vineri, 25 octombrie 2013

Am ales sa Il aleg!

Recent am avut o discutie cu cateva cunostinte care se declara "in cautari" insa nu cred ca Dumnezeu a creat totul. Unii isi spun despre ei ca crestini, altii nu. Curentul New Age si energia fizicii cuantice impreuna cu nu stiu ce meditatii ii ajuta sa se relaxeze, sa vada lumea ... sa cunoasca "Lumina" cum ii spun ei.

Atunci cand crezi orice altceva in afara de ceea ce spune Dumnezeu, El te lasa sa o faci. "28 Pentru că n-au socotit că merită să-L aibă pe Dumnezeu în cunoaşterea lor, Dumnezeu i-a lăsat pradă minţii lor corupte, ca să facă lucruri pe care n-ar trebui să le facă. " Cand Il scoti pe Dumnezeu din ecuatie si te agati de orice idee ... navighezi dupa cum iti vrea inima sau initiatorul acelei filosofii. Insa cand Dumnezeu nu iti guverneaza viata, o face altcineva si in nici un caz tu, desi asa ti se pare.

Domnul, prin Isaia, imi arata ca nu are secrete fata de mine. Cu cat Il cunosc mai mult, cu atat imi reveleaza mai multe despre El, din El. Insa acest lucru Il face cu toti cei ce decid sa creada in El si sa Il cunoasca. El nu se reveleaza numai initiatilor, luminatilor, celor cu un IQ mare. Oricine poate vedea, auzi, simti, pipai lucrarile Lui. Chiar daca nu vrei, tot le vezi ...
"12 Ascultă-Mă, Iacove, Israele, pe care te-am chemat! Eu sunt Acela! Eu sunt Cel dintâi şi Cel de pe urmă! 13 Mâna Mea a pus temeliile pământului şi dreapta Mea a desfăşurat cerurile; când le chem ele se înfăţişează împreună. " Isaia 48:12-13

El este Acela!
El este Cel dintai si Cel de pe urma!
El este Creatorul, Isus Christos!
"1 La început era Cuvântul, şi Cuvântul era cu Dumnezeu, şi Cuvântul era Dumnezeu. 2 El era la început cu Dumnezeu. 3 Toate au fost făcute prin El şi nici un lucru care a fost făcut n-a fost făcut fără El.
4 În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor.
5 Lumina luminează în întuneric şi întunericul n-a învins-o. 

6 Era un om trimis de Dumnezeu, al cărui nume era Ioan. 7 El a venit ca martor ca să depună mărturie despre Lumină, pentru ca toţi să creadă prin el. 8 Nu el era Lumina, ci el a venit ca să depună mărturie despre Lumină.

9 Lumina adevărată, Care îl luminează pe orice om, venea în lume. 10 El era în lume şi lumea a fost făcută prin El, dar lumea nu L-a cunoscut. 

11 A venit la ceea ce era a Lui, dar ai Săi nu L-au primit. 12 Însă tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să devină copii ai lui Dumnezeu, 13 născuţi nu din sânge, nici din voia firii, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu. 

14 Şi Cuvântul a devenit trup şi a locuit printre noi, iar noi am privit slava Lui, o slavă ca a Singurului născut din Tatăl, plin de har şi de adevăr. 

15 Ioan depunea mărturie despre El şi striga: „Acesta este Cel despre Care spuneam: «Cel Ce vine după mine este înaintea mea, pentru că era înainte de mine!»“
16 Fiindcă noi toţi am primit din plinătatea Lui şi har după har. 17 Căci Legea a fost dată prin Moise, dar harul şi adevărul au venit prin Isus Cristos. 

18 Nimeni nu L-a văzut vreodată pe Dumnezeu. Singurul născut, El Însuşi Dumnezeu, Cel Care este în sânul Tatălui, El L-a făcut cunoscut." Ioan 1:1-18
Isaia ma surprinde prin modul artistic in care Il descrie aici pe Creator, pe Cel ce a pus temeliile pamantului si parca ma invita sa imi las imaginatia libera si sa ma gandesc cum a intins cerurile.
"21 Nu ştiţi?
N-aţi auzit?
Nu vi s-a făcut cunoscut de la început?
N-aţi învăţat nimic de la întemeierea pământului?
22 El este Cel Ce şade deasupra cercului pământului, ai cărui locuitori par nişte lăcuste.
El este Cel Ce întinde cerurile ca un baldachin şi le desfăşoară ca pe un cort de locuit." Isaia 40:21-22

Nimic nu este la intamplare.
Nimic nu a aparut din senin.
Nimic nu se petrece fara ca Domnul sa nu stie.
Nici o celula din corpul meu nu isi schimba forma, compozitia si nu moare fara ca Tata sa nu stie.

Sunt insa chemata sa ascult, sa ma supun Celui ce a creat totul, Celui ce imi stie mersul si compozitia celulelor, Celui ce imi stie fiecare fir de par de pe cap, Celui ce vine inarmat in fruntea cetelor de ingeri cand sunt in pericol, Celui ce a murit pentru mine, a inviat si S-a inaltat!
Sunt chemata sa Il aleg ca Dumnezeu, Domn si Mantuitor.

Am ales ca El, Cel dintai si Cel de pe urma imi este Domn si Mantuitor, jertfa Celui venit de Sus imi este mijlocul prin care pot ajunge la Tata!
Am ales sa accept ca sunt a Lui!
Am ales sa accept ca fara El nu pot trai!
Am ales sa Il las sa ma iubeasca!
Am ales sa Il aleg!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ei ...*Cella*...au învăţat pe oameni în Iuda, având cu ei cartea Legii Domnului. Au străbătut toate cetăţile lui Iuda şi au învăţat pe oameni în mijlocul poporului.

cella spunea...

Si noi nu avem Cartea Legii Domnului? Sau ... nu mai putem invata?