marți, 18 ianuarie 2011

imi replantez radacinile

Anul asta am decis sa imi las replantate radacinile in ceruri. Pentru asta am nevoie sa inteleg mai mult Invaturile Domnului . Mi s-a lipit inima de Psalmul 1 si de aproape o luna tot citesc si caut lamuriri despre acesta. Multa vreme ... n-am inteles mai nimic din el ... n-avea nici o logica. Acum insa ... are. Nu e o traducere noua ci asa il inteleg acum ....
Imbogatit este omul care decide sa asculte de Domnul (se intoarce de la calea celor rai), care deliberat decide sa  nu se mai duca, opreasca si aseaze cu/langa cei care isi gasesc placerea in a face rau si gasesc justificari pentru viata lor fara de Dumnezeu, cu cei care traiesc intentionat in rebeliune, sunt dispretuitori, se cred superiori si de neatins.
Pasiunea lui e in studiul Cuvantul (Invataturilor) Lui Dumnezeu si si-l insuseste/acumuleaza prin studiu. De dimineata pana seara mediteaza in inima lui la Invataturile Domnului .
El este ca un pom replantat, cu radacinile sufletului in cer langa o mare panza de ape curate. Va da fructe la vremea stabilita de divinitate (nu e un pom sezonier), pentru ca are nevoie de timp ca sa acumuleze intelepciune. Frunzele lui nu se vor vesteji, nu vor cadea, nu se vor spulbera ci vor proteja fructele (acesta este rolul lor). Chiar daca este imperfect el va avea succes (va izbuti) in ceea ce face.
Nu tot asa este cu cei rai, ei sunt ca pleava ce o duce vantul oriunde. Ei nu vor fi razbunati (indreptatiti) cand va veni judecata iar pacatosii vor fi exclusi (nu vor intra deloc) de la adunarea celor drepti .
Domnului ii este cunoscuta (o stie bine) calea celor drepti iar calea celor rai este osandita, ii duce la ruina, distrugere.

8 comentarii:

Oana spunea...

Frumos spus, Cella... "sa-ti lasi replantate radacinile in ceruri"...
Să fii bine!

Tafnat_Paeneah spunea...

Aşa cum o floare creşte
În lumina Soarelui,
Flamânda de lumina,
Însetata dupa apa,
În fiecare dimineaţa
Cu Tine faţa-n faţa,
Sub grija Ta parinteasca
Eu cresc, ma împlinesc
În partaşie cu Tine!
cu drag ptr. iubita Cella!
maranata&agape

cella spunea...

Oana,
ce zici? Ai curajul sa le lasi si pe ale tale replantate?

cella spunea...

Multumumesc ffff frumos pentru dedicatie si pentru incurajareeeee!
Imi salut familia adoptiva ;)!

Oana spunea...

Nu e vorba de curaj, non-curaj, ci de o anume alegere.
Când le credeam bine plantate, s-au dovedit a nu fi aşa. Când le credeam nereplantabile... au apărut opţiuni legate de "religii", nu şi de credinţă, de Crez.
Acum... nu ştiu. Aştept o minune. În fiecare zi.

cella spunea...

Inteleg ce spui ...
Eu am ales sa imi las replantate radacinile de Marele Gradinar nu de religii sau oamenii religiosi. I-am cautat pe cei ce cauta ca mine sa-si lase radacinile replantate si stau langa ei ca sa crestem impreuna in Christos.

Oana spunea...

Ti-aş spune că aş sta şi eu... alături de ei, însă nu ştiu dacă ar sta ei alături de mine.
În plus, nu sunt sigură că îi voi găsi pe acei "căutători".
În fine, tu scrie, că eu citesc. Şi poate o să te şi caut :)

cella spunea...

Oana,
multumesc pentru incredere;).
Am sa ma rog sa iti dea Domnul si tie minuni;)