sizes/l/in/photostream/)

Am gasit un filmulet despre avort ... si care e socant ...

Daca cineva mai inspirat decat mine poate sa ii dea un sfat il/o rog sa o faca ... daca stiti de vreo fundatie, asociatie din tara va rog sa spuneti ... daca vreti sub anonimat sa va spuneti povestea ca sa o ajutati va rog sa o faceti.
O marturie despre resentimente, complicatii, poveri, dureri ...

Insa si un domn are curajul sa vorbeasca despre implicarea lui  ...

10 comentarii:

Ema spunea...

am intalnit in spital o femeie care vroia sa faca avort fara sa spuna si tatalui care isi dorea copilul... si urma sa ii spuna ca doctorul i-a recomandat deoarece "copilul nu era bun"... ei ii era rau de 3 luni de cand era insarcinata.. asta era motivul adevarat...

elena marin-alexe spunea...

Nu mai e nimic de adaugat la cele ce ai spus tu.
E crima bineinteles. E cumplit.

cella spunea...

Ema multumesc frumos!
Felicitari pentru cretulinul tau blondin! Al doilea ce va fi?

cella spunea...

Elena,
cred ca orice copil are dreptul la viata.

Ema spunea...

tot un cretulin :P

viorica abbu spunea...

acest comentariu de regula este sters de pe blogurile "crestine"
desi nimeni afar de sfaturi si adrese nu poate sa ajute efectiv si nici nu stie situatia.
banuiesc ca nu va apare nici aici,eu il las totusi.

..................
Draga Aida
vrei sa pleci in Romania?
sa avortezi?
drumul+plata acolo va fi mai mult decat oricat de scump este in strainatate.
nu,nu este nimic complicat,daca nu ai probleme cu inima,alte probleme de sanatate in cateva ore totul este in urma ta.
dar daca ajungi la sarlatani te poti procopsi cu o hemoragie sau mai rau, sa te “aranjeze” incat sa nu faci copii toata viata.
nu,nu te judec si nu va judec,desi putin prevedere era buna.
aveti dreptul sa planuiti fam,ilia asa cum credeti voi,la timpul care il credeti voi,si cu numarul de copii care vi se potriveste ca stare materiala.
multi dau sfaturi dupa ce au sacii in caruta,au casa,au nepoti,au stare materiala buna si pot fi moralisti pe pielea altuia.
eu las raspunderea numai voua,care stiti cel mai bine ce vi se potriveste.
un copil sortit nescolarizarii,lipsei de bunuri elementare si cu un viitor incert nu va va face parinti mai fericiti.
aduna-te ,gandeste-te bine,pune + si — in balanta si fa cum este mai bine pentru tine, nu pentru societatate,ca nu societatea iti cumpara laptele praf.
plus ca vad ca nu pomenesti parerea tatalui, sa inteleg ca te lupti singura cu problema ?…

04 January, 2011 07:13

cella spunea...

Viorica uite ca te inseli, am sa il las asa cum le las pe toate sa apara, indiferent daca imi plac sau nu.
Nu sunt de acord cu punctul tau de vedere in a avea dreptul sa decizi daca ai dreptul sa omori sau nu un copil, viata nu i-o dai tu ci Dumnezeu.
Nu incerc sa te conving nimic, e treaba Altuia sa o faca.
Imi doresc insa sa Il cunosti pe Dumnezeul plin de dragoste care este Tatal meu si ... te provoc sa Ii ceri sa stea de vorba cu tine.

viorica abbu spunea...

Cella,da,m-am inselat si recunosc.

am spus parerea mea,iar tu ai fost corecta si ai publicat-o.
posibil sa fim de acord si in armonie la alte 80% din problemele vietii...asa ca inchei aici acest subiect si iti doresc numai bine si liniste.

Anonim spunea...

Sunt medic...probabil la ora aceasta doamna in cauza a efectuat intreruperea de sarcina....
abia acum am primit si eu link-ul...
Ce doresc sa adaug ....de 7 ani lucrez cu tinerii/tinerele...avortul a devenit o metoda contraceptiva....Nu suntem ultima tara din UE....ci pe al doilea loc,dupa Marea Britanie si Ucraina la nr de avorturi....VIATA E UN DAR nu un drept....Daca as spune acum copilului meu la 6 ani ca il omor si aceasta decizie a mea nu are nici o legatura cu faptele din trecut ale sale sau cu ce va face in viitor...pur si simplu el nu are nici o vina.....si e dreptul meu sa-l omor.Ori ca ucizi o fiinta umana de 3 luni ori ca ucizi un copil de 3 ani ...dpdv medical,legal si teologic se numeste CRIMA.Consecintele nu sunt atat fizice-perforatii... pt ca e o interventie chirurgicala oarba,hemoragii etc...-ci psihice....Tu nici nu stiai cand ai ramas insarcinata si Dumnezeu a trimis sufletul in acel copil din pantecele tau.Din momentul in care se unesc cele 2 celule exista suflet,exista ADN,exista material genetic,e o fiinta umana unica irepetabila...Daca ai impresia ca Dumnezeu nu vede ca tie iti e greu si cand vei avea copilul nu te ajuta...iti spun eu care am vazut sute de cazuri...Nu lasa Dumnezeu un copil sa moara de foame....Si inca ceva IMPORTANT...Ce omori acum NU SE VA MAI REPETA intr-o sarcina ulterioara...asta e unul....peste cativa ani vei avea altul...daca il vei putea avea si nu vei avea urmari fizice asa de grave care sa nu iti permita sa mai ramai insarcinata...Deci repet ...nu intrerupi o convorbire telefonica ca sa o reiei mai tarziu cand ai bani ,casa si masina...Ce faci acum e gata si celalalt ce va veni e o alta fiinta umana ...AI INTELES? Si in templul vietii pe care tu l-ai transformat in esafod pt primul, se va naste un al doilea care va striga intr-o zi asa cum s-a mai intamplat in multe cazuri la neuropsihiatru sau la preot,copilul sa spuna ca mama mea l-a ucis pe fratele/sora mea....Dumnezeu sa-ti lumineze mintea si tie si altor fete care nu stiu ce fac....Sunt atati medici care nu mai fac avorturi ...Daca ii intrebati de ce ....nu d ebunavoie si nesiliti de nimeni...cand vezi copilul tau ca sufera pt pacatele tale...realizezi ce ai facut.....Doamne ajuta si iertare.

cella spunea...

Pe nici unul din bloguri nu am vazut ca acea fata sa mai fi dat vreun semn de viata ...
Multumesc pentru comentariu si va astept si alta data!
Sa fiti binecuvantat!