luni, 19 aprilie 2010

sunt eu si ma bucur

"Lasa ca o sa vina si al tau, e pe drum, doarme, se pregateste, nu e hotarat inca .... Asteapta." Sau alte remarci mai mult sau mai putin dragute care te fac sa te intrebi: cat? pana cand? eu ce am?
Si eu mi-am pus intrebarile astea, m-am intrebat ce nu e in regula cu mine in afara de faptul ca sunt directa si nu tac. M-am analizat si m-am intrebat ce se intampla: chiar asa urata nu sunt, imi merge un pic mintea, defecte fizice nu am .... ce sa schimb, ce sa  fac? Intr-o vreme mi-am luat hotararea sa tac si sa devin si eu asa mai pisicoasa insa era ca si cum mi-as fi batut joc de mine, ma pufnea rasul numai gandindu-ma ca ma voi auzi cu o voce schimbata ce se vrea suava ...
Dar am gasit o solutie. Sa nu imi mai pierd vremea in intrebari din astea si daca mi-i dat sa traiesc si ziua de azi, sa o traiesc cu bucurie. Nu ma ascund in casa, nu ma pierd in multime, imi asum responsabilitati, in cor e nevoie de mine, in misiunile pe termen scurt e nevoie de mine, la scoala duminicala am fost o vreme, am avut grupuri de fete o vreme si era atata veselie ....
Isus a spus despre El ceva ce pare ciudat si anume ca El imi e Mire, acceptandu-l am devenit logodnici si ... suna ciudat. Dar ... El nu e fizic aici ca sa il prezint celor care alta treaba nu au decat sa ma vada casatorita sau cu vreun "handralau". Si totusi, El e logodnicul meu. El e cel ce ma iubeste stiindu-ma dinainte de creatie, stiindu-mi sentimentele, stiindu-mi gandurile ... si cu mintea imi propun sa il iubesc ... in limitele normalului ca sa nu ma interneze familia la nr.7 sau sa fiu considerata fanatica. Provocarea de a ma lasa iubita de El a schimbat perspectiva, a schimbat cursul lucrurilor si al vietii mele. Cand inima a fost implicata ... lucrurile au luat o alta turnura ... si chiar daca cateodata las garda jos si as vrea sa apara Boaz, Mirele meu intelege asta si imi sterge lacrimile mangaindu-ma.
Intr-o discutie, destul de recent, i-am spus unei doamne de varsta mea sa taca. Incepuse ca isi spunea opinia cu privire la fetele necasatorite de varsta noastra. Nu se astepta la asta de la mine asa ca i-am repetat sa taca. Atata vreme cat habar nu are ce intrebari si aluzii primeste o fata necasatorita si habar nu are ce se intampla in corpul si mintea unei fete sa se abtina de la comentarii. Nici pentru baieti nu e usor, pentru unii poate e mai usor insa e o lupta si pentru ei. Nu pot spune de luptele lor pentru ca ... sunt fata.

Ieri, discutam cu cativa baieti si mi-au spus ca ar trebui sa ii las si pe ei sa isi spuna parerea despre "Ileana" cea simandicoasa si fitoasa, cea care are ca scop principal sa fie observata, admirata, bagata in seama, cea care se vrea neaparat casatorita, cea care ii dispera.
Si un altul mi-a spus ca nu am accentuat nimic de Boaz ci numa de Fat Frumos.

Lui Boaz ii straluceste fata pentru ca il iubeste pe Dumnezeu. Chipul lui nu e neaparat de pus pe coperta revistelor insa fiinta lui emana dragostea pentru Hristos. Nu il gasesti la orice colt de strada pentru ca pe el il intereseaza cei nebagati in seama, il intereseaza de cei pierduti in droguri, alcool, violenta, pornografie, tutun. Socant, a renuntat la slujba bine platita si pleaca in nu stiu ce tara sau colt de lume sa fie misionar, il gasesti langa un grup de adolescenti sfatuindu-i, ajutandu-i sa gaseasca drumul spre Hristos. Il gasesti citind, studiind, punandu-si intrebari, cantand, scriind poezii pe care nu le inteleg toti ... Nu e prea agreat de "gasca" ca-i cam sectant sau habotnic sau ... incuiat. Nu il vezi invaluit in surle si trambite, e diferit ... considerat uneori molau ...
Pe cine intereseaza numai exteriorul habar nu are ca perlele sunt inchise intr-o carapace nu prea atragatoare ...

Nu ma consider Rut, iar tendita e sa fie idealizata si sa i se puna calitati pe care nu stiu daca le avea. Nu vreau sa fiu Rut, nu vreau sa copii pe nimeni ci vreau sa fiu eu, sa ma bucur de ziua de azi, de Mirele meu, sa invat multumirea, sa ma implic in vietile altora riscand a fi considerata nebuna sau ciudata ca in loc sa ma casatoresc si sa fiu la casa mea, ma intereseaza un grup de fete sau adolescente sau am preocupari ... artistice.
Am decis sa ma bucur de El, de ziua de azi, se razele de soare ce fac norii sa para ca de foc, de floricele in mii de nuante de roz de pe capacelul din fata casei, de cainele ce latra aici la coltul casei, de iepurasii carora li se zaresc urechile in timp ce alearga prin livada, de prietenii mei de aproape sau de departe, de oportunitatile ce mi se ofera sa slujesc.

6 comentarii:

denisia spunea...

Cred ca fiecare alege ce statut trebuie sa aiba.
Sunt fete care atat isi doresc; sa se casatoreasca...sa aiba cineva grija de ele, sa le asigure suport financiar, sa le tina la scoala pe unele... apoi vad ele ce mai fac...

Nu cred ca o femeie casatorita e mai "speciala" mai frumoasa, mai desteapta decat cele care nu s-au grabit.

Sa nu crezi ca barbati aleg doar fetele deosebite... multi vor sa se casatoreasca si atat... cine e disponibila...

Am mai observat un lucru, barbatilor le e frica de fetele istete, care un ceva minte...

Si nu toate femeile care au intrat intr-o casatorie sunt fericite... nu casatoria te face fericita...

cella spunea...

Denisia, eu mi-am ales statutul si-s fericita si implinita!

Rodica Botan spunea...

...ieri zicea pastorul meu ca cea mai curata teologioe consta dn doua lucruri..."trust and obey". (ai incredere si urmeaza-L"...
Daca faci asta...nu mai are loc in viata ta ingrijorarea. Isteata fata esti...si cntinua sa fi tu...nu lasa nimic si nimeni sa-ti fure farmecul. Straduieste-te sa-i placi doar Domnului...daca-i placi Lui, este suficient!!!

Ioana Rusu spunea...

Da, Cerasela noastra este implinita si fericita! Imi aduc aminte de o domnisoara, avea totusi vreo 30 si ceva de ani. Si era implicata in tot felul de activitati, in societate dar si in biserica. Avea o viata implinita. La un moment dat, apare EL, cel care avea sa o ceara de sotie. La care ea, zice ceva de genul: "Si oare timp de casatorie de unde mai fac rost?" Nu cred ca, casatoria ne face mai fericite, sau ne implineste mai mult. Si daca nu am fost fericite si implinite inainte de casatorie, daca nu ne-am simtit bine cu noi insine, cum sa ne simtim bine cu un strain, practic?! Eh, mi-am dat si eu cu parerea...:)

cella spunea...

Ioana ai dreptate, daca nu ma simt bine in pielea mea ....cum sa ma simt bine cu un strain?

Cata spunea...

Ioi .. imi place mult cum ai descris barbatul gen Boaz .. bravo