luni, 25 aprilie 2011

martor tacut al invierii

S-a incheiat Saptamana Patimilor Domnului Isus. Dar, s-a incheiat si saptamana patimilor gospodinelor si imediat a inceput cea a doctorilor.
Christos a infrant puterea mortii iesind viu, biruitor din mormant.
Mormantul e gol. Trupul ce fusese infasat in fasiile speciale de inmormantare acum e viu, e afara ... Fasiile stau inauntru ca martori tacuti ai minunii la care au fost martore.
Crucea e goala si ea. E plina de sange inchegat si uscat .... Urmele cuielor sunt pe ea acolo martore tacute la evenimentele proaspat desfasurate ... Cel crucificat pe ea, dat jos mort, e acum viu!
Prima zi de Paste al acelui an a fost trista pentru multi ... Dar, duminica dimineata, in prima zi a saptamanii cea mai mareata veste le-a fost data sa o auda. Christos Isus a inviat. Cel pe care Il credeau Mesia e cu adevarat Mesia. Cel inviat e cu adevarat Fiul Lui Dumnezeu.
Citesc in Exod ca Moise a primit instructiuni pentru primul Paste din istoria omenirii, era vorba de un miel care trebuia injunghiat iar sangele folosit pentru a insemna usa casei cu el. Carnea trebuia mancata pe gratar, nu era ditamai petrecerea .... in nici un caz.
Evangheliile descriu un alt Paste, cel mai important din istoria omenirii, unde mielul junghiat nu a fost nimeni altul decat Fiul Lui Dumnezeu. Mielul jerfit in Egypt salva viata intaiului nascut al familiei evreiesti, Mielul jertfit pe Golgota salveaza viata tuturor celor ce cred ca Christos e jertfa care aduce viata.
Crucea e goala ... a ramas ca si martor tacut al invierii.
Mormantul e gol ... a ramas ca si martor tacut al invierii.
Christos e viu! E viu in viata mea si eu nu pot sta ca martor tacut al invierii. Sangele curs pe cruce a spalat pacatul meu, prin moartea Lui Christos pot primi viata, iertare, vindecare. Sunt vie, am viata, viata din Christos, viata vesnica pentru ca Christos e viu in viata mea. Am inviat impreuna cu Christos si traiesc. Ma lupt cu mine sa Il las pe Christos sa traiasca in mine.
Nu pot sta ca si martor tacut al invierii!

Niciun comentariu: