duminică, 20 februarie 2011

desfund canalul de comunicare

Moise e bulversat ... total descumpanit. Poporului astuia i se spune incapatanat, sau cu gatul intepenit. Canalul de comunicare dintre cap sau minte si inima e blocat. Informatia ajunge la cap insa din cauza blocajului, nu ajunge la inima. Domnul ii spune sa plece cu poporul de acolo si ca El nu va merge cu ei. Pentru ca daca o clipa ar cobori intre ei, i-ar distruge.
Ce sa faca? Cum sa plece fara Domnul? Cum sa duca el, un om, un balbait un asa popor, unul ce nu vrea sa isi deblocheze, deztepeneasca gatul? Frate-su, Aaron o daduse in bara ... nici pe el nu se putea bizui. Sora-sa, Maria cine stie pe unde haladuia si ea ...
Primise instructiuni frumoase, efectiv cu ochii mintii vazuse cortul, cum va fi, cata frumusete, stralucire va fi acolo si aici jos ... ii gaseste pe destrabalatii astia incapatanati ce nici macar nu vor sa asculte ... Nu toti sunt asa insa .... asa repede se lasa molipsiti ....
Doamne .... ce sa fac?
Ia un cort, iese afara din tabara .... macar sa nu fie in mijlocul lor si il pune acolo numindu-l Cortul Intalnirii. Adevaratul Cort al Intalnirii nu fusese construit, planurile si instructiunile date de Dumnezeu erau sfaramate de el, acolo la piciorul muntelui. Nu uitate, nu date disparute ... deocamdata sfaramate.
Doamne, nu e poporul meu, e al Tau. Nu vreau sa plec singur, nu vreau sa plec fara Tine. Ce va zice lumea asta? Va rade de se va prapadi si nu de noi ... ca noi suntem vai de steaua noastra. Ci de Tine si eu, Moise nu vreau asta ... Nu, nu asta! Te rog, nu pleca de la noi! Nu ne lasa!
"Prezenţa Mea te va însoţi şi îţi voi da odihnă, i-a răspuns Domnul" (Exod 33:14)
Doamne, eu stiu sa recunosc prezenta Ta, stiu cum e sa vorbesc cu Tine, dar ei? Ei nu stiu ... celelalte popoare cum sa stie? "Dacă nu vei merge Tu Însuţi cu noi, a spus Moise, nu ne trimite de aici. Cum se va şti că eu şi poporul Tău am găsit bunăvoinţă la Tine, dacă nu vei merge cu noi? În felul acesta eu şi poporul Tău vom fi deosebiţi de toate popoarele de pe faţa pământului" Exod 33:15-16. Nu ne lasa! Avem nevoie de Tine ca sa stie lumea ca suntem ai Tai. Nu ne lasa!
"Voi face ceea ce ai cerut, căci ai parte de bunăvoinţă din partea Mea şi te cunosc pe nume." Exod 33:16
Cred ca in locul lui Moise as fi dansat de bucurie ... as fi scos tipete de bucurie ca toti evreii din tabara ar fi crezut ca am innebunit. Numai eu Moise nu e ca mine si spune: "Te rog, arată-mi slava Ta, I-a zis Moise".
Doamne, am vazut ce faci cu natura, cu oamenii ... am auzit cu urechile mele, sunt aici cu Tine in cort, vorbim amandoi "gura catre gura" dar vreau mai mult ... inima mea vrea sa Te cunoasca mai mult de atat, dincolo de suprafata, dincolo de ce vad toti, dincolo de minte ... mi-am deztepenit, desfundat canalul de comunicare si vreau ca sa Te cunosc mai mult. Te rog Doamne!
" Voi face să treacă prin faţa ta toată bunătatea Mea, i-a răspuns El, şi voi proclama înaintea ta Numele de „Domnul“. Eu mă îndur de cine vreau să mă îndur şi am milă de cine vreau să am milă. Dar, a zis El, tu nu-Mi poţi vedea faţa, căci omul nu mai poate trăi odată ce M-a văzut. Iată un loc lângă Mine unde să stai pe stâncă, a continuat Domnul. Când va trece slava Mea, te vei aşeza într-o crăpătură a stâncii, iar Eu te voi acoperi cu mâna Mea, în timp ce voi trece. Apoi Îmi voi lua mâna şi Mă vei vedea din spate. Faţa Mea însă nu poate fi văzută." Exod 33:19-21
Tata, azi la fel ca Moise vreau si eu sa cer acelasi lucru: "Arata-mi slava Ta". Vreau sa te cunosc dincolo de aparente, dincolo de cuvinte, informatii, minuni ale altora, ale mele. Vreau sa imi desfund gatul, canalul de comunicare intre minte si inima si sa ascult, vad, simt. Vreau sa ma las coplesita de prezenta Ta.
Arata-mi slava Ta!

Niciun comentariu: