vineri, 25 februarie 2011

ce aleg?

Ieri citeam intr-unul din ziarele locale ca traim in cea mai saraca zona a Uniunii Europene. Statisticile arata ca Moldova Romaniei este una dintre cele mai sarace zone din Europa. Ironic mi-am spus: tot suntem in frunte la ceva ... numa ca nu la ceva bun.
Cu o zi inainte, alta statistica m-a pus pe ganduri. In ultimii 50 de ani, in Romania, au avut loc 22.000.000 (22 de milioane) de avorturi. Calculau cei de la statistica ca media e de 50 de copii avortati intr-o ora. La momentul actual suntem in Romania mai putin de 22 de milioane de oameni si daca ar fi trait si ei, cum ar fi fost? Un medic, ma abtin sa comentez mai mult despre el, spunea ca sunt voci care cer interzicerea avortului si a contraceptivelor in Romania. Avortul ar fi traumatizant iar pilulele toxice. Cei care cer interzicerea sunt super-religiosi sau morali .... sau neinformati. Iar acum, traim dupa legile Uniunii Europene si fiecare are dreptul sa faca ce vrea cu trupul lui.
Ma gandeam sa ii comentez acelui domn doctor si sa ii spun ca copilul de care femeia se descotoroseste este de fapt un alt trup in trupul ei si asupra caruia ea nu are nici un drept. Insa la cat de spurcate sunt comentariile din ziare, mai bine taci si iti inghiti comentariile.
Un soi de pesimism isi face loc ca o caracatita in mintile si inimile oamenilor. Un taximetrist pe la varsta pensionarii imi spunea ca se gandeste sa plece din tara, si-a pierdut speranta ... In tara asta nu se mai poate face nimic .... nimic nu e bun, frumos, ... nu se mai merita. De la cei tineri pana la cei batrani tot aud plangeri, ba ca sistemul medical e jalnic, ba ca invatamantul e sub orice critica, ba ca vamesii, ca tot sunt pe primele pagini acum sunt vinovati, politia si jandarmeria e corupta ....in politica nimic nu e bun. Insa, ... rar aud oameni care sa spuna: hai sa ne rugam pentru tara asta.
De ce sunt aici? De ce m-am nascut in Romania? De ce nu m-am nascut in nu stiu ce tara, in care conditiile de viata sunt bune si traiul ar fi ... de poveste? N-am ales sa ma nasc aici. Nu mi-am ales parintii. Nu mi-am ales trupul si capacitatile. De ce nu mi-au acordat viza desi am spus adevarul? De ce? Intrebari peste intrebari ... la care vreau raspuns. Unii au ales calea strainatatii si nu ii invidiez deloc. E alegerea loc sa isi faca un trai mai bun. Unii am ales sa ramanem aici. Unii au ales sa nu creada ca Dumnezeu e Dumnezeu. Unii au ales sa creada in El si sa se increada in El oricare ar fi situatia prin care trece Romania.
Dar intrebarile continua: cum o sa ne descurcam? Vin termenele de plata, facturile, scadentele ... incepe scoala, vine boala .... e iarna si trebuie haine mai groase si frigului ii cam place la noi ... Cum o sa ne descurcam? Unii isi iau viata crezand ca asa scapa. Unii pleaca si efectiv vor sa uite de Romania. Unii raman bombanind. Unii din cei plecati bombanesc insa oriunde ar pleca tot bombanitori ar fi.
„Nici un ochi n-a văzut, nici o ureche n-a auzit şi la mintea omului nu s-a suit ceea ce a pregătit Dumnezeu pentru cei care-L iubesc.“ (1 Corinteni 2:9) Mereu am crezut ca textul asta e pentru cand voi ajunge ACASA, adica dupa ce mor. Insa in context nu e vorba despre viata de apoi. E vorba de prezent. Adica, daca Il iubesc pe Dumnezeu, El a pregatit lucruri extraordinare pentru mine. Aceste lucruri nu sunt in America, Anglia, Canada, Australia sau mai stiu eu ce tara puternic industrializata, ci aici in Romania. Nu imi spune de bogatii, de lux, de cine stie ce vedetism. Imi spune de lucruri extraordinare ... asta inseamna ca eu ar trebui sa vad lucrurile din punctul Lui de vedere .... si asta inseamna ca ar trebuie sa Il stiu pe Dumnezeu, sa Il recunosc ca Dumnezeu. Sa Il cunosc, sa vad punctul Lui de vedere asupra lucrurilor ... sa Il iubesc.
Iubirea de Dumnezeu nu e teoretica sau abstracta, ci e practica. Iubirea de El inseamna ascultare, supunere, acceptare a ceea ce spune El. Pentru asta trebuie sa imi fac timp sa Il cunosc ... in viteza nu pot sa ajung la profunzime, la o cunoastere reala.
Vreau sa Il cunosc pentru beneficii, pentru daruri, pentru binecuvantari, pentru iertare, indurare, pentru ca imi va da lucruri extraordinare? Imi propun sa Il iubesc pentru beneficii?

2 comentarii:

Tafnat_Paeneah spunea...

alegerea îţi e sublim act de voinţă divină ce te îndeamnă să lupţi prin lumea cea de tină
dar, în curând Domnul Slavei
răsplăti-va a tale orfande!

cella spunea...

Nu m-am gandit la sublim act de vointa ... inca:D
Si, stiu ca Domnul rasplateste alegerile;))