sâmbătă, 27 iunie 2009

nebunia a inceput ... la cruce

Traiesc pe pamant intr-o lume plina cu probleme, suferinta, dependente, impatimiti de droguri, pornografie, cumparaturi, orfani, batrani abandonati in aziluri, razboaie, morti, accidente .... . Asta e realitatea zilei de azi fie ca o ignor sau nu.
Ca sa traiesc trebuie sa ma ghidez dupa un set de valori ... dar unde le gasesc. Ma uit in jur: banii, puterea, imoralalitatea, inselaciune, ... toate intr-o viteza uimitoare, ametitoare. Eu sunt chemata la o viata de simplitate, la o viata morala, curata, sa imi iubesc semenul ca pe mine insumi ...
Zilnic aud de crime, razboaie, oameni mutilati de bombe, gloante, morti, vaduve, orfani ... vieti distruse. Am devenit imuni. Unde se intampla toate astea? In tara X. Aaaa, e prea departe de mine ... nu sunt afectat sau ... si asa planeta e cam populata ... e corect ca unii sa moara. Dar nu gandesc ca acolo sunt oameni ca mine, cu visuri, sperante cu dor de viata, cu nevoi .... Unde e dragostea, compasiunea pentru aproapele? Ca sa nu mai vorbesc ca nu ma rog pentru ei ...
Imoralitatea inceputa cat de devreme. E ok sa fii imoral, face bine la sanatate e ceea ce ni se comunica in presa (oricare ar fi ea), la doctor, la prieteni .... Dar ... daca e atata de sanatoasa de ce atatia mor de tot felul de boli? De ce e atata sclavagismn sexual?
Puritate? Ce e aia? Esti de moda veche si bunica era moderna.
Isus a revolutionat lumea cu doua porunci: "Sa iubesti pe Domnul, Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, cu tot cugetul tau, cu toata puterea ta si pe aproapele tau ca pe tine insuti" - Marcu 12:29 - 31.
Sa il iubesc pe Dumnezeu cu toata fiinta mea si pe aproapele meu ca pe mine insumi. Eu trebuie sa stabilesc cine este Dumnezeul meu adica poate fi Dumnezeu sau banii, puterea, materialismul, cariera si orice lucru sau fiinta pe care iubesc mai mult decat orice. Si pe aproapele meu ca pe mine insumi. Cine e aproapele meu? E cel din familia mea, cel din clasa mea, din birou, unde lucrez, e doamna de la toneta din colt, e copilul ce la prima ora a dimineatii vinde timid flori si e atata de adormit incat nici nu vede bine banii, e cersetorul ce iese din canal, e soldatul ce isi apara tara, e cel ce imi sparge casa .... si lista continua.
"Dar cum sa ii iubesc? E ok sa il iubesc pe Dumnezeu cu toata puterea, cugetul, sufletul insa cum sa il iubesc pe X sau Y? Habar nu ai ce mi-a facut ....". Si, habar nu am dar porunca ramane valabila.
Cand te intalnesti cu Isus la cruce si ii dai Lui povara ta cu tot ce tine de ea, devii transformat, alt om, alte valori .... una din ele e dragostea.
Nu am ajuns sa iubesc pe toti ca pe mine insumi, cu unii e mai greu ca trebuie sa ii iert, pe unii mi-as dori sa ii uit insa ... chemarea de a-i iubi ramane.
Poruncile date de Isus cu mai bine de doua mii de ani in urma revolutioneaza si azi iar eu am decis sa ma las revolutionata ....
Pot sa spun ca il iubesc pe Dumnezeu cu toata mintea, puterea si sufletul insa daca nu sunt capabil sa imi iubesc aproapele sunt o mincinoasa si toata viata mea e o intreaga inselatorie. Pot sa daruiesc bani pentru constructii de biserici, case, orfelinate, pot sa dau banii fara sa ma uit la cifra, pot sa fiu faimoasa ... dar daca nu am dragoste nu sunt nimic(1 Corinteni 13).
Pentru multi pare o nebunie iar eu prefer sa fiu nebuna de dragul Lui si nu uit ca am in mine semnatura Lui si anume crucea.
Crucea e locul de unde am inceput sa fiu nebuna pentru El.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Cauta pe cineva care sa stea langa tine la greu si atunci nu te vei mai simti niciodata singur! Nici soarta si nici gloata nu se arunca repede asupra la doi.